Forum

Strony : 1 ... 33 34 35 36 37 ... 85

#851 24-05-2021 o 15h18

Straż Absyntu
Rhianwena
Pokonała Kurę
Rhianwena
...

Bardzo mi się podoba, co tutaj ci wyszło. Nie przekombinowałaś z ilością itemów, a cała stylka jest ładna. Wyglądasz jak nowa, lepsza wersja wyroczni.
Ciekawym połączeniem jest ta woda, suknia i gwiazdy - wyglądasz magicznie. Twarz też mi się podoba, nieco bardziej ożywia całą stylkę. Dobrze, że dodałaś tę pelerynkę, też nadaje tutaj swoistej dynamiki.
Korona z tymi włosami - efekt epicki.
9/10

Ostatnio zmieniony przez Rhianwena (24-05-2021 o 15h43)

you can't get hurt by something you never had.

#852 24-05-2021 o 18h12

Straż Cienia
Amolinium
Debiutantka
Amolinium
...

OMGG CZEKAŁAM NA CIEBIE  /static/img/forum/smilies/big_smile.png naprawde nie skłamie jeśli powiem że cały dzień xd

stylizacja stworzona z gustem, niczego nie jest za dużo ani za mało, twarz jest charakterystyczna, subtelna ale z "wyrazem" kolory mimo że są tak skrajne są idealnie skomponowane, wszystko jest na swoim miejscu a stylizacja idealnie wpasowuje się w tło i może troche zasłodziłam ale daje 10/10 nie mam do czego się przyczepić

Ostatnio zmieniony przez Amolinium (24-05-2021 o 18h13)

amelinium tego nie pomalujesz ~Paulo Coelho

https://i.ibb.co/BBMdN7K/tenor.gifhttps://i.ibb.co/BBMdN7K/tenor.gifhttps://i.ibb.co/BBMdN7K/tenor.gifhttps://i.ibb.co/BBMdN7K/tenor.gif

#853 24-05-2021 o 18h42

Straż Absyntu
Natsuki
Żołnierka Straży
Natsuki
...

No jest ciekawie i dość, powiedziałabym, anielsko.

Twoim głównym motywem są skrzydła i pióra, kolor to złoto i biel i są to kolory, które zawsze się ze sobą łączą, tak więc +.
Uwielbiam połączenie tych włosów z reszta stylizacji, pięknie się komponują choć złote dodatki na nich są trochę innego odcienia od reszty, ale nie kłuje to jakoś specjalnie.
Wszystko jest ładnie połączone i zgrane, twarz śliczna i tu nic bym nie zmieniała
Zrezygnowałabym za to z jednej pary skrzydeł, te na głowie wydają mi się zbędne i odwracają uwagę od twarzy gardzi, poza tym tyle pióra i bieli zlewa się za bardzo. Zamiast nich dałabym coś z atmosfery, jakieś latajace pióra albo ten złoty błysk ala aureola z tyłu.

Całość oceniam na 8,5/10 /static/img/forum/smilies/big_smile.png

Ostatnio zmieniony przez Natsuki (24-05-2021 o 18h43)

https://i.imgur.com/Ab3ckNC.png

#854 24-05-2021 o 19h00

Pomocniczka Sylfów
Floy
...

Mam ocenić stylizację, ale najpierw muszę powiedzieć coś o sygnaturze. Dopiero zabieram się za Attack on Titan. Słyszałam, że ten chłopak co go masz jest jakimś kozakiem i w ogóle. Sygnatura jest bardzo estetyczna i ten cytat wygląda mega.

Wracając to. Wchodzę na twoją stylizację, bo góra wyglądała ciekawie. Pierwsza myśl-cyganka. Druga-wróżka/wróżbitka. Trzecia-Cyganka Wróżbitka, o tak to jest to.
Połączyłaś elementy, których ja nigdy nie umiałabym połączyć. Całość wygląda dla mnie na 9/10, bo to niestety nie mój vibe stylistyki.
Ale stój ma wszystko, jest bogato, są karty, kamienie kojarzą mi się z mocą księżyca czy tym innym co używa się do wróżbiarstwa, jest dużo biżuteri. Atmosfera fajnie jeszcze się wkomponowuje i to tło. Czekaj jednak nie, zmieniam na 9,5/10

Ostatnio zmieniony przez Floy (24-05-2021 o 19h09)

( *_*)          (•_• )

\ \             / /                                             
| |               | |
Żeby uratować fabułę 2 sezonu Beemoov musiałby napisać go od początku

#855 24-05-2021 o 19h33

Straż Absyntu
Ariah
Debiutantka
Ariah
...

