Często porównujesz do innych?
Sprzątanie kociej kuwety?
Ostatnio zmieniony przez Noku (31-10-2021 o 20h41)

Strony : 1 ... 962 963 964 965 966 ... 1527
Często porównujesz do innych?
Sprzątanie kociej kuwety?
Ostatnio zmieniony przez Noku (31-10-2021 o 20h41)
Ostatnio zmieniony przez Markiz (31-10-2021 o 21h27)
Umiesz rozmawiać o niczym?
W sensie czy ogarniasz smaltalk?
Nie, nie mam takiego miejsca
Ostatnio zmieniony przez Noku (01-11-2021 o 11h21)
Ostatnio zmieniony przez HoʇaruUmari (01-11-2021 o 00h54)
Planujesz dodawać prace w wątku częściej? owo
Codziennie?
Edit: Wstać, zjeść, leki, wyrko, granko, drzemka, jedzenie i rysowanie na resztę wieczora i nocy.
Ostatnio zmieniony przez Shemei (01-11-2021 o 14h01)
Jak się zapowiada Twój dzisiejszy dzień?
/słuchałam, jedyne co mogę polecić to Stanowo i jej zagadki kryminalne.
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (01-11-2021 o 08h50)
Polecasz jakieś podcasty? Słuchasz ich czy to nie dla ciebie?
Tym, że dobrze się go słucha!
Ostatnio zmieniony przez falafel (01-11-2021 o 08h56)
Czym, twoim zdaniem, charakteryzuje się dobry podcast?
/Myślę, że jeśli musisz się na siłę przekonywać, to to po prostu nie jest dla Ciebie, nie Twój typ rozrywki i nie widzę sensu zmuszać się robić coś, bo inni robią. Ja osobiście zaczęłam słuchać podcastów, gdy musiałam wykonać ogromny szkicownik z historii architektury powszechnej i wzrok musiałam mieć skupiony na rysowaniu, ale uszy już nie. I jakoś to tak leciało, a przy okazji się ciekawych rzeczy dowiadywałam.
Ale jeśli już chcesz, musisz, to po prostu pomyśl o czymś, czego chciałabyś słuchać i szukaj w tej tematyce. No i nie rób tak, że tylko siedzisz i słuchasz - rób coś poza tym, sprzątaj, maluj, jeźdź rowerem...
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (01-11-2021 o 09h03)
Jak się przekonać do podcastów?
Lubię ciszę, za to mój narzeczony jest po tej drugiej stronie i ciężko się czasami dogadać, bo On nie potrafi znieść ciszy >>
Ostatnio zmieniony przez Foggy (01-11-2021 o 09h23)
Lubisz siedzieć w ciszy, czy może raczej zawsze coś leci w tle - TV, muzyka?
/Niby lubię, kupiłam sobie puzzle 1500 elementów z moim ulubionym zamkiem Neuschwanstein i ułożyłam może 1/3 i mam taką blokadę od tamtego czasu... Więc tak 50/50 lubię, choć kiedyś będę musiała je dokończyć, no bo zajmują mi mnóstwo miejsca na biurku.
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (01-11-2021 o 09h45)
Lubisz układać puzzle?
Polecam grę "Magia i Miecz", jedna z fajniejszych w jakie grałam ^^
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ostatnio zmieniony przez Skaen (01-11-2021 o 09h37)
Polecasz jakieś gry planszowe?
Niestety nie miałam okazji, poza krótkim epizodem na kurniku X"D
Ostatnio zmieniony przez Foggy (01-11-2021 o 09h47)
Grałaś kiedyś w jakieś gry planszowe online np. na boardgamearena lub jakiejś innej tego typu stronie?
Odżywki do włosów.
Ostatnio zmieniony przez Skaen (01-11-2021 o 09h55)
Ostatnio zmieniony przez Sylphe (01-11-2021 o 09h58)
Jak wygląda Twój typowy jesienny outfit? (taki na zewnątrz)
Co Cię ostatnio zachwyciło?
Prawdę mówiąc, to niewiele korzystam z aplikacji poza jakimiś usprawniającymi typu dysk Google, mg, czy coś ;;
Ostatnio zmieniony przez Foggy (01-11-2021 o 14h50)
Jakie aplikacje na telefon lubisz?
