Dobra, to po pierwsze drobne ogłoszenie - w pierwszym poście dorzuciłam kategorię na zbiór wycinków scen z odcinków i eventów. Podkreśliłam to już tam, ale powiem jeszcze raz - to nie solucja, nie prezentujemy tam wyborów, ani tym bardziej nie gwarantujemy, do jakiego rezultatu te wybory prowadzą. To tylko dla celów utrwalenia co ciekawszych scen. Postaram się na dniach uzupełnić o kilka rozmów z TO, a przynajmniej te, które mam i do których dotrę.
Mam też pytanie techniczne, jeśli ktoś ma jakieś preferencje w tej kwestii, może się wypowiedzieć. Konkretniej chodzi o organizację kategorii. Ostatnio podochodziło kilka spoilerów i zastanawiam się nad remontem. Wolicie wersję większej ilości spoilerów z kategorii w głównych kategoriach, które będą bardziej ogólne (czyli tak jak jest teraz, informacje o postaci, strefa artystyczna, koniec) - czy rozbić to trochę bardziej, zrobić więcej kategorii, a nazwy zrobić wtedy bardziej precyzyjne? Na razie nie mam nic konkretnego na myśli, to tylko luźna koncepcja i chcę się zorientować, czy w ogóle ma myśl kombinowanie w tę stronę.
@LexanitaFoxx Jeśli chodzi o kwestię fanficków - zanim to sobie uporządkuję, trochę to zajmie, więc mogę co najwyżej podać orientacyjnie miejsca, w których możesz coś znaleźć. Na pewno na tumblrze tetrakys tego trochę jest. Kiedyś sama pisała fanficki, obecnie tego nie robi, ale czasami dodaje posty, w których prosi pisarzy o reklamowanie się w komentarzach, możesz tam spojrzeć, jeśli tego jeszcze nie zrobiłaś. Jest też wspomniany przez @Nishka fanfick od andraaste. Z czego zdążyłam się zorientować, miał sporo części. Podejrzewam, że tak naprawdę większość z nich już znasz, są popularne. Jest też bodajże dwuczęściowy headcanon slowiedrakie co, jeśli Ashkore zgodziłby się, żeby Gardienne do niego dołączyła w 15 odcinku TO. Na pewno kojarzę też, że kiedyś było na tumblrze opowiadanie Monster, skupiało się wokół wydarzeń z 20-którychś odcinków TO, ale nie pamiętam, kto je pisał. I od razu powiem - nie mam pojęcia, czego możesz się po nich spodziewać, bo albo ich nie czytałam, albo tylko z wierzchu przejrzałam. Generalnie przy wyszukiwaniu tagiem #ashkore, a nie Lance, możesz znaleźć coś, co wyszło zanim odkryli jego tożsamość, to jedynie to mogę polecić. Nie wydaje mi się jednak, żeby miał jakoś super dużo fanficków ogólnie. Ewentualnie możesz sprawdzić na ao3, ale pewnie będą się powtarzać.
Jeśli chodzi o kwestię Valka - no ja bym BARDZO chciała, żeby ta postać w końcu nabrała znaczenia. Szczerze mówiąc, już w TO, jak było mocno sugerowane, że Lens się w końcu nawróci, liczyłam, że stanie się to za sprawą Valkyona. Ale nie do końca TAKIE rozwiązanie miałam na myśli. ._. Ja ogólnie jestem ogromną fanką motywu więzi braterskiej i tego typu rzeczy i naprawdę, naprawdę chciałabym, żeby to było tutaj wyeksponowane. Jak wspominałam, nie wierzę tak całkowicie w żal Lensa (wiem, że na pewno się zmienił, bo imperatyw narracyjny, ale i tak nie wierzę xd), ale w to, że żałuje śmierci Valkyona, wierzę całkowicie i naprawdę dobrze byłoby to pociągnąć. Zwłaszcza, że to jest jeden z najważniejszych punktów zwrotnych w życiu Lance'a. (nawiasem mówiąc, chciałabym w końcu przejść się na grób Valkyona, bo póki co Gardienne skrzętnie to zlała)