A jakiego się uczycie?
– Coś ty zrobił z włosami?
– Są jak wata cukrowa!
– Wyglądają idiotycznie...
– Ale jak wata cukrowa!
°°°·.°·..·°¯°·._.· ·._.·°¯°·.·° .·°°°
Strony : 1 ... 115 116 117 118 119 ... 1325
2. Absynt
@Flo sorka to @Melotarí mnie zmyliła bo ma stylki bardziej w kolorystyce obsydianu przez co ciągle mi się wydaje, że jest w Obsydianie a nie Absyncie haha
Ja hiszpańskiego, stwierdziłam że szkoda mi tej nauki z liceum bo wciąż mam podręczniki więc wróciłam teraz jak mam zdalne na studiach i więcej czasu na to.
Ostatnio zmieniony przez Evalyn (01-05-2021 o 00h31)
3 absynt
dla mnie nauka języków to jakis koszmar, od zawsze byly dla mnie piętą achillesową i odbijalam sobie to na innych przedmiotach. jest kilka, ktore mi sie podobają, np chinski jest bardzo ladny, ale jak ja z angielskim mam taką droge przez meke, to nawet sie za niego nie zabieram, haha.
52
Ostatnio zmieniony przez Flower (01-05-2021 o 00h34)
1.obsydian
@Roni, hiszpańskiego od prawie roku c:
1. Obsydian
Tak jak napisałam wyżej do Fixa, polecam zająć się tym bez przygotowania, tak z miejsca i się nie przepracować, żeby uniknąć wypalenia na samym początku. Takie utrzymywanie chęci i ciekawości na umiarkowanym poziomie jest moim zdaniem kluczem do nauki języka i w sumie czegokolwiek. Super, że chcesz zacząć migać, również o tym myślałam!
2. Obsydian
Uczcie się, uczcie. Hiszpański jest piękny. Hiszpania też jest piękna. I Hiszpanie też xD Same plusy
Ostatnio zmieniony przez Aida (01-05-2021 o 00h35)
1. Obsydian
@Aida, byłby z tego naprawdę chwytliwy slogan XD Czas wykonać telefon do Hiszpanii.
Ostatnio zmieniony przez CIementine (01-05-2021 o 00h37)
1. Absynt
Ogólnie ja z językami też mam problem, gramatyka jest dla mnie koszmarem bo nie potrafię jej używać nawet jak znam dobrze teorię xD Ale to też w dużej mierze wina kiepskich nauczycieli w szkole, którzy słabo do tego wszystkiego podchodzili.
Na magisterce na studiach miałam super lektorkę z ang, która stawiała na praktykę, mówienie, żeby się przełamywać i nauczyłam się przez rok więcej niż przez całe liceum xD
1. Obsydian
@Roni Ja na własną rękę chciałbym koreańskiego, bo aż tak mnie nie sfiksowało, żeby pójść na jakiś kurs, czy coś. Ostatnio oglądam dużo show z Korei typu show me the money i w sumie fajnie by było rozumieć, co mówią, rapują etc. xD
Ostatnio zmieniony przez TheNightFox (01-05-2021 o 00h38)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (01-05-2021 o 00h38)
1. Obsydian
-Halo? Pan Pedro Sánchez? Mam dla Pana pewną propozycję...
1. Obsydian
Jeśli chodzi o przykładowo angielski, nauczyłam się go głównie z seriali i filmików na yt. Osłuchanie się z językiem jest ważne. Z miejsca idzie zapamiętać wiele zwrotów i wtedy nie ma zbyt dużego problemu z gramą. Ostatecznie za granicą nativy nie używają super wyszukanego języka
@Aida, zadzwoń do profesora!
Ostatnio zmieniony przez CIementine (01-05-2021 o 00h40)
1. Absynt
Mi się bardzo podoba brzmienie hiszpańskiego, jest dla mnie taki płynny, melodyjny i ogólnie przyjemny dla ucha. Chyba jeden z moich ulubionych języków jeśli chodzi o brzmienie. I jeszcze rosyjski w sumie też mi się podoba.
Ostatnio zmieniony przez Evalyn (01-05-2021 o 00h40)
1. Obsydian
@Roni haha, akurat hangul umiem, tylko mam problem z tymi sylabami typu „wa”, „wo”, „ui” bruh kto je wymyślił *crying emoji*
1. cień
No francuski i hiszpański to są dwa języki, które kocham
1. Obsydian
Dobrze @Clemu, zadzwonię gdzie tylko chcesz, ale jutro. Dziś już idę spać XD
Dobranoc, walczcie dzielnie czerwoni! (nie mylić z sowietami)
2. Obsydian
@Eva <3 totalnie chciałabym umieć rosyjski. Mniej więcej ogarniam cyrylicę, tak na dobry początek XD ale w sumie mam wiele języków na swojej liście
@Aidu, dobranoc <3
naprawdę muszę się zaraz zawijać z forum, matemaks może zrobić się zazdrosny
Ostatnio zmieniony przez CIementine (01-05-2021 o 00h43)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (01-05-2021 o 00h44)
Ostatnio zmieniony przez Melotarí (01-05-2021 o 00h45)
1. Obsydian
Podobno im więcej języków umiesz, tym łatwiej idzie Ci nauczyć się kolejnych
@Sea, oj tak, ewentualnie jak chcę zmienić przedmiot to randez vous z panią Izą z kanału wiedza z wami
2. Obsydian
Dobranoc!
Ja płaczę wewnętrznie, bo mam tak słomiany zapał, a kocham języki i do tego łatwo mi wchodzą
@Clem no tak, bo są podobne słowa, znając sam angielski mogę stwierdzić, że właśnie dużo rzeczy jest podobnych albo też wszystkie zapożyczenia
Ostatnio zmieniony przez TheNightFox (01-05-2021 o 00h47)