Kiedyś byłem fanem Fabryki Słów, ale jeszcze przed dziadami fantastyki zacząłem być dość krytyczny względem ich twórczości, a potem już poleciałem i unikam kupowania rzeczy wydawanych przez nich - zresztą niewiele rzeczy przez nich wydawanych wpada teraz w mój gust, wiele się zmieniło od czasu gdy sięgnąłem po Pana Lodowego Ogrodu. Mam nawet książkę Mai Lidii Kossakowskiej - jej styl pisarski nadal uważam za niesamowity i długo myślałem ok, oni piszą mhh rzeczy, ale Maja jest ogarnięta, bo jest kobietą. Ostatnią książkę od niej kupiłem w 2018 i próbowałem ją czytać na początku pandemii i nie wiedziałem o co chodzi, ale się nie dało. Po prostu nej. Później, gdy zacząłem sprzedawać książki byłem bardzo niechętny do sprzedaży Takeshiego, bo styl pisania piękny, ale gdy na nowo zobaczyłem tę infantylizację kobiet, jakiś fetysz do przemocy, pogardę wobec niewykształconych, to zamknąłem i sprzedałem bez wyrzutów.
Chce ktoś Więzy Krwi od Mai? Jak nowe, wystawię na olx xdd
Ostatnio zmieniony przez falafel (01-11-2021 o 14h42)
Czy miałeś kiedyś sytuację, że przestałeś sięgać po twórczość jakiegoś autora z powodu jego, twoim zdaniem niewłaściwego zachowania?
Nie, bo pewnie żaden autor by nie chciał poznać mnie xD
Ostatnio zmieniony przez Skaen (01-11-2021 o 14h59)
Chciałabyś poznać na żywo jakiegoś autora?
<3 ostatnio znowu nie mogę sobie niczego fajnego znaleźć do słuchania, więc męczę swoje starsze playlisty. A tak ogólnie to lubię rock, punk i blues, i szanty ale ich nie mogę znaleźć w spoko wykonaniach
Ostatnio zmieniony przez Noku (01-11-2021 o 15h18)
Ale masz piękną sygne
Jakiej muzyki słuchasz?
Dwa różne światy, ale w sumie ich słucham najczęściej ostatnio
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ostatnio zmieniony przez Foggy (01-11-2021 o 15h03)
Jaka jest Twoja ulubiona piosenka na ten moment?
//Moje bullet journal jest bardzo amatorskie i raczej robione tak hobbystycznie dla siebie. Wiele inspiracji i pomysłów czerpię z Pinteresta, blogów o tej tematyce i grupy na FB.
Zazwyczaj używam zeszytu kołowego, bo łatwiej jest z niego wyrwać kartkę niż z normalnego notatnika. Na razie używam tych w kratkę, ale myślę, że następnym razem przerzucę się na kropki, a przynajmniej spróbuję. Piszę, rysuję głównie za pomocą zwykłych cienkopisów lub czarnych długopisów z cienką końcówką. Mam także pisaki/zakreślacze, które zdobyłam w promocji w Netto w kolorach pastelowych i powiem szczerze, że świetnie się sprawują przy zakreślaniu, czy tworzeniu marginesów i tytułów, a kosztowały grosze.
Jestem też fanką taśm washi, a obecnie mam ich ok.10 i głównie przewija się motyw kwiatowo-roślinny i z napisami w kolorach zieleni, błękitu i różu. Korzystam również z wycinków z gazet, czy naklejek. Rysuję, ale proste rzeczy, bo nie mam talentu za grosz.
Teraz właśnie pracuję nad nowym notatnikiem i postanowiłam przemycić gdzieniegdzie elementy z Eldki (motyw z chowańcami, kryształem) oraz wykorzystać to, co mam, czyli kwiaty i liście. W tym momencie jestem na etapie tworzenia strony tytułowej, prostego indeksu oraz rocznego kalendarza, a następnie zabiorę się za rozkładówkę każdego miesiąca, trakery nawyków i humoru itp. Często zapisuję również teksty piosenek lub wiersze albo robię mini recenzję obejrzanego filmu, czy gry. Od niedawna zaczęłam także tworzyć wpisy z ciekawych miejsc, które odwiedziłam i wklejam tam zdjęcia, bilety oraz krótko opisuję swoje wrażenia.
