Jakiego zwierzęcia się boisz?
// Idzie na ostateczny egzamin na krolewską obrończynię<33
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (11-04-2023 o 20h27)
Strony : 1 ... 1435 1436 1437 1438 1439 ... 1527
Jakiego zwierzęcia się boisz?
// Idzie na ostateczny egzamin na krolewską obrończynię<33
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (11-04-2023 o 20h27)
twoja gardzia idzie na bitwę czy wraca z bitwy?
//piękne miłosne serenady (nie mylić z serem w plastrach z biedronki) dopieszczone jej anielskim głosem >///< okolicznym niewiastą ubrania same znikają ;3
Ostatnio zmieniony przez starywiniary (12-04-2023 o 16h16)
a co twoja gardzia sobie pogrywa na tym instrumencie, który trzyma?
// planuję trochę rzucić na nahidę, bo by mi się mega przydała, ale patrząc na to, że ostatnio wygrałam trzy 50/50 pod rząd, do tego wszystkie na bardzo niskim pity, to się boję, że wyczerpałam swoje genshinowe szczęście do końca życia :') do tego shenhe mi wpadła jakieś 15 wishy temu, więc nie mam za wiele złudzeń, no ale spróbować nie zaszkodzi, może mi chociaż jedna konstelacja dla layli wpadnie ;-;
a też nie chcę zużyć wszystkiego, bo chcę mieć chociaż trochę na kaveha </3
/ dziękuję <3
Ostatnio zmieniony przez idontcare (11-04-2023 o 22h46)
Chciałabyś być posiadaczką Chiromagnusa na eldaryi?
//Jest tam na pewno duzo do roboty, gameplay się różni, bo nie jest to otwarty świat, chociaż jest jeden odłam w tym stylu. Nie mogę porównać ich pod względem lepsze-gorsze, bo to tak jakbym porównywała cukier z solą. Podobają mi się oba uniwersa :cc Szczerze, ciężko mi oceniać to wszystko, bo minął mi w tej grze miesiąc, a w genshina gram juz ponad dwa lata
Nie zamieniłabym żadnego na to drugie
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (11-04-2023 o 22h29)
Planujesz grać w Honkai Star rail?
// Śledzę na bieżąco, ale tylko to co na grupkach na fb. Na własną rękę nie chce mi się sprawdzać wsystkich kont xd
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (11-04-2023 o 23h50)
interesują cię genshinowe leaki, czy wolisz mieć niespodziankę i ich nie śledzisz? :p
// w sumie to samo co zawsze, co prawda czasem mnie kusi żeby sobie pośpiewać, ale się boję, że nie usłyszę jak ktoś wróci i będzie musiał uraczyć mojego wycia a ja się potem będę wstydzić, dlatego nigdy tego nie robię ;_; no i też bym ryzykowała zostanie pogryzioną przez mojego puszka, bo to niszczyciel dobrej zabawy i dziecięcych uśmiechów i łatwo się denerwuje takimi rzeczami jak śpiewanie xd
Ostatnio zmieniony przez idontcare (11-04-2023 o 23h53)
Co lubisz robic gdy jestes sama w domu? :p
Byciem empatycznym, ciekawym świata, tolerancyjnym, z poczuciem humoru. Jak ktoś ma dobre serce, to sympatia przychodzi od razu, nie wiem w jakich okolicznościach miałaby przyjść później. Jeden dobry uczynek nie likwiduje kilku złych.
Ostatnio zmieniony przez Flower (11-04-2023 o 23h38)
Ostatnio zmieniony przez lychee (12-04-2023 o 00h10)
Jakimi językami potrafisz się posługiwać? ^^
//Myślę, że chciałabym dopracować swój japoński, szczególnie pisany :>
Ostatnio zmieniony przez Dimitri (12-04-2023 o 00h03)
Jakiego języka chciałabyś się nauczyć?
// Tak, do szkoły online ThePoint
Ogolnie polecam, ale ja zrezygnowalam bo nie mialam sily
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (12-04-2023 o 00h08)
chodziłaś kiedyś na jakiś kurs językowy?
