Dokąd nocą tupta Chochoł?
Będę szukała sygnałów radiowych wysłanych przed obce formy życia B) Aaa tak poważniej, astrofizykiem najchętniej!
Praca w obserwatorium/centrum astronomicznym to moje gdzieś tam niespełnione marzenie; niezależnie, czy to analiza zbieranych przez teleskopy zdjęć, czy właśnie sygnałów radiowych emitowanych przez wszechświat, czy badania poświęcone kometom albo o, czarnym dziurom, dalekim galaktykom, gwiazdom neutronowym. Wiem, że to jest bardzo ciężkie, ale gdzieś tam moje serducho wyje, że nie jestem aż tak mądra, by kiedyś to osiągnąć. XD
Ewentualnie w takim mega wypasionym ośrodku badawczym, w takim CERN'ie (choć to na zawsze pozostanie marzeniem, o którego realizacji bym nie pomyślała ani moment XD). No kurczę, Wielki Zderzach Hadronów to coś, co we mnie w ogóle taką mega ciekawość rozpaliło, chciałabym chociaż raz zobaczyć, jak odbywają się tam badania, jak pracują naukowcy, jak to wszystko się odbywa. To są takie rzeczy, mam wrażenie, jakby zupełnie z filmów czy innego świata, a się dzieją naprawdę i no, czasem moja głowa nie potrafi tego pojąć, choćby bardzo się starała </3
Ostatnio zmieniony przez Melotarí (30-12-2022 o 22h44)