Stylizacja moim zdaniem nie jest do końca dopasowana, ponieważ niektóre elementy jakoś mi do siebie nie pasują, np. wróżkowe ubranie. Te ciemno srebrne łańcuchy, berło i korona razem wyglądają cudownie, dają zupełnie inne odczucie od stroju wróżki - grozy, strachu.
Myślę, że fajnie byłoby, jakbyś zamieniła ten strój wróżki na coś mroczniejszego i stylka wyglądałaby idealnie!

Podsumowując, stylizacja nie jest zła, lecz kompletnie nie jest w moim stylu :< Starałam się ją ocenić obiektywnie :)) 6.5/10

Ostatnio zmieniony przez Ariah (24-05-2021 o 20h11)

https://i.ibb.co/LvpLc1Y/rJaUe1b.gif

#856 24-05-2021 o 19h36

Straż Absyntu
Liraeth
Żołnierka Straży
Liraeth
...

Podoba mi się stylizacja, mimo jej prostoty. Ładnie dobrałaś poszczególne elementy stroju, mimo totalnego basicowego klimatu jest okej. Połączenie obu bluzek ciekawe. Tak naprawdę nie podoba mi się tylko tło i umiejscowienie chowańca. Ewentualnie dodałabym coś jeszcze od siebie, bo mimo że jest fajnie to mogłoby być jeszcze lepiej. Od Liry 7/10.

@down: To moja interpretacja królowej kielichów.

Ostatnio zmieniony przez Liraeth (25-05-2021 o 20h38)

#857 24-05-2021 o 19h52

Debiutantka
Serafiel
...

7/10
Bardzo ciekawa kreacja. Moj brawa za nie ujednolicenie sykni i pelerynki, tworzą fajny kontrast. Niestety przydałoby się więcej kontrastów, a tu z deczka zonk. Niestety twarz mi się nie podoba, gdyż w tej fryzurze masz mega ogromne czoło, a kryształki na nim jeszcze to uwydatniają, zamiast masować. Oczy niestety pewnie miały się wyróżniać? Ale są na to ciut za blade i zalewają się z tym mlecznobiałym licem /static/img/forum/smilies/wink.png I na koniec dół... Również dość bez wyrazu, nijaki, a ja bym przemyślała czy tył peleryny jest tu konieczny, bo nie do końca pasuje do przodu... A mgiełka to tylko podkreśla. Dodatki w postaci kielichów są ok, ale jakbnie rozumiem jaki jest ich cel tu, co miały znaczyć dla postaci? Czym ją czynią? No i plus za atmosfergiwazdek, sa ładne i się nawet wpasowują.
To oczywiście ocena bazowana na moich upodobaniach, dlatego 7 na 10,bo nie jest źle ale stanowczo może być lepiej ;>

Ostatnio zmieniony przez Serafiel (24-05-2021 o 19h59)

https://zapodaj.net/images/edc008d63b5f5.png -> aktualna misja: Szpiegowanie Straży Cienia ... jak się okazuje ale ciiii, to tajemnica.

#858 25-05-2021 o 09h09

Straż Obsydianu
Desdemone
Młoda Rekrutka
Desdemone
...

