A na twoje? xD
//Dzisiaj to od maila, bo czekam na odpowiedz od bimufa i co chwile go sprawdzam XDDd moje biedne pieniadze
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (09-02-2023 o 17h55)
Strony : 1 ... 1368 1369 1370 1371 1372 ... 1527
A na twoje? xD
//Dzisiaj to od maila, bo czekam na odpowiedz od bimufa i co chwile go sprawdzam XDDd moje biedne pieniadze
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (09-02-2023 o 17h55)
Od czego nie mogłaś się oderwać?
// Do zmywania naczyń U - U
Ostatnio zmieniony przez Cuks (09-02-2023 o 17h57)
Do jakiej czynności najczęściej trzeba cię zmuszac?
//Strasznie chce mi się płakać, czuje wielki żar w srodku ktorego nie moge ugasic
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (09-02-2023 o 17h59)
Ostatnio zmieniony przez lychee (09-02-2023 o 18h59)
Jakie drobne rzeczy są dla ciebie irytujące?
// Głośne przełykanie podczas jedzenia, rozprostowywanie podręczników (ja stawiam na nich piórnik, żeby leżały otwarte), sprośne żarty
Ostatnio zmieniony przez Cuks (09-02-2023 o 18h02)
Co cie irytuje a innym nie przeszkadza?
//w odkładaniu rzeczy na pozniej B))
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (16-02-2023 o 13h21)
W czym jesteś dobra?
// Jazda samochodem :CCCCC
Ostatnio zmieniony przez Cuks (09-02-2023 o 18h12)
jest coś, w czym jesteś słaba, a chciałabyś być w tym dobra?
/ same :')
// wiadomo, w takie oczywistości typu święty mikołaj i wróżka zębowa. poza tym kiedyś mama mi powiedziała, że jak zjem surowe ciasto, to zakończę swój żywot i w to też długo wierzyłam (xd). no i kiedyś wierzyłam w to, że spełnią się moje marzenia i że czeka mnie jakaś świetlana przyszłość, co życie samo w ostatnich kilku latach zweryfikowało
Ostatnio zmieniony przez idontcare (09-02-2023 o 21h23)
W jakie nieprawdziwe rzeczy wierzyłaś jako dziecko?
// Hmmmmmmm, zastanowię się!
/// Psiapsi, który zrobił dla mnie Świąteczne Szczurki powiedział, że nie ma czasu zrobić walentynkowych, bo ma sesję :C
Ostatnio zmieniony przez Cuks (09-02-2023 o 19h07)
Będą walentynkowe szczurki?
Nie, dla mnie to dzień jak co dzień, korzystam jedynie z eventów z tej okazji.
Ostatnio zmieniony przez Vandea (09-02-2023 o 19h48)
Ostatnio zmieniony przez lychee (10-02-2023 o 15h32)
jakie jest Twoje zdanie na temat faktu iż beemoov dał graczom możliwość zostania mleczarą, a nie rzepiarą?
//opisać to można bardzo prosto - muzyka chochołom w tańcu nie przeszkadza B)
Ostatnio zmieniony przez chochoł (09-02-2023 o 19h49)
Jak wygląda chocholi taniec w twoim wykonaniu?
próbowałam roztopić czekoladę i przetopić na wybrany kształt, idk czy to się dla ciebie liczy, tak to nigdy
Ostatnio zmieniony przez Rissie (09-02-2023 o 20h37)
Probowalas kiedys stworzyc własną tabliczke czekolady/ wlasne czekoladki?
Nope, od dawna nie oglądam bajek (stanelam chyba na Krainie lodu i to tylko dlatego ze moja mlodsza kuzynka i kolega z klasy mieli na to faze i ciągle mi suszyli glowe xD), plus Shreka lubie, ale nigdy nie bylam fanką kota w butach.
