a tobie jak minął?
// na coś mam, tylko problem, że nie wiadomo na co xd
od kilku lat w każde wakacje dostaję potwornej alergii w oczach i nie mogę nosić soczewek, muszę się męczyć w okularach. pierwszy raz jak tego dostałam, to poszłam do mojej okulistki i powiedziała, że to najpewniej właśnie alergia, więc dostałam skierowanie do alergologa. na tych naskórnych testach nic nie wyszło i dopiero wtedy się lekarce przypomniało, żeby zapytać, czy biorę leki xddd i się okazało, że to przez moje piguły nic nie wychodzi na testach, więc mi przepisała sterydy w formie kropel do oczu. nawet pomagają, chociaż w tym roku było gorzej niz zwykle, bo też zaczęło mnie potwornie drapać w gardle, do tego stopnia, że zdrapałam sobie gardło od kasłania i nie mogłam mówić, a chwilami taki kaszel mnie łapał, że myslałam, że się uduszę ;;
podejrzewam, że to alergia na lipę, bo głównie ona pyli wtedy, kiedy ta alergia mi się uaktywnia, ale jako że się na razie nie zapowiada, że przestanę w najbliższym czasie brać moje leki, a wręcz ostatnio znowu musiałam wrócić do większej dawki, to raczej nieprędko będę mogła powtorzyć badania. ale alergolożka kazała dzwonić o receptę na sterydy co roku
Ostatnio zmieniony przez idontcare (30-11-2022 o 14h26)
because of
H E R i am ● a l i v e ● and
i am not alone