Szczerze? Mam mocną relację love-hate z twoim strojem i nie mam bladego pojęcia ku któremu końcowi pochylam się bardziej. Nienawidzę połączenia czarnego z czerwonym - głównie przez to, że jest strasznie przemielone i wydaje mi się to w pewien sposób nieoryginalne? No i też moja osobista awersja do czerwieni samej w sobie. Ale muszę przyznać, że mimo doboru kolorów sam strój jest świetny. Podoba mi się wykorzystanie tej nieszczęsnej peleryny którą widzę z tyłu, bo ja sama nie mogę znaleźć na nią żadnego sensownego miejsca. Żeby jednak nie było za miło - zmieniłabym włosy. Nie jestem ich wielką fanką. Overall myślę, że cały strój zasługuje na mocne 7/10 (I naprawdę wahałam się tutaj nad 8)

Ostatnio zmieniony przez Desdemone (25-05-2021 o 09h17)

#859 25-05-2021 o 09h19

Straż Obsydianu
Yisynore
Strażniczka na Szkoleniu
Yisynore
...

widzę, że stylizacja jest bardzo spójna, zarówno kolorystycznie, jak i tematycznie, wszystko gra. moim zdaniem genialnie dobrane tło, idealnie pasuje do tej mroczności stylki. świetnie, że wybrałaś tę karnację ze szponami, wygląda tu bardzo dobrze. ale ogólnie, nie ma tu zbyt wielu elementów, chociaż wszystko (oprócz rękawiczek które są zielonkawo turkusowe z żółtymi elementami) pasuje, to jest tu bardzo pusto. i myślę, że to co wybrałaś ma o wiele więcej potencjału. nie mówię, że koniecznie trzeba nawalić dużo itemów, bo w prostocie też jest piękno, ale np dodać jakiś czarny dym do atmosfery, może jakieś kolce na głowe. zamysł bardzo mi się podoba, ale dodałabym coś jeszcze, żeby zrobić stylizację bardziej interesującą.

6/10

//bardzo podoba mi się twoja interpretacja bo właśnie o podobnych rzeczach myślałam, kiedy ją tworzyłam haha. chcialam, żeby gardzia była częścią jakiegoś kryształowego środowiska, ale jako bogini tego miejsca.

Ostatnio zmieniony przez Yisynore (25-05-2021 o 10h53)

https://64.media.tumblr.com/7e40f3852ef1fe68826f3da3a6baef75/0e65300130eb1907-d7/s400x600/5c1833a445e4cb5de3a148c58452b9d582e6dd57.gifv

#860 25-05-2021 o 10h36

Straż Absyntu
Natsuki
Żołnierka Straży
Natsuki
...

Ojej, jaka ciekawa stylizacja.

Pierwsza myśl - Kryształowa Dama. A może lepsze określenie wróżka, czarodziejka? Królowa?

Widzę tu głównie kolory czerwieni i przełamujące je białe włosy. Ładny kontrast.

Kryształy są jednocześnie biżuterią jak i częścią twojej gardzi, co jest na wielki plus, bo w interpretacji nie ograniczyłaś się tylko do dodatków. Rozumiem, że zrezygnowałaś z większej części garderoby na rzecz ukazania kryształów, może też chciałaś pokazać, że twojej postaci niepotrzebne są ziemskie ubrania, bo sama w jakiejś części jest skałą?

Piękny tył wyglądający jak skrzydła wróżki, a jednocześnie (znowu!) jak obrobione w krysztale. Dłonie kryształowe dodają wojowniczości, informują, że nie ma z tobą żartów /static/img/forum/smilies/wink.png

A do tego niezwykle cierpliwy, niemal błogi wyraz twarzy, również kontrastujący z agresywną czerwienią. Super!

Sama nie wiem, chyba nic bym nie dodawała ani nie odejmowała, podoba mi się tak, jak jest. 10/10 !

@up aaa, bogini! To też pasuje, racja. Ja jeszcze myślałam o jakiejś Kryształowej Wyroczni albo coś takiego. Super pomysł i wykonanie!

Ostatnio zmieniony przez Natsuki (25-05-2021 o 11h03)

#861 25-05-2021 o 10h54

Straż Cienia
Modee
Debiutantka
Modee
...

Na pierwszy rzut oka, szczerze mówiąc, ta stylizacja nie do końca przypadła mi do gustu. Odnoszę wrażenie, że z warstwami coś poszło trochę nie tak, zwłaszcza w dolnej części stroju oraz przy bluzce i włosach. Niestety, ale nie przepadam za tą karnacją i u nikogo mi się ona za bardzo nie podoba. Kolorystycznie stworzyła się drobna mieszanka, tu złoto, tam srebro, pasek moim zdaniem też niezbyt pasuje.
Ale to, jak wspomniałam, moje odczucia zaraz po spojrzeniu na stylizację. Później dostrzegłam w niej to, co chyba chciałaś osiągnąć – Twoja postać wygląda jak romska wróżbiarka. A Romowie właśnie słyną z pewnego mieszania kolorów ubrań i świecidełek. Tematycznie też wszystkie itemki bardzo ładnie do siebie pasują.
Moja ostateczna ocena to 7,5/10.

