~~Czasami, zależy co dziwnego mi się śni.
Ostatnio zmieniony przez Thesana (31-10-2021 o 09h53)

Strony : 1 ... 959 960 961 962 963 ... 1527
Ostatnio zmieniony przez Thesana (31-10-2021 o 09h53)
Czytasz sobie od czasu do czasu senniki?
Cała strój Lava Child mi się podoba. I pojedyncze rzeczy ze stroju z poszukiwań.
Ostatnio zmieniony przez Canthra (31-10-2021 o 09h54)
Czy są jakieś elementy strojów z bieżącego eventu, które Ci się szczególnie podobają?
Obecnie już rzadko kiedy słucham radia, ale w liceum i na studiach słuchałam go praktycznie non stop i zazwyczaj to było Radio Zet, RMF FM i Radio Złote Przeboje. Szczególnie lubiłam słuchać Poplisty oraz Listy Przebojów Radia Zet.
Ostatnio zmieniony przez Nirez (31-10-2021 o 10h17)
Zdarza Ci się czasem słuchać radia? Masz swoje ulubione stacje lub audycje?
// Nope, nie mam tv i dobrze mi z tym faktem c: czasem zdarza mi się popatrzeć w tv jak odwiedzam mamę i wtedy dowiaduję się o programach typu "Ślub od pierwszego wejrzenia" xD
Ostatnio zmieniony przez Aida (31-10-2021 o 10h17)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (31-10-2021 o 10h24)
Jaki film, albo serial polecasz każdemu?
Jakieś ciepłe kraje, dziwne, ładne zwierzątka, zwiedzanko, odpoczywanko, plywanko, staranie się nie wchodzić w polemikę z natrętnymi myślami i cieszenie się z tego co jest tu i teraz.
@falafele
Polecam całkowicie i w pełni dbać o swoje ciało i umysł. Zdrowiej jeść, dużo pić wody, ruszać się, wyciszać, chodzić na terapię, być blisko natury, głaskać pieski i głaskać siebie w środku nawet jeśli jest się od siebie daleko.
Ostatnio zmieniony przez Foggy (31-10-2021 o 10h27)
Jak wyglądałyby Twoje wymarzone wczasy?
Najbardziej się cieszę, gdy ktoś pochwali moją ciężką pracę, bo wtedy wiem, że ją dobrze wykonałam i to widać
Ostatnio zmieniony przez Nirez (31-10-2021 o 10h26)
@Foggy
A co ty możesz polecić każdemu?
@Nirez
un momento por favor
Gdy jesteś komplementowana, z jakich komplementów najbardziej się cieszysz?
to będzie bardzo przyziemnie, ale Blood of Zeus
tak myślałem co, otwierałem swój dziennik i miałem patrzeć co mnie ostatnio wkurczyło, ale patrzę na sygnaturkę z netfixową animacją i już wiem.
Blood of Zeus bardzo nie polecam.
1. jak ktoś jest ortodoksyjny w kwestii mitologii (nie ja) to będzie się wkurzał na nową interpretację mitologii greckiej
2. Zeus, który nałogowo zdradza żonę i sprowadza nieślubne dzieci do domu jest przedstawiany jako good father, podczas gdy Hera, która normalnie reaguje na zdradę jest traktowana jako toksyczna kobieta xdd
3. ogólnie jest beznadziejne, nie polecam.
no i tradycyjnie, jak jesteśmy przy świecie kinematografii, to nie ogląda się Mrocznej Wieży, this is cursed.
Ostatnio zmieniony przez falafel (31-10-2021 o 10h33)
Czego nie polecasz?
Gryzie mi warkocze i je ziemię z doniczek. Okazjonalnie poluje na buta i radośnie biegnie do kojca na dalsze podgryzanko, albo - jak wczoraj - bierze duże susy z rozpędu i ląduje łapa i pyskiem w misce z leczo.
Ostatnio zmieniony przez Foggy (31-10-2021 o 10h32)
Jak się sprawuje Twój piesio? // Czyli kochany smykol ^^
Piszę od początku 2001 roku dzienniki, a swego czasu (koniec liceum i początek studiów) miałam epizod z pamiętnikiem (chyba ze cztery zeszyty). Doszłam jednak do wniosku, że nie lubię rozpisywać się o swoim prawdziwym życiu i zostałam przy krótkich notatkach w formie podpunktów podsumowujących mój dany dzień.
Ostatnio zmieniony przez Nirez (31-10-2021 o 10h42)
Pisujesz lub pisywalas coś kiedyś w pamiętniczku?
Póki co staramy się zdobywać wiedzę sami i szkolić go samemu, ale jeśli byłaby taka potrzeba, albo będę na tyle mieć pieniędzy i chęci, to się zgłosimy ^^
Ostatnio zmieniony przez Foggy (31-10-2021 o 11h58)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (31-10-2021 o 10h42)
Pamiętasz swój pierwszy netflixowski serial? Co to było i czy z perspektywy czasu uważasz go za dobry?
/Nie ma tu reguły, zwykle to ktoś mnie zaprasza do kina, ale myślę, że w roku przynajmniej 2 razy tam jestem! :v
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (31-10-2021 o 10h52)
Jak często chodzisz do kina?
