Okay. To może zaczniemy od twarzy. Bardzo podoba mi się ten cień, który nałożyłaś na górną część twarzy i to, że tak idealnie pokrywa się z tatuażem. Nie wiem co to za item, ale bardzo fajny pomysł. Przez to twarz twojej postaci faktycznie jest w częściowym cieniu.
Bardzo nie podobają mi się za to te włosy przed peleryną. Sama mam tę pelerynę i jej nie zakładam właśnie dlatego, że nie pasuje do niektórych włosów, a ubieranie kaptura za włosy to średni pomysł bo kaptur zwykle zakładamy na głowę, na włosy, a nie pod nie. Przez to niestety wygląda to trochę tak jakbyś po prostu zapomniała je schować przy ubieraniu Gardzi. Nie podoba mi się też ten naszyjnik. Moim zdaniem byłoby lepiej bez niego, albo z czymś lżejszym.
Jeśli chodzi o bluzkę to dużo się tutaj zadziało. Widzę, że nałożyłaś jedną na drugą tak, żeby częśc wystawała (a może to co wystaje spod bluzki to pasek?). W każdym razie daje to fajny efekt, ale ten wystający pasek/bluzka spod czarnej bluzki średnio znajduje sobie tutaj miejsce. W elaryi jest bardzo dużo odmian czerni (co jest bardzo frustrujące szczególnie przy tworzeniu czarnych stylizacji). Akurat to co wystaje ma zupełnie inny odcień czerni niż wszystkie inne elementy na twojej postaci przez co wygląda tak jakby nie pasował. Przez to niestety średnio się komponuje i wydaje się wciśnięty na siłę.
Za to krew na pelerynie i kolor butów fajnie się razem komponują. To faktycznie podobne kolory. Fajnie, że podjęłaś próbę wykorzystania tych butów bo moim zdaniem nie bardzo pasują one do czegokolwiek i są trudnym elementem. Tobie udało się je całkiem fajnie wkomponować, chociaż jestem pewna, że masz w zanadrzu jakieś buty które pasowałyby o niebo lepiej niż babranie się z tymi. Niemniej - chyba sama nie byłabym w stanie ich z niczym skomponować, więc ukłon w twoja stronę.
Nie podoba mi się dodatek do ręki - to kadzidło. Na twojej Gardzi są 3 różne odcienie złota, ani jednego srebrnego elementu i nagle wkracza srebrne kadzidło do ręki. Przy czym mi bardzo podoba się połączenie srebra i czerni, więc usunęłabym te złote elementy na Gardzi i nawrzucałabym właśnie srebrnych bez usuwania kadzidła.
Nie jestem też fanką tych oczu. Czerwone chyba bardziej by pasowały do całej stylizacji, ale rozumiem, że miały się tak wyróżniać.
Mówiłam już też o tym, że mamy bardzo dużo odcieni czerni. Myślę, że stylizacja dużo by zyskała gdybyś właśnie trzymała się jednego odcienia, albo starała się trzymać tej zasady, że utrzymujemy min. 3 elementy danego koloru albo nie dodajemy koloru wcale. To nie zawsze działa bo można stworzyć piękne kompozycje bez tej zasady, ale w przypadku czerni mam wrażenie, że ona naprawdę pomaga.
Jeśli chodzi o tło. Pasuje! A to bardzo dużo bo w grze jest mało teł i strasznie ciężko dobrać coś co pasuje. A tu względnie pasuje! Brawo!
Finalnie - jest fajnie, ale to w ogóle nie mój klimat. Bardzo ciężka stylizacja, bardzo dużo się na niej dzieje i tutaj działa to na minus. Dużo kolorów, dużo stylów, misz masz.
4/10
Ostatnio zmieniony przez Coma (06-08-2023 o 19h18)