Ostatnio zmieniony przez Modee (25-05-2021 o 11h03)

https://i.pinimg.com/originals/48/20/6b/48206bec29083919418915e82ad21b17.gif

#862 25-05-2021 o 11h21

Straż Obsydianu
Desdemone
Młoda Rekrutka
Desdemone
...

Gdy tylko zauważyłam te włosy - nie mogłam się powstrzymać przed klepnięciem. Podziwiam, że komuś udało się je jakkolwiek wykorzystać. I jeszcze mieć tak dobry efekt końcowy? Po prostu WOW!

Zastanawiałam się o jaki efekt ci jednak chodziło. Błądziłam myślami między driadami, jednak dość szybko odrzuciłam ten pomysł. Wtedy pomyślałam o lorialetach! Nie wiem, czy o to chodziło, ale to już taka moja mała dygresja. W każdym razie, czy zgadłam, czy nie - całość bez wątpienia jest okraszona jakimś wyjątkowym motywem.

Podoba mi się spójność kolorystyczna jaką zachowałaś w swoim stroju - wszystkie odcienie złotego są praktycznie takie same, a z umiejętnościami beemovu musiało to być nie lada wyzwaniem. Nic tylko dać duży plusik za to!

Nie mam też nic do doboru ubrań - wszystkie ładnie się ze sobą łączą, a jeszcze śliczniej wyglądają w połączeniu z tą karnacją. Mam jedynie jedno zastrzeżenie - oczy. Nie wiem czy tylko dla mnie, ale gubią się w całości. Wiem jednak, że trudno znaleźć jakieś sensowne w butiku, więc uznajmy, że nie jest to aż tak duży minus. Jako ocenę końcową daję 9,5/10 (Tak zapobiegawczo, ale bliżej temu do 10 niż do 9)

@down

Bardzo dobrze zgadłaś, co miałam na myśli w trakcie tworzenia. Chciałam w pewien sposób przedstawić śmierć, motyw przemijania w przyjemny dla oka sposób. Dobrałam wyjątkowo ciemne elementy aby pokazać, że postać jest już kompletnie zgniła - nie ma dla niej ratunku i kompletnie zatraciła się w tym wszystkim bezpowrotnie. Przynajmniej dla mnie jakiekolwiek cieplejsze kolory właśnie oznaczałyby w pewien sposób prośbę o ratunek, zmianę. A chciałam tego uniknąć. Nie ma też za wiele dodatków, bo właśnie jest śmiercią! Jak mówiłam jest martwa i na tym koniec, mimo formy jaką chwilowo przybrała wciąż nie żyje, więc nie widzi potrzeby w ubieraniu niepotrzebnych ozdób.

A co do tła - wyobrażałam to sobie jako pewnego rodzaju przestrogę? Chciałam pokazać, że nie da się uniknąć żniwiarza i znajdzie nas niezależnie od miejsca pobytu. Również halloweenowe tła były jak dla mnie zbyt jasne. Potrzebowałam czegoś super ciemnego do tak mrocznego stroju!!

Ostatnio zmieniony przez Desdemone (25-05-2021 o 12h15)

#863 25-05-2021 o 11h27

Straż Absyntu
Natsuki
Żołnierka Straży
Natsuki
...

Z twoje postaci bije taki mrok i chłód, że aż nie wiem, co powiedzieć O_O

Po pierwsze to ciekawe wykorzystanie elementów z eventu, ALE - to jednak tylko suknia i włosy, dodatkowo z zestawu, tak więc mały -.

Chyba rozumiem zamysł - wyglądasz jak żeńska bogini Hades. Śmiejesz się z śmierci i gardzisz nią, wgl to twoja postać chyba tworzy jakiś kolab ze Żniwiarzem - on ciało, ty wysysasz duszę, czy jakoś tak.

