oglądałaś kiedyś jakąś filmową adaptację gry? jaki masz ogólnie stosunek do filmowych adaptacji, lubisz i podchodzisz z pewnym dystansem, czy cię denerwuje, jak za dużo pozmieniają?
/ wiedżmin so true!!
// uwielbiam arcane!! jak dla mnie świetna adaptacja, chociaż w sumie lore lola już od dawna nie ogarniam, bo przestałam grać w liceum, ale sam w sobie serial jest kozak! dragon age: absolution mi się nawet podobało jak wyszło, ale obecnie nie pamiętam prawie nic oprócz tej qunari czarodziejki, którą uwielbiałam, czyli pewnie jednak szału nie było xd. poza tym "gwiezdny pył", w tym wypadku książki, jak go oglądałam pierwszy raz, to byłam średnio przekonana, ale za drugim razem już mi się całkiem podobał :D no i jak mowa o książkach, to shadow and bone jest super adaptacją moich ulubionych książek, co prawda historia wron została mocno pozmieniana, ale w tym wypadku akurat bardzo zręcznie to wyszło, a dobór aktorów jest chyba najbardziej accurate doborem, jaki widziałam! no i adaptacja webtoona heartstopper też była superancka <3 no i ofc edgerunners mi się podoba, chociaż w grę jeszcze nie grałam ;-;
a absolutnie najgorszą adaptacją dla mnie jest netflixowy wiedźmin, jak ja cierpiałam podczas oglądania xddd. bardzo mi się nie podobało to, jak puste były postacie, nie miały w sobie jakiejś takiej głębi i chyba tylko jaskier mi się podobał, a reszta była nudna (np. fakt, że yen została spłycona do poziomu tego, że ona chce dzieciaka, a nie może i zupełnie wymazali jej charakter). jeszcze tak mnie irytowały zmiany w fabule, że do tej pory nie widziałam ostatniego odcinka pierwszego seznou. ten serial działa na mnie jak płachta na byka aghhh
jeszcze planuję obejrzeć anime na podstawie mojej najukochańszej serii gierek - nier: automata ver cośtam, wyszło już jakiś czas temu, ale mają przerwę z odcinkami i czekam, aż wyjdzie całość, to się nie wypowiem na razie. ale podsumowując, adaptacje jak najbardziej oki, nawet z pozmienianą fabułą, ale o ile są dobrze zrobione :p
/ w sumie prawda z tym lolem xd
a jeśli chodzi o wieśka, to nic nie straciłaś, a wręcz zyskałaś :')
Ostatnio zmieniony przez idontcare (28-05-2023 o 22h46)