1. Obsydian
@falafel, ja tam nawet lubię Sławomira
@Reni, ja właśnie dzisiaj wyjeżdżam do Zakopanego
- Albiel i Perełki
- Razjel z ruchańcem
- zespół R świąteczny
- wilk i królik
- kot Lucek
- pisklak Horus
- gruba wiewióra
Oro
- Melkor
Strony : 1 ... 1142 1143 1144 1145 1146 ... 1325
1. Obsydian
@falafel, ja tam nawet lubię Sławomira
@Reni, ja właśnie dzisiaj wyjeżdżam do Zakopanego
1. Obsydian
@Reni, na tydzień i z rodzicami, więc raczej jakieś łagodne trasy
Mam kilka przygotowanych - Dolina Białego, Wierch Poroniec między innymi.
Absynt 1
Czy to poprawność polityczna tho? Algorytm próbuje ukryć potencjalnie niebezpieczne treści dla rozwijających się odbiorców - nieudolnie, bo nieudolnie, ale to jest próba zmiana świata na lepszy, a nie na gorszy. Nie chciałabyś przecież, żeby twoje dziecko trafiło na tag: prześpij się, pocałuj albo zabij x osobę, który swego czasu był bardzo popularny w yt i algorytm pomógł go przefiltrować.
Ujmę to inaczej: algorytm działa tak, by rozwijający się widz trafiał na treści, które są jak najmniej szkodliwe. Starsza widownia wie już (a przynajmniej powinna) wiedzieć jak szukać interesujących ich informacji i trafić na kanał Maćka Dąbrowskiego czy zagadki kryminalne. To nie są rzeczy, który przeciętny czternastolatek lub czternastolatka powinni oglądać. Ja wolę, moim kosztem, żeby było tak jak jest ;pp
Ostatnio zmieniony przez falafel (25-07-2021 o 14h49)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (25-07-2021 o 14h59)
Ostatnio zmieniony przez Renissance (25-07-2021 o 15h10)
Absynt 1
Nie jesteś taka stara jak myślisz i większość z nas tutaj wie, jak działał internet kiedyś, no i wyglądało to źle ;pp
Idk, dla mnie to bardzo miłe, że platforma banuje słowa, które są używane, by obrażać innych!! Gdybym miał swoją platformę to na pewno robiłbym tak, ucząc innych, że nie obraża się innych osób.
Wiadomo, że jeśli ktoś bardzo chce, to coś zrobi, ale przynajmniej nie na mojej platformie!
1. Obsydian
@Reni, mam nadzieję, że nie spiekłaś się za bardzo i nie boli
Morze to nie jest mój żywioł, ale w sumie nie byłam tak dawno, że chyba też bym chętnie pojechała.
Mogę zniknąć w każdej chwili, bo już trochę czas się szykować.
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (25-07-2021 o 15h10)
1. Absynt
Aż mi się przypomniał absurd gdzie na FB została zablokowana duża grupa miłośników kolarstwa, bo pojawiało się tam często słowo "pedał" w odniesieniu części roweru i algorytm to wyłapał jako słowo wulgarne. ¯\_(ツ)_/¯ Można? Można.
Ostatnio zmieniony przez Renissance (25-07-2021 o 15h23)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (25-07-2021 o 15h28)
Absynt 1
Mam wrażenie, że twoje wrażenie jest dość mylne, bo kiedyś za to, że było się kobietą automatycznie w towarzystwie gier było się wyzywanym albo dostawało się niemiłe oferty. Teraz po prostu to bardziej widać, bo więcej rzeczy jest transparentne, dziewczyny nie boją się napisać do matki osoby, która wysłała im zdjęcie ptaszka, albo do ich firmy. Doświadczyłem kiedyś najgorszego zachowania za strony graczy, teraz widzę, że się po prosto o tym mówi i nie pozwala się na to (przez co się robi dużo kontrowersji).
No nie można mówić gruby i tyle, można znaleźć sobie nową ksywkę, to nie żadna tragedia? Przyzwyczajenia się zmieniają, zmieniają się i ksywki, nie wiem no, nie widzę w tym nic złego.
Wiecie, w tym momencie bardziej szukacie powodów do używania tych słów, niż ich rzeczywiście używacie tho. Zadbanie o higienę języka, żeby używać jak najmilszego języka jest imho bardzo cool.
Ostatnio zmieniony przez falafel (25-07-2021 o 15h34)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (25-07-2021 o 15h37)
Absynt 1
Nie jestem gejem, to się nie wypowiem, ale można się ich popytać dlaczego ;pp Spytaj biednych, poukrywanych gejów na tt dlaczego nazywanie ich pedałami jest krzywdzące.
Nie szukajcie symetrii tam, gdzie jej nie ma, ani nie róbcie problemów tam gdzie ich nie ma. Słowa zmieniają swoje znaczenia i to nie wina biednych gejów, że ich zaczęto wyzywać od pedałów.
@down - a mój kolega gej ma z tym problem, no i co? Co więcej, dwóch kolegów gejów ma z tym problem, a nawet trzech. Dać namiary?
Ostatnio zmieniony przez falafel (25-07-2021 o 15h40)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (25-07-2021 o 15h44)
1. Absynt
falafel ale ja cały czas z Reni mówimy o nazwach części pojazdów i blokowaniu ich przez wychwalany przez ciebie koślawy algorytm. Skoro przyznałeś, że oglądasz Maćka to powinieneś mieć większą wiedzę na ten temat, bo on porusza ten temat prawie na każdym filmie. ;]
Absynt 2
Ale to ja też napisałem, że zmienianie nawyków językowych, żeby innym było milej jest cool i nie zgadzam się z Maćkiem, nawet jeśli go oglądam ;p
PS moi koledzy geje się zgadzają na rozmowy, jeśli chcecie ;pp
i koleżanka lesbijka się pyta, czy ona też się liczy ;pp
a czy osoby bi liczą się tylko połowicznie, też ważne pytanie ;pp
Ostatnio zmieniony przez falafel (25-07-2021 o 15h45)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (25-07-2021 o 15h51)
Absynt 1
Kolega biseksualny pytał czy można go liczyć w dyskusji, gdzie wymieniamy się na kolegów gejów czy tylko połowicznie, widocznie żart słabo siadł ;pp
No, najwidoczniej to nie są normalne słowa, skoro to nie geje wybrali sobie, żeby ich tak wyzywać. Może wśród kolaży po raz pierwszy zaczęto wyzywać gejów i tak spadła na nich kara, koło się zatoczyło ;pp
Ostatnio zmieniony przez falafel (25-07-2021 o 15h53)
Ostatnio zmieniony przez Renissance (25-07-2021 o 15h55)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (25-07-2021 o 16h00)
Absynt 1
Kolega gej kazał mi uciekać od was, pozdrawiam serdecznie i wracam do naszych śmieszniejszych inb na discordzie, miłego dzionka ;pp
Ostatnio zmieniony przez Renissance (25-07-2021 o 16h03)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (25-07-2021 o 16h00)