Ładnie dobrane dodatki na głowie - korona i rogi, czyli może jednak Królowa Zaświatów? Królowa Upadłych Dusz?

Demoniczne palce i demoniczny cień, teoretycznie wszystko ze sobą pasuje, ale jednak brakuje mi jeszcze tego "czegoś" Przez dobór odcieni (w tym karnacji i oczu) po prostu wszytko się zlewa i ma się wrażenie, jakby stylizacja była bardzo skromną (ale po przyjrzeniu się widzę, że tak nie jest, gardzia ma kilka większych czy mniejszych dekoracji).
Ale mogę to też usprawiedliwić - bo po jaki gwóźdź Królowej Dusz potrzebne są błyskotki i inne duperele? Ma być martwa zarówno w środku, jak i na zewnątrz, a zbędne ozdoby zawsze "ożywiają" nieco stylizacje.

Nie jestem przekonana też do tła - dno morskie jako Kraina Wiecznych Przechadzek? Ciekawy pomysł, ale już tak przywykłam do ziemskiego piekła, że musiałbyś mnie jakoś przekonać do morskich odmętów /static/img/forum/smilies/wink.png

Podsumowując, zamysł świetny, wykonanie raczej dobre, choć może brakuje mu odrobinę do idealności. Całość wyceniam na 6,75/10 (bardzo chciałabym dać ci to 7, ale za dużo mam wątpliwości, może uda ci się je rozwiać? /static/img/forum/smilies/wink.png )

@up Ha, czyli dobrze myślałam! /static/img/forum/smilies/big_smile.png No, prawie, na tło co prawda miałam inny zamysł, ale ostatecznie kupuję twoją wersję. Zmieniam ocenę na 8/10 (to dlatego, że wzruszyła mnie Twoja przemowa o zgniłej postaci, bardziej pustej Gardzi bym nie stworzyła, duży plus!)

@down niestety, butów nie zmienię, dawniej (a nawet dzisiaj) Romowie tańczyli boso i ten moment chciałam odwzorować. Co do koloru naszyjnika - tutaj również mogę usprawiedliwić się kulturą, gdzie wszelki misz-masz, bogactwo i niedopasowanie jest niezwykle mile widziane, i to też chciałam pokazać - wszystkiego po trochu i z innej parafii.

Ostatnio zmieniony przez Natsuki (25-05-2021 o 15h31)

#864 25-05-2021 o 11h30

Straż Obsydianu
Yisynore
Strażniczka na Szkoleniu
Yisynore
...

ookej, zacznę od tego, że podoba mi się ten motyw takiej jakby wędrownej czarownicy, imo świetnie dobrana atmosfera, która dobrze współgra z kartami i kolorami stylizacji. podziwiam też użycie paska, który wydaje mi się trudnym elementem do operowania. u ciebie bardzo dobrze łączy się z bluzką i spódnicą, a bordowe elementy przemyciłaś w "łańcuchu" na rękach i koralikach na nodze. zmieniłabym natomiast buty, które wydają mi się zbyt delikatne w porównaniu do góry, która przepełniona jest różnymi materiałami. oprócz tego zastanowiłabym się nad kolorem naszyjnika, który jest miedziano złoty, a nie ma w tym odzieniu innych elementów.

8/10

Ostatnio zmieniony przez Yisynore (25-05-2021 o 15h25)

https://64.media.tumblr.com/7e40f3852ef1fe68826f3da3a6baef75/0e65300130eb1907-d7/s400x600/5c1833a445e4cb5de3a148c58452b9d582e6dd57.gifv

#865 25-05-2021 o 12h40

Straż Absyntu
Alida
Debiutantka
Alida
...

