1. Obsydian
@Ruby, no ja właśnie niestety byłam zbyt ufnym stworzeniem pod tym względem. :<
- Albiel i Perełki
- Razjel z ruchańcem
- zespół R świąteczny
- wilk i królik
- kot Lucek
- pisklak Horus
- gruba wiewióra
Oro
- Melkor
Strony : 1 ... 1162 1163 1164 1165 1166 ... 1325
1. Obsydian
@Ruby, no ja właśnie niestety byłam zbyt ufnym stworzeniem pod tym względem. :<
1.Absynt
Zaczęłam licytować powietrzne skały potrzebne do sakiewki, ale zobaczyłam, że licytacja kończy się po 24, więc mi nie potrzebne. Właśnie ktoś przebił licytację, aż mam ochotę płakać ze szczęścia
1. Obsydian
Za to u mnie przygoda z targiem zaczęła się typowo...
Wystawiłam przedmiot, którego nie było na targu, a za chwilę pojawiło się pięć tych samych rzeczy za pół ceny...
1. Absynt
Witam, witam szanowne towarzystwo <3
Ja dzisiaj przespałam prawie cały dzień, chyba zbieram siły na latanie po przychodniach xD
Już mam dość, mam nadzieję że to już ostatni raz i dostanę zgodę na powrót do pracy, dwa miesiące jestem na l4 >_>
I muszę ogarnąć się z butikiem, ponad 70 tys antycznych mi zostało, trzeba w końcu to wydać na coś xD Bo TO robić nie zamierzam :D
Co tam u was? <3
Ostatnio zmieniony przez Meliah (08-08-2021 o 20h43)
2.Absynt
Meliah Cześć, witaj z powrotem i od razu mówię, że wyglądasz urocz i świetnie.
Od rana wydaje potki bo chce legendarną sakiewkę i lecą jak woda, ale boję się, że z czasem nie wyrobie, bo zostały mi trzy rzecz do złapania
1. Obsydian
@Floy a czego ci jeszcze brak?
1. Absynt
Floy Dziękuję ^U^ Ty też wyglądasz super <3
Ja już przestałam otwierać sakiewki, nawet chowańca nie wysyłam na poszukiwania >_> Trzeba do tego wrócić xD
2. Absynt
@Vandea znam to. Specjalnie sprawdzam, widzę że nic nie ma, biorę przedmiot dwa eventy wstecz, a potem znajduje się piętnaście innych osób ¯\_(ツ)_/¯
1. Obsydian
Mnie zostały 3 tys. i też nie wiem jak je najlepiej wydać...
Teoretycznie mam wszystko co chciałam, ale jak przeglądam butik to rzeczy, które bym wzięła jeszcze to dużo ponad to co mi zostało...
Ostatnio zmieniony przez Vandea (08-08-2021 o 21h01)
1.Absynt
Myrida skał powietrznych i tego ugh...nieszczęsnego pergaminy na homuculusy
Meliah♥♥♥
Ostatnio zmieniony przez Floy (08-08-2021 o 21h09)
2. Absynt
@Vandea mam ten sam problem, tyle że mi zostało 14k a muszę jeszcze kilka odcinków na TO przejść xD uznałam że lepiej będzie jak tam nie wejdę już i będę sobie radzić z tym, co mam
1. Obsydian
@Ruby, ja już całość przeszłam przed pożarem - drugi raz mi się nie chce. Wolę wydać to na ciuszki. :3
Zwłaszcza teraz jak odblokowało mi targ.
1. Absynt
@Van ja właśnie cały czas ugrzęzłam na 20 odcinku xD
1. Obsydian
@Ruby, w takim razie powodzonka życzę
1. Absynt
Halo halo co tam? Wstajemy, dzisiaj ulubiony dzień tygodnia każdego, czyli poniedziałek. ;> Okrutna jestem, wiem. XD
Po drodzę do pracy wczoraj zdarzyła mi się przykra rzecz. Rozszczelnił mi się kubek termiczny i cała kawa rozlała się w plecaku. Najbardziej ucierpiał worek lniany, musiałam go wyrzucić, a był pamiątką z Museum of London. ;< Plecak zamszowy i nie wiem jak fo wypiorę. >.>" Ja sama też prawie całe ubrania w kawie zwłaszcza jak ogarnęłam co się stało. -.-" Ale ogólnie to w pracy w porządku, cisza spokój. Dzisiaj znowu przyłapałam tego samego pana co wczoraj w sali fitnes, ale dzisiaj już krócej ćwiczył. XD
Otwieram teraz dyskusję: czy jajecznica to na serio podstawa większość normalnych śniadań? Nie ważne czy hotel ma jedną, trzy czy cztery gwiazdki, lidzie chcą na śniadanie jajecznicy i ja tego nie ogarniam. XD Może dlatego, że na śniadanie jem obiad. ¯\_(ツ)_/¯
1. Obsydian
@Faren, mega współczuję, nie ma nic gorszego niż rozlany płyn w torbie T.T Sama nieraz zaliczyłam taką przygodę.
