1.
Witam serdecznie :3
Postanowiłam odkopać kurze i wrócić na forum mimo że w Eldkę już nie pogrywam za bardzo. Pamięta ktoś jeszcze Meli? ^U^
Bądźcie łaskawi pls >_>
Strony : 1 ... 209 210 211 212 213 214
#5251 10-09-2023 o 22h51
#5252 11-09-2023 o 08h57
2. Witaj z powrotem :3 Raczej nikt już się nie bawi w wymagające Wyzwania, bo wtedy się stopuje zabawę na bardzo, bardzo długo, a nie o to chodzi.
- Albiel i Perełki
- Razjel z ruchańcem
- zespół R świąteczny
- wilk i królik
- kot Lucek
- pisklak Horus
- gruba wiewióra
Oro
- Melkor
#5253 11-09-2023 o 10h14
3. Cóż Eldka niestety umiera, wiecie no w końcu wszystko się skończyło, a teraz chyba wszystkie siły marnują na nowe słodki blirt...
Dinożaury :
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
"Jeśli możesz to przeczytać, jesteś stanowczo za blisko nietoperzy...!" cyt Anatea :3
#5254 11-09-2023 o 13h35
4.
w końcu wyzwania ruszyły ;_;
witamy @Meliah!!
@lina, jakie urocze dinozaury UwU
Ostatnio zmieniony przez idontcare (11-09-2023 o 13h36)
#5255 11-09-2023 o 18h33
5. Dinozory świetne, jak to dinozory zresztą
Ej @Meli, to z Tobą gadałam o KHR czy nie z Tobą?
Kurczę, myślałam, że przy 5 tys. postów wbije mi nowa ranga a tu ni. Po wbiciu kolejnych stu potów nadal ni.
W ogóle tak się zastanawiam co to jest Sargouset.
@idc, jako Wyzwanie - twoja teoria na ten temat i w czym Vandeła, jedyna obecnie Pomocniczka tegóż na eldaryńskim forum mogłaby pomagać. Liczę na Twoją kreatywność.
- Albiel i Perełki
- Razjel z ruchańcem
- zespół R świąteczny
- wilk i królik
- kot Lucek
- pisklak Horus
- gruba wiewióra
Oro
- Melkor
#5256 11-09-2023 o 20h20
1. Znowu mnie trochę ominęło xD
Co u was słychać?
Ja zdążyłam wrócić z Koszalina z sezonowej pracy, zakończyć miesięczny związek xD i przeżyć mój pierwszy tydzień jako nauczycielka języka polskiego w podstawówce xDD
O i btw czy ktoś wie co powinnam zrobić z laptopem jeśli od czasu do czasu trzeszczą mi głośniki? Czy to się da uratować?
Ostatnio zmieniony przez Ilmaris (11-09-2023 o 20h23)
Ludzkie Istoty są z natury dobre, choć czasem o tym zapominają. Trzeba im o tym przypominać.
#5257 11-09-2023 o 22h46
2.
@Lina no właśnie widzę że podumarła :< Już jak się udzielałam forumowo to było kiepsko, ale kiedy wracasz po ponad roku i nadal jesteś na pierwszej stronie użytkowników w największą ilością postów to jednak coś jest na rzeczy >_<
Właśnie widziałam to nowe sf i szczerze jestem zaskoczona. Szkoda że nie kontynuują Eldki ale chyba przestało im sie opłacać po tym pożarze :< A szkoda, lubię ten fantastyczny klimacior :3
I dostałam bonusowego dinożarła <3 Kocham, przeuroczy jest
@Vandea nie kojarzę skrótu więc możliwe że nie ze mną :_:
Pisałam na bitwie ale jestem tą babką od kpopu :D
I znalazłam swoje stare wyzwanie, gdzie opisuję ciebie jako dinozaurową babkę, która nie lubi rapu w piosenkach XD
@idontcare hej :> My się nie znamy chyba ^U^
(znaczy tyle mnie nie było, że chyba z nikim się nie znam XD )
Ostatnio zmieniony przez Meliah (12-09-2023 o 00h03)
#5258 12-09-2023 o 14h09
3.
hejoo @Ilma, dobrze cię znowu widzieć!! jak ci się podoba rola nauczycielki? :D kurde, w ciągu tych wakacji wydarzyło się u ciebie więcej niż u mnie w ciągu całego roku xDD
a co do głośników, to napisałam do brata, może będzie wiedział co zrobić, edytuję posta, jak odpisze ;_;
@Meli, bardzo możliwe że się nie znamy, bo udzielam się dopiero od roku ( =ω= ) ale widzę, że jesteś fellow kpopiarą, to coś czuję, że się dogadamy UwU
ciężkie wyzwanie, ale myślę, że jakoś mu podołam B) tylko muszę pomyśleć, wieczorem je uzupełnię xD
Ostatnio zmieniony przez idontcare (12-09-2023 o 14h09)
#5259 12-09-2023 o 20h22
4. Jakoś mi życie płynie wracma jutro do pracy więc żegnajcie wieczory podczas których spokojnie sobie gram w swtor i eso xd
no ale moze pojawią się inne rzeczy.