Bardzo lubię stylizacje niezawierające zbyt wiele kolorów, dlatego od razu urzekła mnie Twoja stylizacja.
Podoba mi się wykorzystanie sukienki oraz tych kwiatów z atmosfery (myślałam, że nie da się ich fajnie użyć).
Użycie drugiej sukienki pod spód również na plus.
Flet trochę gubi się wśród tego wszystkiego.
Gdybym się miała czepiać to powiedziałabym jedynie, że dałabym jakieś ciemniejsze i/lub mniej kolorowe tło, żeby stylizacja jeszcze bardziej się wybijała.
Ale całosć jednak mnie urzekła dlatego zostawiam 9,5/10

Ostatnio zmieniony przez Alida (25-05-2021 o 12h48)

https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/f/e23b2178-5367-4d2f-9fc9-5a56da10b3fc/dejyz2j-3421d239-c1c0-4fa7-98c2-95b59ec6e291.jpg?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7InBhdGgiOiJcL2ZcL2UyM2IyMTc4LTUzNjctNGQyZi05ZmM5LTVhNTZkYTEwYjNmY1wvZGVqeXoyai0zNDIxZDIzOS1jMWMwLTRmYTctOThjMi05NWI1OWVjNmUyOTEuanBnIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmZpbGUuZG93bmxvYWQiXX0.q36o-_CEjf_qfNrfkF48wgCWDcqaYrCVC1hO7lt4Ei0

#866 25-05-2021 o 12h48

Straż Obsydianu
Desdemone
Młoda Rekrutka
Desdemone
...

Myślę, że tym razem nie muszę się aż tak rozpisywać. Podobna sytuacja jak w moim poprzednim poście - teraz jednak bez wątpienia mogę dać maksymalną ilość punktów bo wszystko po prostu...pasuje. Nawet moja nienawiść do tych oczu nie sprawia, że mam ochotę dać mały minusik!! Super kontrast z tłem, keep it up. Jest super, oficjalne 10/10

Ostatnio zmieniony przez Desdemone (25-05-2021 o 13h10)

#867 25-05-2021 o 12h54

Straż Obsydianu
Ouientia
Młoda Rekrutka
Ouientia
...

Pierwsze co rzuca mi się w oczy, to dominująca czerń i upiorny wygląd, który od razu przywołuje na myśl rozpadającą się śmierć. Niesamowicie długie palce- lub też pazury, pokazują że nie da się od niej uciec, jeśli już wpadniesz w jej sidła. Wtedy bezpowrotnie zaciągnie cię w odmęty wodnej otchłani.

Puste oczodoły, długie rogi wraz z przerażającym uśmiechem dodają efektu grozy. A atmosfera sprawia, że myślę nad żeńską wersją Hadesa.

Minusem na pewno jest to, że osobiście nie przepadam za minimalistycznymi strojami i stworzonymi głównie tylko z elementów jednego stroju, ALE tutaj pasuje to idealnie, a zbędne dodatki popsułyby zamierzony efekt.

Śmiało mogę rzucić 6/10
@Down, wszystko się zgadza z tym co chciałam osiągnąć. Dosłownie 1:1 ♥

Ostatnio zmieniony przez Ouientia (25-05-2021 o 15h13)

#868 25-05-2021 o 12h58

Straż Absyntu
Nawiasek
Nowa
Nawiasek
...

W oczy od razu rzucają mi się fantazyjne futra, długa, ciągnąca się suknia oraz metalowe elementy. Mamy tutaj do czynienia z rycerką, która może i na pierwszy rzut oka wydaje się bezlitosną, wybitną łuczniczką, ale dostrzegamy również jej delikatną naturę. Wianek zwieńczający jej włosy świadczy o jej niewinności. Z pewnością nigdy nie postąpiła wbrew swojemu kodeksowi moralnemu.

Tak właśnie ją widzę, jako wojowniczkę, idealistkę, wierną swoim ideałom, stającą w obronie najsłabszych. A poza tym drapieżna z niej kocica. Ta kocia skóra oraz oczy nadają jej może nie charakteru, ale wzbogacają cały outfit i sprawiają, że jest wyjątkowy.

Włosy są w kolorze skóry i wspaniale się to komponuje. Poza tym dominuje tutaj czerwień oraz chłodny metal, przełamany granatowym kolorem, pobłyskującym na futrze oraz pelerynie. Wszelkie dodatki dodają dość pierwotnego akcentu, a chodzi mi tutaj przede wszystkim o czaszki, znajdujące się przy jednym z boków.