Ostatnio zmieniony przez Lilnoir (01-11-2021 o 16h07)
o widzę, że bulletżurlanujesz, możesz opowiedzieć coś o tym? Jakie notesy, jakie pisaki, jak to lubisz robić, co się tam znajduje?
Hmm, zmieniam ostatnio naprawdę wiele swoich poglądów i rzeczy na wiele tematów, bo jakby dojrzewam na nowo i do wielu rzeczy muszę się przekonywać, bo staną się, a ja powinienem być na nie gotowy i kiedy przyjdą nie powinienem płakać w kącie, tylko embarce it, np. starość. Totalnie nie chcę być stary, czy dorosły, a jednak jestem i będę co raz bardziej i jakkolwiek myślę, że mogę sobie pozwolić na bycie angry teen, bo wkraczam w inny i dziwny etap życia (lub już wkroczyłem) i potrzebuję tego, by być trochę rozpieszczonym przez opiekunów i wydrzeć się na protestach (dzisiaj nie idę, ale jeśli pojawią się kolejne, to postaram się pójść). Więc myślę, że dając sobie pole na wykrzyczenie się i bycie angry (very angry, chociaż z chodzeniem na protesty to raczej mi zostanie) i mam nadzieję, że jak już się wyszaleję, to będę przekonany do spokojniejszego życia na starość.
Znowu pofilozofowałem, bo nie chciałem powiedzieć co się dzieje u mnie w życiu, pozdro elo xd
@Skaen - no jasne, ostatnio moją inspiracją jest Carmilla z Castlevani, ogólnie folklor wschodnioazjatycki często widać u mnie, mam nadzieję.
Chciałbym hanfu z prawdziwego zdarzenia, więcej strojów chińskich, bo przez kilka tysięcy lat kultury chińskiej powstawały cudowne stroje, uważam, że należy nam się również nowy hanbok, czy no, jakieś fajne kimona (chociaż tutaj mogę najmniej narzekać), w ogóle to jest kpina, że nie mamy sari z prawdziwego zdarzenia, chętnie zobaczyłbym stroje mniejszości etnicznych np. Mongolskie, Ajnu, rdzennych Amerykan (nie "idniankę, pls don't), Mjanma ma ciekawe stroje, aaaaaaaaaa
Ostatnio zmieniony przez falafel (01-11-2021 o 15h22)
Do czego nowego ostatnio się przekonałeś?
Niewiele pamiętam za czasów, kiedy chodziłam do szkoły, wyparcie, love ya, man
Ostatnio zmieniony przez Foggy (01-11-2021 o 15h13)
@Falafel
Inspirujesz się czasem czymś przy tworzeniu stylizacji? Jakie ciuszki chciałabyś zobaczyć w Eldce?
@Foggy
Czy w twoich szkołach były organizowane jakieś imprezy, zabawy z okazji Halloween?
Ja ogólnie dobrze wspominam moją podstawówkę. Najlepiej wspominam ludzi z mojej klasy, z jedną osobą nadal utrzymuje kontakt, a nawet mam rysunki, które dostałam od koleżanek z tamtych czasów i piórnik na którym widnieją podpisy całej klasy xd no cóż, sentymentalny ze mnie człowiek xD miło też wspominam "Klub Europejski" to były takie zajęcia dodatkowe na które dobrowolnie chodzili prawie wszyscy z mojej klasy, piliśmy tam herbatkę, co tydzień inne osoby przygotowywały poczęstunek i nasza Pani od plastyki opowiadała nam o różnych krajach (właśnie ta nauczycielka też była spoko babką), po omówieniu jakiegoś kraju mielimy mały quiz na jego temat i dostawaliśmy od Pani jakieś tam drobne nagrody jeśli go zdaliśmy, a ten kto nie zdał zostawał zmywać naczynia xd
Ostatnio zmieniony przez Skaen (01-11-2021 o 18h09)
Co najlepiej wspominasz ze swojej podstawówki?
Parówki mogę jeść zawsze, jak nic innego nie wchodzi, to je jem. I ostatnio moja mama robi kaszę z warzywami, która jest bardzo dobra i na razie mi się nie znudziła. Mój tata za to męczy naleśniki i od jakiegoś miesiąca jemy je co trzeci dzień lub częściej XD Są dobre, nie powiem, ale jeszcze trochę i mi się przejedzą XD
Ostatnio zmieniony przez Noku (01-11-2021 o 16h08)