// ciesze się że podobają wam się dinusie ^^
// Ilmaris trzeszczące głośniki mogą znaczyć że zużywa się akrta dźwiękowa, można ją wymienić albo dać do serwisu by sprwdzili co się z tym dzieje.
"Jeśli możesz to przeczytać, jesteś stanowczo za blisko nietoperzy...!" cyt Anatea :3
#5260 12-09-2023 o 21h49
5.
@lina, @idc dziękuję za pomoc. Ogólnie prawdopodobnie mogła się do niego dostać woda, ponieważ mój zdolny umysł postanowił wylać szklankę z wodą blisko miejsca, gdzie był kabel od ładowarki. Byłam pewna, że go dobrze wytarłam, ale teraz sobie myślę, ze to od tego momentu zaczęły trzeszczeć...
@idc, a z byciem nauczycielka na razie jest okej, ale zobaczymy co będzie dalej. Miałam zostać na rok i zobaczyć czy mi się spodoba, ale zanosi się na to, ze zostanę dłużej i robię awans na mianowanego nauczyciela. Choć nie ukrywam, ze zawsze wolałam pracować w jakiejś branży artystycznej, jednakże brak mi talentu xD
Wyzwanko dla Meliah. Jako, ze juz wrzesień, proszę przebierz się za uczennicę i przez następne 24h nie zmieniaj outfitu :3
Ludzkie Istoty są z natury dobre, choć czasem o tym zapominają. Trzeba im o tym przypominać.
#5261 12-09-2023 o 23h23
1.
Akurat byłam dumna za swojej stylizacji xD Dobrze, że istnieje coś takiego jak zapisywanie xD
Uczennica, w troszkę jesieniarskim klimacie. Myślę, że podołałam, wbrew pozorom nie było łatwo XD
Chciałam już nawet zrobić jakąś uczennicę magii czy coś ale stwierdziłam że dobra, idziemy "normalnie". I tak zachowałam uszy, bo co to za Meli bez elfich uszu :D
W ogóle to @Ilmaris widzę, że zostałaś nauczycielką.
Trochę łączę się z tobą po fachu, pracuję sobie w przedszkolu :D Co prawda nie jako nauczyciel a pomoc, ale nadal przy dzieciach.
Może jak obronię magistra to ogarnę czy nie szukają nigdzie nauczania do bąbli :3
Powodzenia w pracy @lina! Powroty z urlopu są ciężkie, wiem coś o tym :<
@idontcare to rok temu już mnie chyba nie było :_:
Ale z kpopem to się dogadamy, miło wiedzieć, że ktoś jeszcze tutaj słucha ^U^
#5262 13-09-2023 o 09h22
2. @Ilmaris, a jak dzieciaki? Słuchają Cię? Ja sobie nie wyobrażam pracy jako nauczycielka, wypatroszyłabym dzieciaki. Nie mam cierpliwości.
@Meliah, tamta dziewczyna miała KHR w sygnaturze, ale pomyślałam, że może zmiana na wielkie wejście.
Teraz już kojarzę. Szukałaś mi do wyzwania k-popu bez rapu.
A ja odliczam dni do urlopu, zostało jeszcze 9
- Albiel i Perełki
- Razjel z ruchańcem
- zespół R świąteczny
- wilk i królik
- kot Lucek
- pisklak Horus
- gruba wiewióra
Oro
- Melkor
#5263 13-09-2023 o 10h30
3.Vandea mam nadzieje że urlop się uda...
No to ja udzielam kroeptycji z języka polskiego jako obcego i też pracuję głównie z dzieciakami chodź zdarza mi się uczyć też dorosłych
#5264 13-09-2023 o 18h06
4.
