Jaki nurt w sztuce jest twoim ulubionym?
// Najbardziej lubię etykę i polski :>
Ostatnio zmieniony przez Qoona (09-10-2021 o 19h03)
Strony : 1 ... 935 936 937 938 939 ... 1527
Jaki nurt w sztuce jest twoim ulubionym?
// Najbardziej lubię etykę i polski :>
Ostatnio zmieniony przez Qoona (09-10-2021 o 19h03)
Jakie lekcje w szkole najbardziej lubisz?
Czuję ^^ Byłem dziś na spacerze po lesie i się napatrzyłem na śliczne żółte liście
Ostatnio zmieniony przez Noku (09-10-2021 o 18h53)
Czujesz październikową aurę?
//
W sumie moim ulubionym miesiącem jest maj i wydaje mi się że nic tego nie zmieni. Ale w każdej porze roku jest magia.
W tym roku planuje tylko ozdobić pokój na halloween i kupić świeczki.
Ostatnio zmieniony przez Tsuyami (09-10-2021 o 19h40)
A Ty? Zaliczasz się do tych słynnych "jesieniar"?
/Haha, tego samego zdjęcia użyłam w mojej prezentacji o plombach architektonicznych na 1 roku. Lubię ekspresyjne formy, ale bez przesady. Sama porwałam się kiedyś na zrobienie galerii sztuki w tym stylu, ale był to właśnie raczej taki etap poszukiwań no i sprawdzenia swoich umiejętności w programach architektonicznych. Dzięki temu projektowi nauczyłam się wielu nieznanych mi do tamtego momentu funkcji.
Sama przedstawiona przez Ciebie realizacja nie jest jednak taka zła, fajny jest kontrast stare-nowe, ale także, mimo tak wyrazistej formy, dbałość o wpasowanie się w otoczenie. Nie da się ukryć, że ten budynek prędzej niż kogoś zmierzi, wzbudzi podziw
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (09-10-2021 o 19h29)
Royal Ontario Museum
Ostatnio zmieniony przez Qoona (09-10-2021 o 19h12)
Lubisz brutalizm?
//Jednego nie, ale do ulubionych należy właśnie brutalizm, wiktoriański (czy to sie jakoś inaczej nazywa?), gotyk i art nouveau (to przez winx, które kocham).
Ostatnio zmieniony przez Nepente (09-10-2021 o 20h10)
Masz ulubiony styl architektoniczny?
Jednak ogarniam (chyba, mam nadzieję, nie chcę wykrakać). Ostatnio coś dużo rzeczy mi się udaje i czuję się takim człowiekiem sukcesu no :D
Polecam terapię, antydepresanty i dużą ilość wsparcia ze strony rodziny i znajomych
Ostatnio zmieniony przez Noku (09-10-2021 o 19h33)
Jak to jednak ogarniasz życie? Co się stało? Da się tego nauczyć, jak????
Masz na myśli czcionki czy fonty?
Bo na tym pierwszym się nie znam, a w drugim mam dość klasyczne preferencje - serif, times new roman, calibri - nie maszynowe, nie w typie ariala, prostsze i eleganckie.
Nie wiem jakie mi się nie podobają, zgaduję, że każda jest ok, jeśli jest w odpowiednim otoczeniu.
Ostatnio zmieniony przez falafel (09-10-2021 o 19h31)
Jakie czcionki ci się podobają, a jakie nie?
// Nie, nie pasjonuję się muzyką do tego stopnia, Youtube mi wystarczy :>
Ostatnio zmieniony przez Qoona (09-10-2021 o 19h39)
Masz jakieś płyty z muzyką w domu? (chodzi mi głównie o Twoje płyty, a nie współlokatorów). Jakie?
/Zależy z kim. Jak mam do przegadania jakiś dłuższy temat to wolę przez telefon, a jeśli jakieś takie luźne pogadanki czy wiadomość rzucona raz na kilka minut, to SMS/mess
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (09-10-2021 o 19h54)
Wolisz pisać czy rozmawiać przez telefon?
Nie. Niby montowałam filmy w szkole, ale nie sprawiało mi to przyjemności, chciałam po prostu jak najszybciej mieć to z głowy i nie wiele już z tego pamiętam, gdybym miała teraz usiąść do premiera lub innego programu pewnie musiałabym się uczyć wszystkiego od początku.
Ostatnio zmieniony przez Skaen (09-10-2021 o 20h13)
Umiesz montować filmy?
/Byłabym główną bohaterką! A od strony technicznej to nie wiem, nie znam się na tym, ale fascynuje mnie tworzenie efektów specjalnych i pewnie, gdybym już musiała uczestniczyć w tworzeniu filmu, to właśnie tym bym się chciała zajmować. A może charakteryzacja? Też nigdy nie próbowałam, ale to musi być wielki fun
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (09-10-2021 o 20h14)
Gdybyś miała pracować przy powstawaniu filmu, to co byś robiła?