A co do jajecznicy, humph... W sumie u nas jadło się ją tylko jak wszyscy byli w domu, bo dla jednej osoby nikomu nie chciało się smażyć.
1. Absynt
Hej, hej. Napisałam już cały rozdział tego opowiadania, o którym wspominałam.
Za chwilkę prześlę wam tutaj link, byście mogły sobie przeczytać
1. Obsydian.
@Ruby, super
Ja nadal wydaję resztówki AM - już jest lepiej, zostało mi 2383 XD
I jem sobie kotlety z kalafiora.
1. Absynt
@Van też ostatnio jadłam kotlety z kalafiora! Smacznego
link do opowiadania
Ostatnio zmieniony przez Ruby-nova (09-08-2021 o 14h31)
2.Absydian
Hej hej witam i życzcie mi powodzenia bo z braku pracy nagle się okazuję że będę zapierniczać na dwa etaty zobaczymy czy wyrobię XDDDD
1. Obsydian
@Ruby, przeczytałam Zanim napiszę cokolwiek, proszę powiedz mi czy to jest pierwszy rozdział czy już dalsza część historii?
A kotleciki były smaczne
Ostatnio zmieniony przez Vandea (09-08-2021 o 15h29)
1. Absynt
@Van pierwszy rozdział. Nie mam jeszcze nawet planu na fabułę, bo ta postać prowadzi mnie sama i znając życie pierwszy rozdział napiszę jeszcze co najmniej 3 razy XD
@Tryph powodzenia ^^
Ostatnio zmieniony przez Ruby-nova (09-08-2021 o 15h42)
1. Obsydian
Okej, to w takim razie napiszę Ci co myślę, ale z perspektywy czytalnika, który dostaje coś do przeczytania, a nie osoby, która zna się na pisaniu.
Jeśli jest to pierwszy rozdział to przydałoby się żebyś rozbudowała trochę opisy i lekko je przeorganizowała. Momentami musiałam kilka razy przeczytać opis, żeby zorientować się kto mówi lub bierze udział w scenie.
Podam przykłady o co mi chodzi - czytam opis bohaterki, w którym nie ma mowy, że ma hełm, a potem go zdejmuje. Chodzi mi o to że najpierw czytam i wyobrażam sobie bohaterkę, a potem dopiero dowiaduję się, że miała jeszcze hełm. Dlatego zapytałam czy to pierwszy rozdział, bo jeśli nie - i dobrze znamy bohaterkę i wiemy jak się nosi to wtedy faktycznie takie szczegóły nie mają znaczenia - wręcz przeciwnie mogą generować niepotrzebne, przypadkowe powtórzenia.
W innym fragmencie była zanosząca się płaczem mama i chwilę później zdanie o "nastoletniej blondynce" i zrobiło mi się zwracie mózgu - mówiąc żartobliwie, bo potem oczywiście doszłam do tego, że była tam jeszcze jedna bohaterka.
Jeszcze fabularnie... To w sumie nie jest uwaga, ale zastanowiło mnie to, bo może po prostu jest coś jeszcze nie wyjaśnione.
Wrzucę w spoiler, bo może ktoś będzie czytał.
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
1. Absynt
@Van spokojnie nie traktuję tego jak krytykę. Dziękuję za uwagi ^^
Rzeczywiście zastanawiałam się czy nie potrzeba trochę więcej opisów świata i bohaterów, by lepiej to sobie wyobrazić.
Rozdział nie dobił nawet 4k słów, więc pewne jest, że coś do niego dopiszę
Z tym hełmem to jest w ogóle super historia, bo wpierw on jest a potem go nie ma xD i ja się cały czas zastanawiałam czy go usunąć, czy napisać że gdzieś go odkłada
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
1. Obsydian
@Ruby, cieszę się Wolałam to zaznaczyć, bo wiem, że ludzie różnie reagują mimo że chcesz dobrze.
Myślę, że kilka dodatkowych opisów nie zawadzi, a ładnie dopełni całość.
No to może faktycznie dopisz, że gdzieś go odłożyła? Przynajmniej właśnie nie będzie "gafy", że o nim zapomniałaś.
Jeżeli jest tak jak napisałaś w spoilerku to już wszystko jasne i nie mam więcej pytań odnośnie tego
To zawsze w takich historiach jest dodatkowy smaczek.