@Van a powiem ci, że różnie. Mam lekcje z klasami 4-6. Z piątej i szóstej są do ogarnięcia, bo są już starsi, ale czwartaki to piekło, bo dopiero co wyszły z 3 klasy i jeszcze nie są jakby to powiedzieć...zdyscyplinowane. Dzisiaj dały mi popalić i po 5 razie krzyczenia, że mają przestać gadać zrobiłam im kartkówkę XDD
#5265 14-09-2023 o 08h37
5. Hymm cóż ciężko jest czasem opanować dzieciaki więc dlatego pracuje w sektorze prywatnym
Ale życzę powodzenia i cierpliwości ^^
Meliah... strażniczki cofnęły się do 3 klasy szkoły podstawowej wykonanie dowolne.
#5266 14-09-2023 o 14h03
1. Uszanowanie miłym paniom!!!!! Witam też po dość długiej, nawet bardzo długiej nieobecności na wyzwaniach, acz jedyne co usprawiedliwić mnie chyba może to, tylko i wyłącznie to, że zapomniałam o wyzwaniach, ale też dużo czasu i koncentracji poświęciłam na pracę, uwagę na nowym piesku, ale też i nad tym, aby dużo więcej czasu spędzać z rodziną i znacznie więcej czasu poświęcić na rysowaniu. No i zmęczenie też dało o sobie znać, zwłaszcza po tym tygodniu.... >_<
#5267 14-09-2023 o 18h33
2.
I znowu mi się zdechło
@idontcare, jaki śmieszny żabu. A duży ten breloczek jest?
@Skaen, padłam Genialny wyzwaniowy komiks Buty przepiłam A raczej moja postać chyba sprzedała za karkóweczkę i golonkę Uśmiałam się jak nie wiem co, a co śmieszniejsze, zapomniałam, że się załapałam na to wyzwanie i tak oglądam, czytam i takie "O matko, to ja"
@Ilmaris, cudowne dokończenie historii inwigilacji Ale wzmianka o obserwującym w nocy Hydracarysie mnie poskładała Chyba bym sie wystraszyła, gdybym obudziła się w nocy, a nade mną siedem głów.
No i podziwiam, że tak długo potrafiłaś uczniów stawiać do pionu, ja chyba po drugim krzyknięciu o spokój zaczęłabym im wstawiać buty Jestem cierpliwa, ale też lubię porządek i nie pozwoliłabym sobie wleźć na głowę. Chyba by mnie uczniowie nie lubi
@Vandea, cięszę się, że Pilkon był udany Najważniejsze to dobrze się bawić i niczego nie żałować. Sama z chęcią bym kiedyś zatańczyła belgijkę, bo co śmieszniejsze, całkiem niedawno dowiedziałam się, jak wyglądają do niej kroki. Szczególnie, że do tej pory myliłam ją z menuetem, którego kroki wieki temu pokazała mi siostra i byłam w nim zakochana (ukłony, obroty i ta uniesiona dłoń). Chociaż szczerze już niewiele z niego pamiętam.
Uwielbiam planszówki i zaciekawiłaś mnie tym "A ja go tnę". Chyba muszę się bliżej przyjrzeć tej gierce, bo to chyba też karcianka, a karcianki lubią być naprawdę spoko. No i widziałam, że ma fajne grafiki.
I cieszę sie niezmiernie, że pierożek tak przypadł Ci do gustu, że nawet włojażował na Pilkonie. A to zdjęcie jest przegenialne
I typowe pytanie... gdzie brelok z Hua Chengiem, co?
Widzę, że temat szkoły... Z jednej strony fajnie, że człowiek już ją skończył, ma spokój z kartkówkami, sprawdzianami, pytaniami, z drugiej miało się jakby mniej problemów, bo ten najważniejszy, to czy umie się na sprawdzian z matmy
Witaj @lychee Jesteśmy w jednym klubie widzę, takich przesypaczy wyzwań
(wen ning w krzakach)
(jeden smutny wen ning)
#5268 15-09-2023 o 15h15
3.
przychodzę z podkulonym ogonem i spóźnionym wyzwaniem ;_; cały wolny czas spędzam na graniu w baldura i kompletnie zapomniałam o forum, rip
mam nadzieję, że nie musze brac frety za obsuwę :')
wyzwanko
@Tivia, breloczek jest całkiem spory, jest tak mniej-więcej wielkości dłoni :D w ogóle, witaj z powrotem!!
tak samo jak @lychee, fajen was znowu widzieć :p
o ludzie, @Ilma, masę cierpliwości do dzieciaków życzę ;_; oby po tej karnej kartkówce były już grzeczne :'D
@lina, ooo, praca jako nauczyciel języka polskiego jako obcego brzmi ciekawie!
