jest jakaś seria anime, którą uważasz za overrated?
// darkest dungeon ;-; ta gierka jest tak wysoko oceniana i chwalona, że podchodziłam do niej z dużymi nadziejami, ale jak juz w nią zagrałam, to autentycznie chyba nie ma żadnej innej gry, przy której bym się tak bardzo męczyła jak przy niej. nie jestem fanką walki turowej, więc w sumie chyba można było to przewidzieć, ale też raczej staram się nie ograniczać i nie zamykac tylko w kilku gatunkach, więc chciałam jej dać szansę, ale tak bardzo mi się nie podobała, że ją zwróciłam, bo na szczęście jeszcze miałam taką możliwość.
no i gamedec z tego co pamiętam też jest dosyć dobrze oceniany na steamie, a mi się tak średnio podoba i nawet nie mam ochoty go kończyć. to znaczy, właściwie pomysł sam w sobie był serio dobry, podoba mi się ta mechanika grania w gry w grze i ogólnie cała profesja gamedeca (dream job fr), ale ta gra jest taka nudna, damn. zdecydowanie za dużo tam gadają i mam wrażenie, że połowa tych dialogów jest o niczym, dlatego większość przeklikuję ;-; jeszcze mam wrażenie, że twórcy chcieli zrobić tą grę trochę na siłę filozoficzną i ogólnie to by w sumie pasowało do tematyki, ale imo strasznie nieudolnie to zrobili. ale się cieszę, że zgarnęłam to za darmo na epiku i nie musiałam wydawać na to ani grosza xd
edyta: jeszcze odnośnie tego gamedeca, to w teorii wchodzenie w te gry jest mega ciekawe, ale zdecydowanie to przekombinowali i trzeba się trochę za dużo skupiać na graniu w te gry niż na rzeczywistym prowadzeniu dochodzeń i szukaniu wskazówek (ja tam przyszłam wykonać robotę dla klienta, a nie sadzić dynie i truskawki, pls ;__;)
i do tej pory nie mam pojęcia, o co chodziło w trzeciej misji, może to ja jestem jakaś głupia, ale dosłownie za każdym razem jak miałam robić tą dedukcję na podstawie wskazówek, żeby móc przejść dalej, to wybierałam byle co, bo cały quest mi się wydawał trochę za bardzo zagmatwany i niejasny ;;
/ good for u, nie polecam
Ostatnio zmieniony przez idontcare (21-02-2023 o 14h41)
because of
H E R i am ● a l i v e ● and
i am not alone