Masz ulubiony gatunek książki?
//Jeśli chodzi o "Przeklęte dziecko" to nie czytałam i nie mam zamiaru. Jakoś nie porywa mnie forma w jakiej została napisana ta książka, w sensie jako scenariusz. No i fabuła jest dla mnie trochę dziwna. Podróże w czasie to nie mój klimat.
Mam wiele ulubionych postaci, ponieważ każda z nich reprezentuje coś innego, np:
- bardzo lubię Bellatrix, ponieważ jej postać została naprawdę dobrze napisana, idealnie przedstawiono jej szaleństwo i psychopatię,
- lubię Lunę Lovegood za jej osobowość i sposób bycia,
- Draco Malfoy jest jedną z najlepiej napisanych postaci, szczególnie w ostatnich tomach, przeszedł wiele i bardzo się zmienił,
- Severus Snape to chyba najlepsza postać w całej książce pod względem backstory i roli jaką odegrał w całej sadze,
- z książek polubiłam też Andromedę Tonks, matkę Nimfadory, ponieważ była inna niż reszta jej rodziny, potrafiła zrezygnować z czystości krwi dla miłości,
- lubię Syriusza za jego zawadiacki i często nieodpowiedzialny styl bycia, no cóż, to Syriusz, można mu wybaczyć xD
- Profesor McGonagall była najlepszą panią profesor w Hogwarcie, sprawiedliwa, mądra i umiała stanąć w obronie swoich uczniów, waleczna i miała cięty język, kiedy była taka potrzeba.
Każda z postaci ma w sobie coś szczególnego, co mnie przyciągnęło, jednak te kilka, które wymieniłam, najbardziej zapadły mi w serce <3
Ostatnio zmieniony przez Ilmaris (29-10-2022 o 15h11)
Ludzkie Istoty są z natury dobre, choć czasem o tym zapominają. Trzeba im o tym przypominać.