@Meli, z czego robisz magistra? :>
ja się chciałam przy okazji tylko pochwalić, że dostałam się na magisterkę! B) dosłownie jakbym przyszła zanieść papiery pół godziny później, to bym się pewnie nie dostała, bo od razu po mnie zamknęli listę xDD głupi to jednak ma czasem szczęście xD
Ostatnio zmieniony przez idontcare (15-09-2023 o 15h16)
#5269 15-09-2023 o 22h51
4.
@Van to miłego urlopu za te kilka dni! Odpocznij dobrze :3
A co do piosenek bez rapu, chciałam się wrócić do moich poprzednich wyzwań, ale zapewne trochę bym się naszukała więc sobie odpuszczam. Pamiętałam wątek na cerative arts, ale dużo już tam nie działa (albo to przez mój internet XD)
@Ilmaris jak trzeba to trzeba, kartkówka na uspokojenie dobra rzecz... Trzeba wprowadzić trochę dyscypliny bo jak się pofolguje to wejdą potem na łeb za bardzo niestety >_<
Szkoda że nie można zrobić kartkówek przedszkolakom XD Znaczy starsze to może jakieś karne zadania ale mam teraz maluchy to tak średnio u nich XD
@Lina wyzwanko przyjęte, ogarnę jutro rano zapewnie. Mam nadzieję, że jeszcze się na nie złapię, myślałam że zrobię dzisiaj, ale przedszkolaki wyciągnęły ze mnie całą energię, jestem padnięta :_: Jeszcze pytania na obronę... jak zwykle Meli ma dużo na głowie :<
Ale pamiętam, że miałam kiedyś wyzwanie strażniczek z przedszkola Eldarya. Kolejny powód na przekopanie wyzwań, znalazłabym to xD
@idontcare dokładnie w środę bronię magistra z pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej :>
A jeszcze nie tak dawno temu marudziłam na wyzwaniach, że męczę licencjat :D Zapierdziela ten czas
A i gratulacje dostania się na magisterkę! Co będziesz studiować?
Z tym oddawaniem na ostatnią chwilę to rozumiem. I pracę licencjacką i magisterską oddałam w ostateczny dzień XD
// Okej, przekopałam połowę wyzwań ale znalazłam to z kpop piosenkami, jeszcze znajdę kiedyś to przedszkole, mówię wam :>
Jeszcze się załapało wyzwanko z rzeczami dla Liny do nowej krypty XD
Ostatnio zmieniony przez Meliah (15-09-2023 o 23h34)
#5270 16-09-2023 o 12h44
5.
wooah, @Meli, to powodzenia na obronie!! ( ̄^ ̄)ゞ jak przeczytałam, że pracujesz z dzieciakami, to podejrzewałam że pedagogika, ale wolałam się upewnić :'D
no i dziena! teraz idę na produkcję medialną B) zupełnie inny kierunek niż ten, z którego mam licencjat (europeistyka, nie polecam xD), ale mam nadzieję, że będzie git, bo praca w mediach to jest coś, z czym wiążę moją przyszłą karierę zawodową :')
omg same, licencjat oddałam chyba dzień przed ostatecznym terminem xD prokrastrynacja level hard, co poradzę xD
podziwiam, że chciało ci się tyle przekopać w poszukiwaniu tych wyzwań xD ale widzę, że masz dobry gust kpopowy B)
a teraz wyzwanie - @Tivia, strażniczki cofnęły się w czasie i znowu idą do szkoły - dopasuj im jakieś plecaki!
#5271 16-09-2023 o 13h06
1. @lychee, witaj z powrotem i mam nadzieję, że tym razem na dłużej i że piesek ma się dobrze
@Tivia, nie tylko Tobie się zdechło Całemu forum się zdechło Nie wiem czy to pisałam, ale ta belgijka to była na tanecznych warsztatach z "Jezusem", który miał ochotę zabić każdego kto źle tańczył.
Ale jak na pierwszy raz to nie było i tak źle moim zdaniem.
Ma śliczne ilustracje przede wszystkim. ♥ To karcianka połączona z użyciem kostki To znaczy akcje, które chcesz zrobić mogą Ci się nie udać
Nie ma i nie będzie. Xie Lian zasłużył na kogoś lepszego i zdanie nie zmianię.
@idc, no to w sumie się w końcu wyjaśniło czemu ta ranga jest aż na tyle postów Farbowanie piórek
trochę trwa.
@Ilmaris, o nie karna kartkówka to najgorsze co może być, pamiętam jak w podstawówce dostałam jedynkę z rzymskich liczb i jaki był płacz, bo ja przecież byłam grzeczna.
