jest jakaś piosenka, która ci się nigdy nie nudzi?
/ oo, znam tą piosenkę :>
// jeśli chodzi o filmy, to średnio za nimi przepadam, zwłaszcza za takimi typu chłop w masce zabija po kolei grupkę młodych ludzi. kiedyś oglądałam z rodzeństwem jakiś polski horror na netflixie, nie pamiętam tytułu, ale bardzo mi się nie podobał (to było coś o dwóch braciach-potworach, którzy zabijali ludzi w lesie, idk), co chwilę odwracałam wzrok, plus fabuła była głupia.
ale za to jakiś czas temu się przekonałam do gier i mang z tego gatunku. hellblade, które jest jedną z moich ulubionych gier, jest otagowane jako horror, w little nightmares też mi się dobrze grało. za to np. brat chciał, żebym z nim przeszła outlasta i mogę stwierdzić z pełnym przekonaniem, że sama bym w życiu po ten tytuł nie sięgnęła, zresztą i tak siedziałam na telefonie przez większość czasu xd
no i zaczęłam czytać tomie autorstwa junjiego itto i ten klimat mnie przekonuje, na pewno zapoznam się z całą jego kolekcją horrorów. a jak już mowa o mangach, to the summer hikaru died też jest genialnym horrorem.
ogólnie ujmując, nienawidzę jumpscare'ów, ale horrory psychologiczne, bodyhorror i ogólnie horrory z przyzwoitą fabułą jak najbardziej lubię konsumować.
Ostatnio zmieniony przez idontcare (28-11-2022 o 12h49)
because of
H E R i am ● a l i v e ● and
i am not alone