1. Jak zwykle moje opóźnienie z wyzwaniem jest niedopuszczalne i nie do pomyślenia, ale psst, psst spokojnie, spokojnie moje drogie, kochane panie pamiętałam, pamiętałam i nie zapomniałam, ale biję się w pierś za kolejne spóźnienie, ponieważ jak przedwczoraj wróciłam z pracy to, w ogóle nie miałam już siły i tyle, co, to trochę pograłam sobie w Genshin Impact, a wieczorem zaczęłam oglądać jakiś film, ale oczywistą, oczywistością do przewidzenia było to, że na nim usnęłam, a wczoraj nic nie chciało się mi robić, nawet włazić na forum >_<. Jednak zanim wyzwanie to, co prawda spóźnione, bo spóźnione jednak najszczersze sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam Aeviira <3. Dużo zdrowia, szczęścia, pomyślności i samych radości z całego serduszka ci tego życzę ^_^. No i co do wyzwania teraz to, nie chciałam tylko dawać zdjęcia z fantastycznym lodowym deserem, ale też chciałam w miarę krótko swój wybór uzasadnić i zacznę od Skaen, dla której pomyślałam, że odpowiednim lodowym deserem będzie..... malinowe ciasto lodowe. Dlaczego akurat ten deser? Ponieważ pomyślałam, że jest on idealny na upalne dni oraz fajnie będzie się komponować kwasowość malin w połączeniu ze skondensowanym, słodzonym mlekiem oraz z borówkami i świeżymi listkami mięty ツ♥. Natomiast dla idontcare pomyślałam, nie wiem, czy dobrze, czy nie, jednakże wybór mój padł na deser lodowy o smaku słonego karmelu... Uzupełnieniem do tego deseru będą lody Dione, które zawierają w sobie najwyższej klasy belgijską czekoladę, właśnie o smaku waniliowym ze słonym karmelem. Deser ten zawiera też w sobie serek mascarpone oraz masło orzechowe, więc wydawać się może, iż rozpusta ta jest dość kaloryczna, bo ma w sobie również 36% śmietankę kremówkę, lecz raz nie zawsze, można sobie na taką bombę kalorii pozwolić <3. Dla siebie pomyślałam, że takim finezyjnym deserem będzie lawendowy pucharek z lodami o smaku białej czekolady i drugi smak lodów w tym pucharku są to, lody pistacjowe. Do tego w formie dekoracji jadalna lawenda, pistacje oraz kilka kostek białej czekolady..... Mm mmm.... Coś pysznego <3. Dla Ilmaris i Liny pomyślałam, że fantastycznymi deserami dla was miłe dziewczęta będą sorbet porzeczkowy podany na sosie jogurtowym z bezą i kwiatami tymianku oraz lody bananowe z truskawkami ツ ♥. I tu też uzasadnienie dla .nie jest takie, że wydaję się mi Ilmaris, że deser ten mógłby ci zasmakować w czasie lata, dlatego że połączenie to, byłoby fajnym, nowym doznaniem smakowym oraz ten niezwykle słodki i owocowy sorbet z czarnej porzeczki byłby super smaczny, dzięki też przełamaniu sosem z jogurtu greckiego a do tego miałby bardzo, bardzo, ale to, bardzo, bardzo fantazyjną i lekką, chrupką teksturę dzięki pokruszonej bezie (=^ω^). Uzasadnieniem wyboru dla Liny deseru tego jest to, że banan i truskawki są stworzone dla siebie i też wydaję mi się, że lody te mogły ci zasmakować dzięki też posiadanej kremowej konsystencji (✿◠⌣◠).
Lody, lody dla ochłody!!! ♥
Przy okazji to, też bardzo, ale to, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo podoba się mi muzyka klasyczna, którą dopasowałaś mi idontcare, ponieważ Piotr Czajkowski i jezioro łabędzie uwielbiam i kocham i wiążą się z tym przyjemne wspomnienie, ponieważ miałam okazję być na „Jezioro łabędzie” w teatrze, kiedy to, moja siostra pracowała w teatrze i miała zniżki na bilety ツ ♥. I wogóle to, miłego dnia wyzwaniary kochane!!! Jak spędzacie sobotę?
Ostatnio zmieniony przez lychee (20-05-2023 o 12h32)