Absynt 1
Ja szanuję za dobry gust, DTP i Powiedz siostro są miodzik ♥
Po angielsku mogę polecić Healty Gamer GG, jest na youtube i spotify! Ten kanał polecał Fangotten, ja zacząłem go od rozmowy z Natalie Wynn. Jej kanał (Contrapoints) też polecam, bo mówi o (dla mnie) ważnych sprawach w bardzo ciekawy sposób. Tylko od razu zaznaczę, że to nie są rzeczy do nauki angielskiego, nie posługują się tam prostym językiem, to nie jest robione z myślą o innojęzycznych ludziach.
filmiki
a tutaj Natalie
ogólnie polecam jej słuchać, jest absolwentką filozofii i mówi w bardzo merytoryczny sposób i potrafi wiele wyjaśnić.
Jeszcze! Czasem puszczę sobie jakiś ted talk, bo to są mądre rozmowy, a one już są tak napisane, żeby wielu ludzi je rozumiało.
A no i nie napisałem o czym są, jestem głupi xdd
Heatly Gamer GG jest ogólnie o kulturze gier i internetowej, doktor - psychiatra, rozmawia z różnymi przedstawicielami różnych subkultur internetowych o zdrowiu psychicznym i wielu innych ciekawych rzeczach.
ContraPoints jest o kulturze internetowej, płci, normach i ogólnie bardzo dobrze się jej słucha, bo jak wspomniałem - jest absolwentką filozofii i umie odpowiednio formułować to co chce powiedzieć.
Ostatnio zmieniony przez falafel (02-08-2021 o 13h33)