5. Hejeczka Wróciłam z Pilkonu naprawdę bardzo, bardzo zadowolona.
Było bardzo intensywnie - nie miałam czasu się nudzić i zaliczyłam, większość Pilkonwej Checklisty czyli rzeczy do zrobienia. Żeby było śmieszniej jak się potem okazało - było też coś takiego na samym Pilkonie i za udokumentowanie, że się coś zrobiło były podobno jakieś nagrody, ale dowiedziałam się o tym za późno. Nie udało mi się przytulić dinozaura, bo nikt się nie odważył w ten upał, żeby założyć ten strój. Ale może się liczy, bo dostałam na urodziny od przyjaciół włóczkowego dinozaura, więc go przytuliłam.
Prelekcje - byłam na prelekcji o wiedźmińskich ziołach, o Germanach i anatomii mitologicznych stworzeń. Były ciekawe. Rok temu byłam tylko na Celtach i była prowadzona przez tę samą osobę i wydaje mi się, że Celtowie była lepiej przygotowana. Za to Karawana Opowieści nie zawiodła, mogłabym słuchać gościa cały dzień, szkoda, że było tylko godzina.
RPG - udało się zagrać jedną sesję, Zew Cthulhu, trochę się bałam, bo to trochę brutalne scenariusze, ale Mistrz Gry zadbał o to, żebym się dobrze bawiła i przy takim temacie.
Planszówki - w sumie naszym odkryciem była przyjemna gierka - "To ja go tnę" prosta, ładne ilustracje na kartach. Graliśmy w sumie tylko w nią, nie licząc "Time's up'a" na koniec
Atrakcje inne - Wzięłam udział w warsztatach tanecznych, tańców ludowych z różnych części świata, ale takich "przedpotopowych", jak do tego doszło nie wiem. Wśród nich była też belgijka - więc odhaczyły się od razu dwa punkty - nauczyć się tańczyć belgijkę i przeżyć tańczenie belgijki.
Była też tak jak w zeszłym roku loteria, której przychód szedł na Schronisko - z przyjemnością się dołożyłam.
No i loteria PostApo - ale to nie moje klimaty, więc tu zatrzymałam pieniążki dla siebie.
Zabrakło mi loterii na innych stoiskach, rok temu było ich więcej.
Zakupy - kupiłam sobie t-shirt z Szczerbatkiem, trzy breloczki i masę naklejek A do tego mydełko w kształcie Pikachu
Ogólnie cały Pilkon towarzyszył mi pierożek, którego dostałam w prezencie od @Tivii, on też był zadowolony
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
A propos naklejek - wymyśliłam sobie, że teraz je też będę zbierać.
Także wyzwanko dla @idc, zaproponuj ciekawe wzorki na naklejki dla każdej strażniczki z kolejki.
Ostatnio zmieniony przez Vandea (22-08-2023 o 14h06)
- Albiel i Perełki
- Razjel z ruchańcem
- zespół R świąteczny
- wilk i królik
- kot Lucek
- pisklak Horus
- wiewiórki w czołgu
- gruba wiewióra
Oro
- Melkor