Ostatnio zmieniony przez Flower (09-02-2023 o 19h53)
kwiatek widział nowego kota w butach?? /polecam mocniutko, przepyszna grafika z super złolcami napisanymi i świetnie przedstawionym lękiem, zawiera dojrzałe podejście do ataków paniki :0
//że to był błąd zrobić sobie taki nick, bo każdy ma instant skojarzonko z weselem i każdy sie o to pyta xDDD nie no, żart, lov te pytanka, może mnie wreszcie zbullingujecie do przeczytania tej książki xD
mam ptsd, bo mnie dojechało na maturze, ale no my z wyspiańskim mamy tyle wspólnego, że też mi chłopomania wchodzi jak czasem na strim jacexa zagoszczę, a tam przegląd materiałów z dożynek w pizdrykowie dolnym
Ostatnio zmieniony przez chochoł (09-02-2023 o 20h02)
Ostatnio zmieniony przez Mijane (09-02-2023 o 20h16)
często Ci kości strzykajo, trupku?
//jak mogę dać kilka to biere pierwsza część podwodnej tajemnicy i barbie i diamentowy pałac, a z tych starszych bardzo mnie fascynowała magia pegaza ale to właśnie dlatego, że nigdy go nie obejrzałam i byłam bardzo ciekawa o czym to jest :0
Ostatnio zmieniony przez chochoł (09-02-2023 o 20h48)
Ostatnio zmieniony przez Mijane (09-02-2023 o 20h31)
Jak Ci się podoba event?
Nope, skipuję aktualny baner, chociaż Yelan kusi. :c
Czekam na jakieś ciekawsze postacie, tym bardziej że Hu Tao mnie w ogóle nie interesuje, a łucznikami nie lubię grać i boję się, że ta piękna babka będzie się kurzyć, gdyby mi wypadła.
Ostatnio zmieniony przez Canthra (09-02-2023 o 21h34)
Siemanko, wishujesz teraz na kogoś?
To takie rzucanie losów w Genshinie xD przez jakiś czas masz możliwość wylosować daną postać, więc zbierasz sobie walutę, wymieniasz ją na "bileciki" (wishe, życzenie, stąd wishowanie) i rzucasz, jak masz szczęście to ci wypadnie, a jak nie to przegrana.
Ostatnio zmieniony przez Flower (09-02-2023 o 20h55)
co to znaczy łiszować na kogoś? O.O
//haha, odblokowałaś pytanie pułapkę xD
tak! moje studia są dość intensywne jak chodzi o naukę, więc dzień dnia sie czegoś dowiaduje praktycznie xD tylko właśnie pytanie czy to ciekawe, dzisiaj się zaczęłam uczyć na higienę i epidemiologię to skończyłam czytając artykuł na wikipedii o mądrym koniu Hansie XDDD konik co umiał liczyć ale tak naprawdę to nie!
z rzeczy, których dowiedziałam się sama dla siebie to ostatnio wrócił do mnie znowu temat prionów i chorób prionowych, to do mnie wraca co jakiś czas, na początku w chorobie kuru, potem w śmiertelnej rodzinnej bezsenności, a teraz znalazłam kox seminarium o prionach to obejrzałam całe. Generalnie teraz poszłam bardziej w stronę biofizyki albo już astrofizyki?? bo oni te priony badali w kosmosie + historycznie - okazuje sie, że była taka drama - gościu, który na ich odkrycie dostał Nobla (Prusiner, chodzi o Nobla z 1997, bo wcześniej za pracę nad nimi dostał też Gajdusek ale to dawno, dawno) wyjawił, że jeden z naukowców, którzy pracowali z Gajduskiem celowo, systematycznie i złośliwie zmieniał nazwę choroby z JDC na CJD (choroba Creutzfeldta-Jakoba), gościu po prostu nazywał się Clarence Joseph Gibbs i chciał sugerować chorobę Clarencea-Josepha, to taka dramcia była
ale chyba powinnam chociaż wyjaśnić czym są te całe priony, bo właśnie mnie ich temat zaciekawił dlatego, że to sie wydaje taka czarna magia xD i dopiero teraz do mnie wybrzmiało to że nie każdy prion jest patologiczny
