A co tam u ciebie, jaką hodowlę zrobiłabyś w simsiorach???
uwielbiam gady i moim marzeniem są jaszczurki, agamy podobno są polecane dla takich niedoświadczonych bonków jak ja, ale taki legwan, taki ogromny, mój wujek ma, jest przepiękny, ja też chcę ;_;
no, ale problem z jaszurami jest taki, że czasem trzeba im zarzucić myszą i super, bo to robią dobrzy właściciele, ale chyba nie byłbym w stanie
barf dla psa - yay
osesek dla jaszczura - panie, gdzie mi z tym
więc prawdopodobnie z jaszczurem mi nie wyjdzie, ale słuchaj Shemei, ja uwielbiam żółwie, a tutaj już na luzie, żółwie są super, żółwie to ideały
i aksolotle, oesu, uwielbiam je, wiem, że to płazy, ale chyba to do nich bedę się przekonywał, jeśli będę kupował akwaria/terraria i decydował się na takie zwierzę, bo generalnie hodowla egzotycznych zwierząt dla samej hodowli, no imo to bardzo średnie zachowanie, kiedy żółwie są inazyjne dla polskich żółwi, no i na 100% lepiej byłoby im na wolności, najlepiej na niezanieczyszczonej ziemi, podczas gdy aksolotle są w takim momencie swojego funkcjonowania na ziemi, że nie są w stanie za bardzo żyć w swoim naturalnym środowisku, bo wody są tak zanieczyszczone, więc jeśli mam poczuć się lepiej i przyczynić się do przetrwania gatunku, a nie tylko samolubnie chcieć bardziej egzaltowane zwierzę, to wolę aksolotla niż żółwia (chociaż w Krakowie czasem oddają żółwie po zmarłych właścicielach/wyrzucone na śmietnik, takiego przygarnąłbym chętnie)
Ostatnio zmieniony przez falafel (02-11-2021 o 11h55)