@Meliah, muszę się do tego urlopu najpierw doczłapać, dzisiaj mam nockę. Miałam mieć poniedziałek wolny, ale nie ma komu przyjść do pracy... Dzień po nocce jest tragiczny, a jeszcze będziemy tylko we trzy - jedna koordynująca, więc wyłączona i dwóch nowych pracowników, a ja się bynajmniej nie czuję jak doświadczona pielęgniarka. Pracuję w zawodzie dopiero rok, a czasami nadal się czuję jak student.
Ja pamiętam tylko tyle, że zaproponowałaś mi jakąś piosenkę w duecie Widzę teraz, że wstawiłaś
i faktycznie to był duecik
I życzę powodzonka na obronie
- Albiel i Perełki
- Razjel z ruchańcem
- zespół R świąteczny
- wilk i królik
- kot Lucek
- pisklak Horus
- gruba wiewióra
Oro
- Melkor
#5272 16-09-2023 o 14h14
2.
dobra, teraz ja przychodzę z technologicznym zapytaniem - orientuje się ktoś może, czy da się naprawić rozlany ekran w telefonie, czy trzeba wymieniać cały wyświetlacz? i czy to jest ewentualnie bardzo drogie? właśnie mi się zepsuł telefon i nie stać mnie na nowy, więc mam problem xDD
aw @Van, dlaczego nie lubisz hua chenga? D:
#5273 17-09-2023 o 01h52
3.
Witam, witam. Przybyłam oddać wyzwanko ^U^
@Lina napisałam i zobaczyłam, że to miała być klasa trzecia :_: Może zostać? Czy już zgarniać fretę?
Pytania na obronę absorbują moją uwagę, nie doczytałam :_:
W każdym razie
strażniczki w szkole
@idontcare oo ciekawy kierunek, powodzenia w przetrwaniu! Coś tak z mediami miałam styczność w technikum także wydaje się że będzie fajny ^U^
Co do gustu kpopowego - dziękuję :> Teraz weszłam w jedną grupę i mam fazę xD Miło było sobie odkopać forum i znaleźć co tak polecałam :>
@Van łojejku to powodzenia na tej nocce, trzymaj się! Ja bym umarła na nockach
#5274 17-09-2023 o 22h10
4.Meliah nic się nie stało może być całkiem zgrabnie sobie poradziłaś, nie nie musisz brać Frety ^^
Jak wam zapowiada się nowy tydzień mi pracowicie.
#5275 18-09-2023 o 09h50
5. Mam również taką nadzieję Vandea zostać na dłużej, a skoro zapytałaś o pieska to, Sonia ma się bardzo, ale to, bardzo dobrze ma się i jest naszym ukochanym liskiem urwiskiem którego staramy się ciut okiełznać i już po drugim spotkaniu na szkoleniu było widać pierwsze efekty zwłaszcza w chodzeniu na spacery z smyczą, bo chodzi trochę lepiej niż na początku, choć nie mogło obyć się bez kolczatki, na którą początkowo byłam źle nastawiona, jednak zdałam sobie sprawę, że to może pomóc więc ją odemonizowałam, bo jest pomocna i nie ciągnie tak bardzo już do rowerów i do elektrycznych hulajnóg na które była bardzo źle nastawiona i przyjmowała dość agresywną pozycję, hulając i skacząc na każdego kto był na rowerze czy hulajnodze.
idontcare i ja się cieszę, że znów tutaj z wami jestem, ponieważ mocno i bardzo, bardzo, ale to, bardzo, bardzo tęskniłam za wami i pocieszające w tym wszystkim jest to, że nie tylko mnie się na dłuższą chwilę zdechło tylko Tivi też xD. No i mój początek tygodnia wygląda tak, że siedzę sobię w tramwaju i jadę do Łodzi na zajęcia z nurkowania na które tak długo i niecierpliwie czekałam aż znów powrócą, więc lepiej tydzień ten zacząć się nie mógł, a będzie o wiele, wiele, wiele lepszy dlatego, iż jutro tylko idę do pracy, a w środę jadę do Karpacza z całą mą ukochaną familią na jakże zasłużony urlop <3. I witam Meliah oraz Ilmaris całując rączki, a skoro przypadł mi numer pięć to, bardzo ładnie bym poprosiła Ilmaris o dopasowanie dla strażniczek bohaterów z dowolnych filmów z krótkim opisem dlaczego to, zostali oni dopasowani<3.
I gratuluję dostania się na magisterkę idontcare <3. Wiedziałam że ci się uda, tak jak i wierzyłam w ciebie Ilmaris od samego początku i gratuluję ci , że dostałaś pracę <3