czyli tak: prion to jest białko, które jest w stanie istnieć w paru różnych stanach strukturalnych (białko to nic innego jak łańcuch aminokwasów, którym nadany jest jakiś kształt, zazwyczaj żeby białko dobrze działało musi mieć jeden określony, źle zwinięte białko nie będzie w stanie wykonywać swojej funkcji, więc ulegnie degradacji) + przynajmniej jeden z tych stanów jest zdolny do samodzielnej propagacji i tu sie zaczyna zabawa, bo głównym zarzutem w stronę Prusinera (tego ziomka co dostał Nobla) było to, że miał on hipotezę, że prion nie potrzebuje do infekowania kwasów nukleinowych i był przez to przez całe towarzystwo naukowe jechany, on na tego Nobla czekał 15 lat, bo jego artykuł w Science został opublikowany już w 1982
i teraz to jest ważne, że istnieją priony, które pełnią fizjologiczną funkcję, my je normalnie mamy syntetyzowane, przede wszystkim w mózgu ale też w kilku innych organach, dopiero kiedy takie białko źle się złoży staje sie patogenne, a nie ulegnie zniszczeniu, bo właśnie priony są w stanie przebywać w kilku różnych stanach i tutaj wchodzi cała na biało ich druga cecha - przynajmniej jedna z ich form ma zdolność do samodzielniej propagacji. My kopii jednego białka mamy kilka tysięcy, jak nie więcej i jeśli jednej taki prion źle się złoży to wymusza swoją konformację na reszcie tak samo zbudowanych białek i to jest tak po krótce opisane jak działają priony xD jak chodzi o badania z kosmosie chciano sprawdzić czy reżim grawitacyjny będzie miał wpływ na składanie się białek i okazuje się, że ma, wtedy priony przyjmowały jeszcze więcej różnych kształtów xD
rozwodzenie się nad FFI zostawię na kiedy indziej :'D
Ostatnio zmieniony przez chochoł (10-02-2023 o 00h16)
Dowiedzialas sie ostatnio czegos ciekawego?
// oo ale fajne :D
Taak, rzucalam na Xiao i go dostałam :D co prawda na jakimś wysokim pity, ale jednak! Rzucalam tez na Hu Tao, ale przegralam dzisiaj 50/50 na 83 pity na fenku :”))) welp, nie ma takiej tragedii, bo akurat fenka chcialam, ale szkoda ze na tak wysokim pity, bo ogołociłam sie ze wszystkich wishy, a chcialam jeszcze rzucic sobie kilka razy na bron. No i teraz nie wiem, czy rzucac dalej na Hu Tao, czy trzymac gwaranta na
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ostatnio zmieniony przez Flower (10-02-2023 o 00h22)
widzę, że była mowa o wishowanku, dostałaś ostatnio jakąś nową postać? wishujesz w ogóle teraz na kogoś??
// yep, chociaż ostatnio nie miałam zbytnio czasu i dobrego internetu, a kiedyś grałam dosłownie codziennie :/ przez to pominęłam kilka eventów i nawet nie wiem, co się tam teraz dzieje :c
ale jak ostatnio weszłam na chwilę, to rzuciłam z 5 wishy na konstelację dla xiao, o dziwo dostałam do niego c1 :D
coś podejrzanie dużo szczęścia miałam przez ostatnie miesiące w tej grze, dostałam tą konstelację na pity 30 i wygrałam na nią 50/50 xddd
Ostatnio zmieniony przez idontcare (09-02-2023 o 21h41)
A Ty giercujesz w Genshinka?
W leakach zbytnio nie siedzę. A przynajmniej nie zagłębiam się w nie nie wiadomo jak bardzo. Od czasu do czasu sprawdzę sobie jakieś przecieki dotyczące postaci, albo nadchodzących banerów.
A wishy nigdy nie miałam jakiś wielkich ilości, bo nie mam do tego silnej woli. Podziwiam ludzi, którzy potrafią mieć na swoich kontach po kilkanaście tysięcy primogemów. xD
Ja próbowałam, ale nie umiem.
Ostatnio zmieniony przez Canthra (09-02-2023 o 23h30)
Nie pamiętam, czy się pytałam akurat Ciebie o to, więc przepraszam, jeśli powieliłam pytanie - siedzisz w leakach genshina czy raczej patrzysz na gierkę jako coś niewymagającego od ciebie wcześniejszego przygotowania, bo to casual? Czy jednak faktycznie leaki i zbieranie wishy itp?
//no dobra, niech zostanie, haha
nie mogę powiedzieć, że żałuję, ale shenhe jest dosyć niszowa i długo jej nawet nie mogłam używać, bo nie miałam jeszcze ganyu (ayaki nadal nie mam). W sumie Cyno jest... to przez niego zaczełam grać, ale finalnie gameplay trochę zawiódł, jednak z sentymentu na niego wishowałam i... siedzi sobie i nic nie robi.