// mi się najlepiej sprawdza granie w gry i ogólnopojęte obcowanie z popkulturą w obcych językach. np. w gimnazjum miałam z angielskiego jedne z najgorszych ocen w klasie, ale pod koniec gimnazjum i na początku liceum bardzo się zaangażowałam w gry otome i prawie cały czas wolny spędzałam na graniu. żadna z nich nie miała polskiego tłumaczenia, więc byłam zmuszona grać po angielsku, a jako że otome są jak prezentacja w powerpoincie, ze sporadycznym dokonywaniem wyborów i praktycznie jedyne zaangażowanie ze strony gracza to czytanie ścian tekstu, to co chwilę musiałam sprawdzać w słowniku jakieś słowo i granie zajmowało mi o wiele więcej czasu niż powinno, ale dzięki temu podłapałam masę nowych słówek i zwrotów i ostatecznie w liceum byłam najlepsza w klasie z angola właśnie dzięki graniu w gierki. no i przy okazji oglądaniu kreskówek w oryginale. oczywiście wiadomo, taka podręcznikowa nauka języków jest nieunikniona, bo w końcu chociażby zasad gramatycznych nie idzie się nauczyć z gier, książek czy filmów, ale dzięki takiemu podejściu można się łatwo i przyjemnie nauczyć języka, który faktycznie jest w użyciu. kiedyś miałam koleżankę, która uwielbiała się uczyć nowych języków i robiła to głównie czytając książki i mangi w oryginale, z tłumaczem. mówiła mi, że czytanie jednej strony książki zajmowało jej czasem godzinę, zwłaszcza jak dopiero zaczynała, ale jej też taka metoda nauki bardzo pomagała. no i dobrze jest też sobie słuchać muzyki w obcych językach i jednocześnie sprawdzać tłumaczenie tekstu, albo nawet jak się ma już nieco większego skilla, to samemu próbować coś tłumaczyć. próbowałam tak robić z norweskim, ale niestety raz że wielu norweskich artystów śpiewa po angielsku i ciężko mi było znaleźć muzykę w ich ojczystym języku, a dwa że norweska muzyka ogólnie raczej mi nie wchodzi, więc w tym przypadku nie wypaliło ;-;
Ostatnio zmieniony przez idontcare (12-04-2023 o 00h30)
Jakie są według ciebie najefektywniejsze sposoby na naukę języków? Masz jakieś własne triki?
// Na nic się nie nastawiałam, ale zdobyłam parę fajnych rzeczy, więc można powiedzieć, że tak :>
Ostatnio zmieniony przez Cuks (12-04-2023 o 00h13)
Jakie są twoje ostatnie odkrycia muzyczne?
// Tylko do pradziadków, chociaż tata mi coś tam opowiadał, że najwidoczniej kiedyś byliśmy szlachcicami xD
Ostatnio zmieniony przez Cuks (12-04-2023 o 00h22)
Jak daleko znasz swoje drzewo genealogiczne?
Nope moje miasto jest stosunkowo nowe i nie powstało "naturalnie", tylko najpierw wybudowano tutaj mnóstwo bloków do mieszkania dla robotników z miasta obok, dopiero później doszły sklepy, miejsca rozrywki i tym podobne, a potem postawili tu fabryki i w sumie przypadkiem moje miasto stało się miastem. Ale jak się tu jest to myślę że czuć i widać, że to sztuczny twór, nie mamy np. rynku, typowego dla większości miast. O zabytki też ciężko, bo wcześniej tutaj były same pola, ale mamy np. śliczny pałacyk myśliwski, dużo architektury socrealistycznej, a z ciekawostek to podobno wódka z naszego browaru (którego właścicielem był niemiecki książę!) była serwowana podczas otwarcia wieży Eiffla! Zresztą historia tego browaru, jak i ogólnie całego Śląska, jest bardzo ciekawa.
Ostatnio zmieniony przez Flower (12-04-2023 o 00h31)
Ostatnio zmieniony przez lychee (12-04-2023 o 20h38)
Jaki przedmiot chciałabyś mieć w domu?
