Co byś chciała dostać na Święta? u , u
/ Nie unu
// Takich żywcem wyciągniętych ze stronki "Top 10 najlepszych prezentów dla X". Moja ciocia notorycznie kupuje mi prezenty, które albo ona by chciała, albo wydaje jej się, że osoba w moim wieku by chciała zamiast zastanowić się, co bym chciała ja jako indywiduum. Na komunię dała mi zegarek, który ponosiłam przez tydzień i nigdy więcej go nie założyłam, bo nikt mnie wcześniej nawet dyskretnie nie podpytał, czy w ogóle chciałabym zacząć nosić zegarek (przywłaszczyła go sobie moja mama). Pamiętam, że raz uparła się jak osioł, żeby kupić mi kapcie, kiedy ja ciągle powtarzałam, że ich nie chcę ani nie potrzebuję i co jakiś czas przynosiła mi identyczne paskudne trepy tylko w różnych kolorach i pytała się, czy mi się podobają. Super też było, jak przed którymiś urodzinami faktycznie spytała, co bym chciała (odpowiedziałam, że Scrabble), tylko że w ogóle mnie nie słuchała i uparła się, że kupi mi stół XDDD Z perspektywy dorosłego to wiadomo, że stół tani nie jest, a przydatny, same plusy, no ale kurka, ciężko jest oczekiwać od dziecka, że ucieszy się, jak dostanie na urodziny STÓŁ XD Szczęśliwie ostatecznie jednak ciocia przejrzała na oczy i dostałam Scrabble (uffff). I wiesz co? Nasłuchałam się, że jak mi kupi Scrabble, to pogram parę razy, a potem odłożę do szafy i nigdy więcej nie wyciągnę, a stołu będę używać codziennie, ble, ble, ble... A lipa! Rzeczywiście gram w Scrabble dwa razy na rok, ale jak jest u mnie Wigilia i jakoś trzeba gości zabawić, to są jak znalazł! Wyciągamy i jest zabawa. Ani trochę tego wyboru nie żałuję!
No i jeszcze przesławny zestaw prezentowy - dezodorant i Toffifee. To już czyste narzekactwo z mojej strony, no ale co poradzić, za każdym razem, jak widzę taki prezent, to w głębi duszy wywracam oczami tak, że widzę własny mózg xD Toffifee to jeszcze, bo smaczne, po prostu do bólu oklepane, ale ten dezodorant to zdecydowanie najlepszy prezent, jaki w życiu dostałam, pobudził do życia ogromną ilość endorfin w moim mózgu, bardzo dziękuję xD
Ostatnio zmieniony przez Cuks (13-08-2022 o 20h45)