Czemu taka sliczna roslinka jak ty lezy pod woda? co sie co sie stanelo?
@down moje pluszaki oraz niektore kosmetyki
Ostatnio zmieniony przez Tryphena (10-10-2021 o 19h28)
Strony : 1 ... 937 938 939 940 941 ... 1527
Czemu taka sliczna roslinka jak ty lezy pod woda? co sie co sie stanelo?
@down moje pluszaki oraz niektore kosmetyki
Ostatnio zmieniony przez Tryphena (10-10-2021 o 19h28)
Trzymasz u siebie jakieś przedmioty tylko przez sentyment? Jakie?
Nie. Zwykle w tym czasie chodzę na groby z rodziną. Może obejrzę sobie jakiś horror dla klimatu, ale raczej nic więcej
Ostatnio zmieniony przez Noku (10-10-2021 o 20h06)
Obchodzisz w jakiś sposób Halloween?
W ogóle nie czuje xd
Ostatnio zmieniony przez Skaen (10-10-2021 o 20h11)
Czujesz nastrój spooktobera?
//Najlepiej jakieś szklane lub plastikowe acz gładkie, takie które same w sobie są estetyczne i łatwe do czyszczenia.
Jeśli chodzi o sam styl czy "vibe" to nie dziecinne, ale też nie musi być straszne, osobiście posiadam plastikowe kościste rączki i stojak na świeczkę w postaci ducha.
Mam też filcowe podkładki w kształcie pajęczyny, kiedyś tez wycinałam dynie i nietoperze z papieru, ale jednak to chyba nie jest to, prędzej bym w tym roku rozwiesiła jakieś potargane prześcieradło, niby duch, chyba to zrobię w sumie.
Ostatnio zmieniony przez Nepente (10-10-2021 o 20h11)
Jakie dekoracje haloweenowe ci się podobają?
Lubię klimat haloween i trochę mi szkoda, że nikt w mojej okolicy go nie obchodzi. Chciałbym kiedyś zrobić sobie dziady ze znajomymi, myślę, że to by było całkiem fajne i klimatyczne ^^ Ale najbardziej lubię Boże Narodzenie, kocham zapachy, kocham cały świąteczny nastrój, zwłaszcza czas spędzony wspólnie z rodzicami na przygotowaniach <3
Ostatnio zmieniony przez Noku (10-10-2021 o 20h49)
Wprowadzasz się jakoś w klimat Halloween? Np. przystrajasz jakoś mieszkanie lub zaczynasz maratony z horrorami?
Widzę, że takie pytanie padło wyżej, zaraz zmienię xD
/ Które święta mają według Ciebie najfajniejszy klimat lub najbardziej lubisz je obchodzić?
// Głownie w tym okresie częściej sięgam po horrory i podcasty z dreszczykiem, ale to chyba tyle. Może w tym roku pomyślę nad jakąś małą ozdobą lub przygotuję jakieś "horrorowe" danie c:
Ostatnio zmieniony przez Aida (10-10-2021 o 21h06)
A ty co robisz żeby poczuć klimat haloween?
Czarna herbatka z cytryną imbirem i goździkiem
Ostatnio zmieniony przez Noku (10-10-2021 o 21h49)
Jaki napój jest dla Ciebie najlepszy na jesień?
/Nie świętuję, zresztą nie mam za bardzo z kim. Ale lubię sam klimat i otoczkę, nawet jeśli to przede wszystkim powiązane w Polsce z komercją.
Chociaż w sumie nie tylko Halloween, lubię po prostu klimat października, lubię czytać o tradycjach i wierzeniach różnych krajów, kultur, powiązanych z tym miesiącem, światem duchów, zmarłych itd. Tym bardziej, że pogoda październikowa jeszcze bardziej sprzyja takiemu klimatowi mistycyzmu, magii czy zacieraniu się granicy między światem żywych a zmarłych (szczególnie wieczorami, kiedy zbiera się mgła i czuć w powietrzu taką mocną jesień).
Ostatnio zmieniony przez Evalyn (10-10-2021 o 21h59)
Co roku świętujesz halloween?
Dobre pytanie, ale chyba jak w amerykańskich filmach.
Ostatnio zmieniony przez Fillia (10-10-2021 o 22h15)
Jak świętować Halloween?
Za czarownice, jak te wiedźmy ze scooby doo
Ostatnio zmieniony przez falafel (10-10-2021 o 21h58)
Za co byś się przebrał, gdybyś szedł na przebierankową imprezę halloweenową?
Nie lubię imprez T.T Najszczęśliwsza jestem, gdy mogę z jedną lub kilkoma osobami spotkać się w plenerze i połazić np. po zamkach albo pójść do kina. Jeśli jednak brać pod uwagę imprezy sportowe lub muzyczne, to lubię mecze siatkówki i koncerty.
Ostatnio zmieniony przez Nirez (10-10-2021 o 22h00)
Jakie imprezy lubisz?
Może zgniła panna młoda lub frankenweenie?
Ostatnio zmieniony przez Noku (10-10-2021 o 22h17)
Jaki film lub serial polecasz obejrzeć w halloween/wszystkich świętych/dziady żeby dobrze się wczuć w spooky klimat?
@Eva Tak, nawet sporo tego jest. Szczególnie filmy animowane, np. Piorun albo Wall-E.
@falafel Nie i raczej nie mam zamiaru
Ostatnio zmieniony przez TheBoxOfPlague (10-10-2021 o 22h07)
Masz jakieś filmy do których lubisz wracać więcej razy?