Z moją pamięcią byłoby słabo, bo od aktorów czasem się wymaga, żeby znali swoje kwestie. Ale poza tym to bardzo chętnie bym spróbował. Szkolne teatrzyki zawsze lubiłem i nie czuję tremy jak jestem przed kamerą, więc bawiłbym bym się przednio :v
I wolę teatr, bo można robić śmieszne przerysowane ruchy
Ostatnio zmieniony przez Noku (09-10-2021 o 20h22)
Czy mógłbyś zostać aktorem? Teatralnym lub telewizyjnym?
Większość książek, która przyszła mi na myśl została w jakiś sposób zekranizowana - czy to bezpośrednio adaptacją czy pośrednio, kiedy ktoś mocno inspirował się danym dziełem i na szybko przejrzałem listę przeczytanych książek i uderzyło we mnie.
Wymagałoby to ogromnego nakładu wiedzy, pracy środowisk akademickich i dużej delikatności, ale Mój rok na Syberii Marii Antoniny Czaplickiej. Byłby to dokument o pierwszej polskiej antropolożce i o tym jak kobietom ciężko było uzyskać wykształcenie, ogólnie o realiach kobiet tamtych czasów w Polsce, ale też o kobietach na Syberii, z jej pięknymi krajobrazami, który mówiłby właśnie rdzennych mieszkańcach tego pięknego regionu i tego jak radzili sobie z Rosjanami i zesłańcami (głównie nie radzili, co jest dość przykre). To byłaby trylogia. Pierwsza część dotyczyłaby feminizmu, druga właśnie Syberii, a trzecia pokazywałaby jak to wygląda obecnie.
Ojejku, chcę coś takiego obejrzeć, to byłoby super.
Ostatnio zmieniony przez falafel (09-10-2021 o 20h36)
Gdybyś mógł zekranizować jakąś książkę to jaką byś wybrał?
Widziałam XD i też mnie bawi xD już się spodziewam jak będzie wyglądał ten odcinek.
Ostatnio zmieniony przez Skaen (09-10-2021 o 20h37)
Widziałaś zapowiedź odcinka? Też Cię to bawi? xD
Grecję, bo zawsze mnie fascynowały te starożytne świątynie i pozostałości po wierzeniach w bogów olimpijkich
Ostatnio zmieniony przez Shairan (09-10-2021 o 20h45)
Jaki kraj lub jakie miejsce na świecie chciałabyś zwiedzić i dlaczego?
//Zależy, w czym najlepsze. Bo jeśli chodzi ogólnie o życie, to każde miejsce na świecie ma jakieś plusy i minusy. Mogę jedynie napisać, że moje serce skradła Toskania. Uwielbiam jej klimat, krajobrazy, kuchnię i ludzi. Mam miłe wspomnienia z Florencji, która jak dla mnie jest jednym z najpiękniejszych miast we Włoszech.Chętnie jeszcze raz odwiedziłabym to miejsce, co normalnie u mnie się nie zdarza, bo nie lubię wracać dwa razy w to samo miejsce, a tutaj zrobiłabym wyjątek.
Ostatnio zmieniony przez Lilnoir (09-10-2021 o 21h12)
Jakie miejsce na świecie jest wg ciebie najlepsze?
Lista mogłaby się nie kończyć, nawet nie wiem od której zacząć.
Ostatnio zmieniony przez falafel (09-10-2021 o 21h42)
Masz jakieś książki, które od dawna planujesz przeczytać, ale nie możesz się za to zabrać?
Nie. Ostatnio dwa sny pod rząd działy się w supermarkecie, ale to były dwie różne historie
Ostatnio zmieniony przez Noku (09-10-2021 o 21h37)
Masz jakiś sen, który Ci się co jakiś czas powtarza? O czym on jest?
/Tak, zdarza się
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (09-10-2021 o 21h45)
Ostatnio zmieniony przez Sylphe (09-10-2021 o 21h41)
Czy byłaś kiedykolwiek na grzybobraniu?
// "Czarny Dom" Stephena Kinga i Petera Strauba. Początek był dla mnie tak nudny, że już miałam ochotę ją oddać do biblioteki nieprzeczytaną, ale dałam jej szansę i doczytałam do końca. W dalsze rozdziały już były lepiej napisane i ciekawsze.
Ostatnio zmieniony przez Lilnoir (09-10-2021 o 21h59)
Jaka była Twoja ostatnia książka, którą przeczytałaś?
Bardzo lubię czytać książki albo pisać z przyjaciółmi.
Ostatnio zmieniony przez Saphira1 (09-10-2021 o 22h07)
Co lubisz robić w wolnym czasie?
Oglądałem, ale bez ostatniego odcinka, bo już mi się nie chciało. Bardzo w porządku serial, trochę wolno się rozkręcał, ale im dalej w las tym było ciekawiej. I bardzo estetyczny
Ostatnio zmieniony przez Noku (10-10-2021 o 12h56)
Oglądałeś Squid Game? Jeśli tak, co o nim sądzisz?
//
Taaaak, najbardziej mnie chyba denerwował Pan Gangster.
Wiadomo z jakich przyczyn, jak się zachowywał i etc.
Chciałbym ten drugi sezon
Ostatnio zmieniony przez Tsuyami (10-10-2021 o 16h52)