Wszystko razem tworzy kompletny, wyrazisty outfit. A w dodatku opowiada historię! Taka kocica mogłaby być bohaterką książki, którą chętnie bym przeczytała. Sama wolę minimalizm, ale tutaj chyba rozumiem co chciałaś osiągnąć i to zasługuje na pochwałę /static/img/forum/smilies/smile.png Cały strój jest naprawdę dobrze skomponowany i pokazuje potęgę tej postaci, więc 10/10 Po prostu rozłożyło mnie na łopatki jak grypa  /static/img/forum/smilies/big_smile.png  /static/img/forum/smilies/big_smile.png  /static/img/forum/smilies/big_smile.png

Ostatnio zmieniony przez Nawiasek (25-05-2021 o 13h24)

#869 25-05-2021 o 13h13

Straż Absyntu
Natsuki
Żołnierka Straży
Natsuki
...

Czyżby Bogini Sztormów? Błyskawic?

Dobra, zacznijmy od góry - świetne wykorzystanie włosów, mi za cholerę się one nie podobają, ale lepiej bym ich nie pokazała. Wyglądają jak "rażone piorunem", naelektryzowane, super!

Wyraz twarzy wydaje mi się nieco zdziwiony, co nie do końca pasuje mi do stylizacji. A może raczej znudzony? Wzgardliwy? Ciężko powiedzieć, ale jeśli tak, to nawet łączy się to z resztą.

No, na takie połączenie spódnicy, paska i góry bym nie wpadła. Naprawdę dobrze przemyślane, nawet różne odcienie niebieskiego bardzo dobrze się komponują.

Super wykorzystana pelerynka, bez niej stylizacja ne pewno byłaby dużo pustsza. Teraz zauważyłam również łańcuch oplatający ramiona, niestety nie jest on widoczny na pierwszy rzut oka, szkoda, bo nadaje postaci taką majestatyczność. Kolor kryształków na końcu też nie pasuje, ale rozumiem, że pewnie chciałaś, aby był widoczne, przy innym odcieniu błękitu zaraz by się to zgubiło (choć i tak się gubi przez nadmiar jasnych odcieni).

Tło pasuje, po prawej stronie widzę nadchodzący sztorm i z tym właśnie kojarzy mi się twoja Gardzia.

Dodałabym może jeszcze jakieś berło do łapki, bo wydają mi się takie raczej puste.

Oceniam na 8,5/10!

Ostatnio zmieniony przez Natsuki (25-05-2021 o 13h31)

#870 25-05-2021 o 13h54

Straż Cienia
Eirene
Debiutantka
Eirene
...

Stylizacja niezwykle mi się podoba. Zwróciłam na nią uwagę tym bardziej, że sama ostatnio miałam ochotę na stylizację właśnie z taką cygańską magią.
Wszystko jest dobrze dobrane kolorystycznie, a inspiracją ewidentnie była Esmeralda - więc to idany cosplay a do nich sama mam sentymenty i często sama się w nie bawię.

Dla mnie 10 /10 za połączenie i wybranie elementów i samo wykonane c:

Ostatnio zmieniony przez Eirene (27-05-2021 o 22h24)

Dawna Amanthea - jednak komuś za bardzo podobał się mój nick i postanowił go sobie zagarnąć...

#871 25-05-2021 o 13h55

Pomocniczka Sylfów
Floy
...

zabawne, bo przed chwilą chciałam ciekawie popracować nad strojami z alchemii, ale coś mi nie wyszło. Wchodzę na forum i się uśmiecham.
Okulary, których użyłaś widzę drug raz i znowu w mojej głowie one strasznie postarzają Garnka. Ciekawie połączyłaś  elementy, ALE okolice paska i talii wyglądają lekko na misz masz, który mi się nie podoba. Dałabym 7/10

Ostatnio zmieniony przez Floy (25-05-2021 o 14h12)

( *_*)          (•_• )

\ \             / /                                             
| |               | |

#872 25-05-2021 o 14h41

Straż Absyntu
falafel
Szefowa Straży
falafel
...

