jak coś mówisz do swojego króliczka, to odpala ci się czasem ten przesłodzony głos, którym masa ludzi mówi do zwierzaków (czy baby voice, jak zwał tak zwał)??
/ boję się takich ludzi jak twoja babcia xd
pewnie zazdrościła B)
// zawsze uważałam pana lusterko z wieśka za mega ciekawą i w ogóle koks postać, jednego z najlepszych złoli i mimo że robił bardzo złe rzeczy, to nie potrafię go nie lubić (w końcu był demonem, więc dziwnie by było, gdyby ich nie robił xd). strasznie mnie ciekawiła jego postać i to, co tam sobie skrupulatnie planował, no świetny jest :p chyba głównie przez niego to dlc jest moją ulubioną częścią gry.
poza tym tytułowa bohaterka tomie, idealny przykład victim turned villain, ofiara victim blamingu i ogólnie fascynująca, tajemnicza i bardzo tragiczna postać. po przeczytaniu mangi obejrzałam chyba wszystkie mozliwe wideoeseje analizujące jej postać. strasznie mi jej szkoda i nie dziwi mnie, że pod koniec całkiem zatraciła swoje człowieczeństwo i rzeczywiście stała się tym potworem, za którego inni ją mieli od początku.
i też może nie tyle co lubię postać samą w sobie, ale uważam, że brat bliźniak vasha z triguna stampede, zapomniałam, jak się zwie, to świetnie wykreowany złol. jak dla mnie miał rację xddd. i przy okazji miał też świetną motywację swoich czynów i jeśli przymknąć oko na fakt, że chciał dokonać eksterminacji całej rasy ludzkiej, to kompletnie rozumiem, dlaczego robił to co robił i mu się w ogóle nie dziwię :'D serio byłam pod wrażeniem tego, jak sensowną ma motywację i jak dobrze jest wykreowany.
jako bonus jeszcze dodam lust z fma, bo to hot babsztyl, co wie czego chce, a ja lubię postacie typu hot babsztyl i nie mam żadnego innego, głębszego uzasadnienia (─‿‿─)
manon z serii szklany tron też się do tej kategorii zaliczała (plus była wiedźmą, to juz w ogóle <3), była jedyną dobrą rzeczą z tej tragicznej serii, ale maas ją całkowicie zepsuła, jak przestała być złoczyncą i do tej pory jestem zła, a czytałam te książki jeszcze w liceum :')
Ostatnio zmieniony przez idontcare (30-05-2023 o 15h20)
because of
H E R i am ● a l i v e ● and
i am not alone