/Niee, już miałam wakacje w przerwie między końcem semestru letniego a obroną pracy magisterskiej. Plus jestem osobą, która dosyć słabo znosi chłodne temperatury i jak bardzo nie lubiłabym klimatu jesiennego to dłuższe wycieczki w coraz chłodniejsze dni nie należą dla mnie do najprzyjemniejszych xD Szybko marznę i się później trzęsę z zimna. Chociaż dziś byłam u babci na wsi i mega przyjemnie się spacerowało, ale z drugiej strony jeszcze nie było dla mnie aż takiej temperaturowej tragedii.
Ostatnio zmieniony przez Evalyn (10-10-2021 o 22h09)
TheBoxof Plague
Wywoływałes kiedyś duchy?
Eva owo
Planujesz jakieś jesienne wakacje?
Przede wszystkim chciałbym zobaczyć wiecej polskiej kultury w polsce xddd
uczymy się o kulturze chrześcijan, wiemy dużo o. mitologi greckiej, ale prawie nic o mitologiach słowiańskich, obchodzimy niewiele słowiańskich świąt, no generalnie trochę poopa, jeśli chodzi o własną kulturę. potrzeba nam guslarzy, czarownic, rodzimowiercow!
Ostatnio zmieniony przez falafel (10-10-2021 o 22h23)
Jakie tradycje z innych kultur chciałbyś zobaczyć w Polsce?
Wiejskie, bo są bardziej zaciszne. Albo to ja nie umiem szukać dobrych miejscówek w swoim mieście XD Łażenie po polu i stanie w miejscu gdzie po horyzont jest jedno wielkie nic, to coś czego mi brakuje tu gdzie mieszkam. Na wsi potrafi być bardzo cicho, no i powietrze jest takie że da się oddychać a nie wieczny smog
Ostatnio zmieniony przez Noku (10-10-2021 o 22h28)
Wolisz zacisza miejskie czy wiejskje?
Tajwan, pora deszczowa, wioska Houtong, dużo kotków i picie kokosowego mleczka.
Ostatnio zmieniony przez falafel (11-10-2021 o 12h43)
Jakie byłyby twoje idealne wakacje?
Lekki stres jest, bo nie wiem czy dam radę wszystko zapamiętać i ogarnąć i nie chcę źle wypaść na sam początek :v
Ostatnio zmieniony przez Noku (11-10-2021 o 08h36)
Jak tam emocje z okazji pierwszego dnia w nowej pracy?
Chyba tak, ale trochę Ci tego zazdroszczę
Ostatnio zmieniony przez Anatea (11-10-2021 o 10h25)
Ostatnio zmieniony przez Thesana (21-10-2021 o 17h27)
Ale świąteczny związany z jakimi świętami?
/Robię to z lekkim wyprzedzeniem, by mieć pewność, że uda mi się dostać wszystko to, czego chcę (lub ktoś chce ). A ostatni prezent? Pytanie na czasie, bo wczoraj byłam na imprezce urodzinowej mojej przyjaciółki. Podarowałam jej książkę, zestaw farb, świecącą żyrafę, maseczki do twarzy i peeling do ciała. A, i pianki
Taki nasz standardowy set
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (11-10-2021 o 12h46)
Zwykle kupujesz prezenty na święta lub jakąś inną okazję z wyprzedzeniem czy na ostatnią chwilę? Jaki był ostatni prezent, którym kogoś obdarowałaś?
/Słodki prezent ❤️
Różnie bywa. Zwykle zanim kupię książkę myślę sobie o tym co chciałabym przeczytać i dopiero wtedy szukam odpowiednich książek, albo gdy spodoba mi się jakiś autor lub książka, którą już kiedyś czytałam, szukam czegoś podobnego i wtedy rzadko wybieram bestsellery. Z drugiej strony czasem kuszą mnie promocje i gdy widzę że już nie wiele mi brakuje do darmowej dostawy, albo gdy pan przy kasie bardzo mnie zachęca żebym jeszcze wzięła jakiś bestseler bo akurat jest w promocji i jest super, no to czasem biorę xd
Ostatnio zmieniony przez Skaen (11-10-2021 o 13h00)
Czy wybierając książki sięgasz po bestsellery, czy raczej starasz się szukać "głębiej"?
/kochana nawet nie wiem o co chodzi hahaha
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (11-10-2021 o 13h17)
Masz pomysł, jak szybko i dość zbiorczo umieścić ofertę targu- teraz, gdy nie można jej umieszczać w dokumencie google?...
Tak, przeczytałam nowy regulamin, po tym jak przygotowałam sobie dokument. Zło XD
Bardzo dawno temu, bo będzie jakieś 17 latek, znajomy z klasy powiedział że dziewczyny nie grają w RPG... Wtedy chodziło mu o warcrafta
W międzyczasie, szukając fajnych rysunków, potknęłam się o system o nazwie Wampir Maskarada. To był pierwszy system w którym grałam ^^
Ostatnio zmieniony przez Anatea (11-10-2021 o 17h32)
Opowiesz coś więcej o Twoich sesjach RPG ze znajomymi? Od czego zaczęła się Twoja przygoda z tym?
/no kurczaczki yay, ale jak ktoś tu jest jeszcze oprócz mnie, bo na razie jest cisza jak makiem zasiał :v Jak często? No prawie codziennie coś tu od siebie wrzucam
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (11-10-2021 o 16h22)