O, wybrałaś moim zdaniem najlepszy kolor tej pelerynki, gratulacje.
No, a tak poza tym, to dość słabo imo, pelerynka robi wszystko. Nie jestem pewna co do tego jak z atmosferą, chyba dobrze, fajnie wygląda z latarnią, ale dwa kaptury to o jeden za dużo, a ten długi ładnie potem wpada w atmosferę, więc nie wiem po co ten pierwszy.
Wianek wyszedłby lepiej, gdyby go nie było. Zakryłbym oczy, dał ciemne usta, włosy też bym zmieniła na inne - bardziej jasne i jaskrawe.
Ostatecznie dam 4.5/10, bo jest prawie ładne, ale dużo pracy ;pp

https://images89.fotosik.pl/551/6438f8d0bad64cd5.gif

https://images89.fotosik.pl/551/1a9d84fcf39fdd04.gif

https://64.media.tumblr.com/650c0c0e7c999d32fe8d2acd92e1efb3/74b6925d42592a25-c4/s400x600/7c4f088cea8b381cff41ee6a1ef5b6e5258aa7ae.gifv https://64.media.tumblr.com/c093d2b1eda8c10f1cde0f80248d6369/74b6925d42592a25-55/s400x600/9147dfdcfcf037c61a5c26f50734086a1a5f49b2.gifv

#873 25-05-2021 o 16h04

Straż Obsydianu
Sarayu
Nowa
Sarayu
...

Widzę tutaj bardzo ciekawy zamysł na piękną stylizację. Lecz osobiście dodałabym jeszcze parę akcesorii lub innych elementów by ubiór był... bardziej wyjątkowy. Przybrałaś wygląd kobiety gryfa o drapieżnym spojrzeniu. Przepięknie to wygląda! Lecz buty kompletnie z innej bajki. Przez swój kolor niszczę ogólny wygląd i przykuwają na siebie uwagę nie potrzebnie. Bladość skóry trochę podbija braki w ubiorze i puste miejsca na ciele przez to stają się... nie do końca tym co by dodało plusów stylizacji.  Najbardziej podoba mi się góra całej postaci.
Więc podsumowując, naprawdę widzę tu dobry zamysł na wspaniałą stylizacje, ale parę minutek dłużej w garderobie i wierzę że stworzysz Coś bardzo interesującego. Moja ocena 6/10

#874 25-05-2021 o 17h00

Straż Lśniąca
Lexi
The Crimson Witch
Lexi
...

Nie jest to specjalnie skomplikowana stylizacja - a szkoda, bo ja jestem fanem takich. Ogólnie klepnęłam, bo jakoś spodobało mi się użycie tego mieczyka i sukienki. Nie wiem, czemu ale ładnie prezentują się razem. Szkoda, że tak mało sie jednak dzieje. Góra stylizacji jest nudna i nie pasuje - uważam, że można było się bardziej pobawić twarzą, mimiką i może czapkami/głową. Niespecjalnie też leży mi ta fryzura i atmosfera.
Zostawiam takie 4/10, bo podjęłaś się trudnego zadania, chwytając się za tę sukieknę i podoba mi się ten miecz.

https://cdn.discordapp.com/attachments/479207850493607960/868521614478807071/Lexi.gif

#875 25-05-2021 o 17h09

Pomocniczka Sylfów
Floy
...

zaczęłam analizować sobie tą stylizację i dorobiłam sobie do niej historię i powiązania niektórych elementów ze sobą...ugh..już tłumaczę...
Uwielbiam twoje stylizacje, a ta jest również genialna. W połączeniu z tymi włosami i fajką plus skórą kota. Wyobraziłam sobie tą Gardzie jako człowieka kota (te oczy do ogona i uszu tylko podbijają efekt) bez włosów. Dzięki dymowi z fajki je sobie dorobiła i mogła dołożyć do nich kapelusz, który uwielbiam i mam do niego słabość. Chyba lubisz łączyć zieleń z czerwienią i jest to twoja kolorystyka. Atmosfery też pięknie, ładnie się wkomponowały i nawet chowaniec na swój sposób pasuje. Niestety mam małe ale. Bo to co się dzieje między bluzką a spódniczką nie do końca mi się podoba. Jednak ocena 9,9/10 chyba tu nie występuje to daje 10/10

Ostatnio zmieniony przez Floy (25-05-2021 o 17h52)

( *_*)          (•_• )

\ \             / /                                             
| |               | |

Strony : 1 ... 33 34 35 36 37 ... 85