Bardzo rzadko, ostatni raz byłam przed pandemią na jakiejś komedii i pamiętam tylko, że mi się nie podobała, zresztą ogólnie nie oglądam zbyt wielu filmów, chętniej bym sobie poszła na jakąś wystawę.
Ostatnio zmieniony przez Skaen (31-10-2021 o 10h51)
A ty/ Często chodzisz do kin? Jakie kina preferujesz? Na czym ostatnio byłaś?
To zależy w co celuje autor filmu.
Bo jeśli to ma być luźna adaptacja, albo jego interpretacja to moim zdaniem bardzo stonks.
Natomiast jeśli chce zrobić kolejnego Władcę Pierścieni, to już musi się trzymać oryginału i najlepiej nic nie wycinać.
A ja jestem zdania, że dopóki to jest dobry film, to nie mam się do czego przyczepić. Znaczy mam, ale nie o to chodzi. Chyba szczerze mówiąc jednak wolę to pierwsze od tego drugiego, bo przy ekranizowaniu starszych dzieł zapomina się np. o tym, że kobiety istnieją, że są ludźmi i nie rozmawiają tylko o miłości (nadal w głowie mam ostatniego Samuraja, oscarowy film, w którym jest jedna kobieta, tylko po to, by być LI głównego bohatera, żenadometr wylatuje poza skalę), że ludzie nie zawsze są cis lub hetero i mniejszości wszelakie istnieją i mają wpływ na historię, a ich bycie mniejszością nie jest jedyną cechą ich charakteru.
Ostatnio zmieniony przez falafel (31-10-2021 o 11h14)
Gdy oglądasz ekranizację jakieś książki, którą znasz to czy przeszkadza Ci, gdy bardzo różni się ona od oryginału, np. gdy jakieś twoim zadaniem ważne wydarzenia są wycięte lub gdy aktorzy zupełnie nie odpowiadają opisowi postaci z książki czy nie zwracasz na to uwagi?
Nie mam pojęcia xD dużo przebrań by do mnie pasowało, jakieś postaci z gierek np. Skaen, Zoltan lub Triss z Wiedźmina (niby nie przepadam za Triss ale mam obecnie rude włosy z więc by pasowało) klaunem mogłabym też być, Fioną ze Shreka albo jakąś wiedźmą xd
Ostatnio zmieniony przez Skaen (31-10-2021 o 11h30)
Jakie przebranie Halloweenowe najbardziej by do Ciebie pasowało? A może naprawdę dziś się za coś przebierasz?
/Myślę, że dobrze czułabym się w przebraniu Morticii z Rodziny Addamsów xD Oczywiście nie mam talii na szerokość wieczka od słoika, ale taka stylizacja właśnie mi się podoba. Mogłabym być jeszcze jakimś stworem wodnym, na przykład syreną? Ale taką złą, co to wodzi marynarzy na manowce :DD
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (31-10-2021 o 11h41)
To podbiję pytanie, jakie przebranie by do Ciebie pasowało?
Mam dwa: tort truskawkowy mojej mamy i tort karmelowy z piekarni niedaleko mojej babci xd
Ostatnio zmieniony przez Skaen (31-10-2021 o 11h52)
Masz swój ulubiony tort? Jaki jest jego smak?
/ciasto mech mojej teściowej
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (31-10-2021 o 11h47)
ulubione ciasto?
@down rzadko to robię, ale tak
Ostatnio zmieniony przez Acerola (31-10-2021 o 12h22)
Lubisz piec?
Niewiele miałam styczności z samymi Holendrami, bo pracowałam przez polską agencję pracy w miejscu, gdzie zdecydowana większość pracowników, to Polacy, Słowacy i Bułgarzy. Holendrów nie spotyka się ramię w ramię w takich zakładach, Holendrzy zawsze są gdzieś wyżej, jakiś Teamleader, Kierownik, albo totalnie w jakiejś innej branży, do której Polaczków i Saszków łatwo nie wpuszczają.
Natomiast tyle co gdzieś na mieście, w sklepach, czy z obserwacji właśnie wyżej postawionych nad sobą - straszne gbury, buce, sztucznie uprzejmi, ale patrzący z góry. Ja się czułam osobiście zawsze źle w Ich pobliżu, ale być może po prostu miałam pecha, i dont know
Ostatnio zmieniony przez Foggy (31-10-2021 o 13h12)
Mieszkałaś dość długo w Holandii - jak oceniasz mentalność Holendrów? Bardzo różnią się od Polaków? Gdzie są największe różnice?
/a kto ci powiedział że jestem Polką
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (31-10-2021 o 12h18)
Jaką mentalność masz jako Polka?
rzadko, nie jestem zadowolony ze swoich umiejętności manualnych, więc nie chcę tego narzucać innym. a od innych to miło, ręcznie suszone kwiaty są piękne.
Ostatnio zmieniony przez falafel (31-10-2021 o 12h28)
Dajesz czasem własnoręcznie robione prezenty? Albo może dostałeś kiedyś taki prezent?
O to żeby żyć dobrze i jeść dobrze, ale równie dobrze może o nic nie chodzić xd
Ostatnio zmieniony przez Skaen (31-10-2021 o 15h57)
jak myślisz, o co chodzi w żyćku?
//dlatego żem się spytała jak to jest zdaniem użyszkodnika wyżej
a w moim to chodzi o to, żeby pićko pić cnie
Ostatnio zmieniony przez chochoł (31-10-2021 o 12h32)