Jak oceniasz swoje pismo? Czytelne, nieczytelne, ładne?
Czytam mnóstwo. Serio, mnóstwo, bo w "im reading" mam zaznaczone ponad 290 rzeczy. Mam sporo do polecenia ciekawych, choć ostatnio siedzę głownie w romansach isekai albo yaoi. No i stałe polecaiki jak d.gray-man czy akatsuki no yona. Ale jeśli chciałabyś coś z tych romansów webtoonów, to mogę ci wypisać te, które lubię najbardziej xd
proszę
Like A Wind On A Dry Branch - przede wszystkim to slow burn. Ale żeby nie skłamać - jedno z najlepszych webtoonów, jakie czytałam/czytam. Kreska jest cudowna, relacja pomiędzy bohaterami rozwija się i buduje powoli, ale bardzo realistycznie. Bohaterka ma ciekawą przeszłość, która dopiero teraz wychodzi na jaw, ale to jest tylko jeden z wielu smaczków! Serio, po przeczytaniu/zetknięciu się z ponad 150 isekai rzeczami, to nadal jest w mojej topce
Death Is The Only Ending For The Villainess - główna bohaterka zostaje wrzucona do gry otome jako antagonistka i teraz żeby przeżyć musi naprawić relacje z ludźmi i jakby "Wybrankami Serca". Kreska jest śliczna, a bohaterka inteligentna, ale... dbająca o siebie, więc czasem widać w niej manipulantkę i wszystko. No kobita chce przeżyć.
I Raised Cinderella Preciously - tu przeczytałam nowelkę później całą, bo za mało było dla mnie romansu, haha. To jest inna wersja kopciuszka. Główna bohaterka jest macochą, ale każda z trzech córek jest bardzo sympatyczna i super czyta się o nich c:
Remarried Empress - też jedno z pierwszych, muszę nadrobić rozdziały, ale też bardzo dobrze wspominam. Główna bohaterka jest królową. Ale jej mąż (przyjaciel z dzieciństwa) bierze sobie konkubinę. I wreszcie dochodzi do tego, że król na chwilę chce się rozwieść z MC, więc MC musi sobie jakoś poradzić. Nie zostaje na lodzie. Gdy tylko rozwodzi się ze swoim przyjacielem, prosi o zgodę na ślub z królem innego państwa.
A tak poza tym to: I Raised the Beast Well,
The Newly-wed Life Of A Witch and A Dragon, The Viridescent Crown, The Evil Lady's Hero, I Raised a Black Dragon (muszę siąśc do nowelki, bo tez bardzo polubiłam bohaterkę!!), Actually, I was the Real One,
Father, I don't Want this Marriage, The Villainess Reverses the Hourglass (to jest zakończone, ja jestm na 106 rozdziale z 125, spoko romans, fajna bohaterka, pamiętliwa, mściwa, ale w sumie... należało jej się bycie taką osobą.), Under the oak tree
A przypomniało mi się, inny webtoon, właśnie wrócił po długiej przerwie - przygodowy, akcja, jedno z najlepiej rozbudowanych i stworzonych uniwersów jakie widziałam, serio, giga polecam, śledzę to od gimnazjum < 3 Tower of God
Baam to moje bubu