5.
Oke, podzielę się przy okazji moimi sposobami jak nie mogę niczego stworzyć, a bardzo chcę.
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
1. Stworzenie inspirującej tablicy na pintereście, gdzie można składować zdjęcia czy prace innych twórców. Sama stosuję i podglądam co ktoś inny zmalował, ale częściej wyszukuję po prostu zdjęcia, które chcę przerysować.
2. Stworzenie dobrych warunków pracy: dobre światło, jakaś muzyka czy film w tle, przygotowanie wszystkich przyborów, herbatka lub kawa. Komfortowe warunki są bardzo ważne.
3. Znalezienie ciekawych filmów na yt z tutorialami czy po prostu z rysowaniem innych. Mogą być pomocne, rozwijające i inspirujące, a te z ciekawymi opcjami w programach graficznych uwielbiam.
4. Czasami sobie znajduję filmy, jak ktoś rysuje w czasie rzeczywistym i rysuję swój rysunek w tym samym czasie. Jakkolwiek głupie to nie jest, działa, bo skoro ktoś przez 3 godziny zdąży zrobić rysunek, to też powinnam dać radę.
5. Stworzenie swojej galerii/instagrama i wrzucanie tam prac. Są w jednym miejscu, przez co łatwiej zauważyć progres, co dodatkowo motywuje do działania i dalszej nauki.
6. Przeczekać, z czasem samo minie, przynajmniej powinno xD
@Anatea, niestety nic z Twoich ulubieńców nie znam, chociaż jakiś czas temu sama gustowałam w horrorach. Przeczytałam może z 5 i to wszystko, ale zobaczę Mastertona, bo może być to coś ciekawego
@Noku, oby Ci przeszło, chociaż szybkie szkice też są ciekawe i mogą w przyszłości służyć za dobrą podstawę pod coś konkretniejszego. Zatem co powiesz na zgarnięcie wyzwania i stworzenie szybkiego szkicu swojej Gardiny lub swojej wymyślonej postaci na plaży?
Ostatnio zmieniony przez As7hoCsx73 (08-06-2021 o 18h37)