// Depresji, wykańcza mnie całkowicie. A z materialnych rzeczyto chyba niczego
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (12-04-2023 o 00h34)
Czego chciałabyś się pozbyć?
// Wychodzenie ze swojej strefy komfortu. Nie mam ciekawego życia. Szkoła-dom. Jak się nie uczę, to oglądam Youtube'a albo w coś gram i to w sumie na tyle. Jednak teraz wielką transformację przechodzę na studiach. Czasem sama siebie nie poznaję, naprawdę xD Uznałam, że nie ma co marnować młodości na niepróbowanie nowych rzeczy, bo jak się zestarzeję, to będę na to zbyt zmęczona, więc teraz chwytam się prawie każdej okazji, jaka się nawinie. W tym, kurka wodna, zakwalifikowałam się na wymianę studencką!!! Jeśli wszystko dobrze pójdzie, to od października będę razem z trzema przyjaciółkami grzać tyłek w Rzymie!!! :DDDDD I do tego zaliczymy nie byle jaki "awans społeczny", bo z naszego przeciętnego uniwerka przeniesiemy się na główny uniwersytet w stolicy Włoch. Kurka wodna. To będzie przygoda mojego życia! :DDDDDDDD
Ostatnio zmieniony przez Cuks (12-04-2023 o 00h46)
co sprawia, że naprawdę czujesz, że żyjesz?
/ gratulacje!!!
// ni mam, ale zgadzam się z tobą, też bym chciała mieć. szkoda, że u nas w kraju nie są tak powszechne jak np. w krajach arabskich albo azjatyckich :/ jakby mnie było stać na własne mieszkanie, to bym go sobie załatwiła!
Ostatnio zmieniony przez idontcare (12-04-2023 o 00h55)
Masz w domu bidet? A jesli nie to chcialabys miec? Ja np uwazam ze to switna sprawa, chcialabym takie cos
// idę spać, bo nic innego nie pomaga
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (12-04-2023 o 13h23)
Co robisz, żeby ze złego dnia zrobić dobry? :>
//Hmm, trudno powiedzieć tak w zasadzie, bo rysuję na telefonie w przeróżnych miejscach, do tego dochodzi inspiracja bądź jej brak, ale powiedziałabym, że łącznie około 4 godziny ^^
Ostatnio zmieniony przez Dimitri (13-04-2023 o 00h30)
Ile czasu mniej więcej zajmują ci twoje prace? :>
Mam uzbierane, jak nie przegram 50/50 to starczy mi jeszcze na bron, w ogole myslalam ze on bedzie teraz, a nie w drugiej fazie </33 a nie rzucalam wishy od lutego, gdy przypadkiem wypadla mi Hu Tao (mialam wtedy gwaranta i chcialam zostawic na Baizhu i rzucilam 20 wishy zeby dobic Xingqiu do C6, a wyleciala ona </3) i juz troche wieje nudą. Chodzi ci o tę kotkę?? Widzialam, nie podoba mi sie, nie lubie kotów ani ogólnie furraskowych postaci :pp nie lubie tez stylu Vocaloid, a ona tak wygląda.
Ostatnio zmieniony przez Flower (12-04-2023 o 14h39)
jak ci idzie zbieranie na baizhu? :> oo, i czy widziałaś tą nową furrasową postać z liyue, której imienia nie pamiętam?? jeśli tak, to co o niej sądzisz?
/ to będę trzymać kciuki, żebyś wygrała 50/50!!
yepp, o nią, mi się też właśnie nie podoba, też nie lubię furrasów xd zawodzik był, jak zobaczyłam jej design </3
// takie top 3 to chyba xiao, yelan i beidou, ale też bardzo lubię shenhe, itto, albedo, yae miko (na którą podczas ostatniego rerunu przegrałam 50/50 i do tej pory serduszko krwawi </3), xinyan i rosarię ^^
Ostatnio zmieniony przez idontcare (12-04-2023 o 15h04)