Z twoje postaci bije taki mrok i chłód, że aż nie wiem, co powiedzieć O_O
Po pierwsze to ciekawe wykorzystanie elementów z eventu, ALE - to jednak tylko suknia i włosy, dodatkowo z zestawu, tak więc mały -.
Chyba rozumiem zamysł - wyglądasz jak żeńska bogini Hades. Śmiejesz się z śmierci i gardzisz nią, wgl to twoja postać chyba tworzy jakiś kolab ze Żniwiarzem - on ciało, ty wysysasz duszę, czy jakoś tak.
Ładnie dobrane dodatki na głowie - korona i rogi, czyli może jednak Królowa Zaświatów? Królowa Upadłych Dusz?
Demoniczne palce i demoniczny cień, teoretycznie wszystko ze sobą pasuje, ale jednak brakuje mi jeszcze tego "czegoś" Przez dobór odcieni (w tym karnacji i oczu) po prostu wszytko się zlewa i ma się wrażenie, jakby stylizacja była bardzo skromną (ale po przyjrzeniu się widzę, że tak nie jest, gardzia ma kilka większych czy mniejszych dekoracji).
Ale mogę to też usprawiedliwić - bo po jaki gwóźdź Królowej Dusz potrzebne są błyskotki i inne duperele? Ma być martwa zarówno w środku, jak i na zewnątrz, a zbędne ozdoby zawsze "ożywiają" nieco stylizacje.
Nie jestem przekonana też do tła - dno morskie jako Kraina Wiecznych Przechadzek? Ciekawy pomysł, ale już tak przywykłam do ziemskiego piekła, że musiałbyś mnie jakoś przekonać do morskich odmętów
Podsumowując, zamysł świetny, wykonanie raczej dobre, choć może brakuje mu odrobinę do idealności. Całość wyceniam na 6,75/10 (bardzo chciałabym dać ci to 7, ale za dużo mam wątpliwości, może uda ci się je rozwiać? )
@up Ha, czyli dobrze myślałam! No, prawie, na tło co prawda miałam inny zamysł, ale ostatecznie kupuję twoją wersję. Zmieniam ocenę na 8/10 (to dlatego, że wzruszyła mnie Twoja przemowa o zgniłej postaci, bardziej pustej Gardzi bym nie stworzyła, duży plus!)
@down niestety, butów nie zmienię, dawniej (a nawet dzisiaj) Romowie tańczyli boso i ten moment chciałam odwzorować. Co do koloru naszyjnika - tutaj również mogę usprawiedliwić się kulturą, gdzie wszelki misz-masz, bogactwo i niedopasowanie jest niezwykle mile widziane, i to też chciałam pokazać - wszystkiego po trochu i z innej parafii.
Ostatnio zmieniony przez Natsuki (25-05-2021 o 15h31)