Oglądasz jakiś sport w telewizji (online)? Jeśli tak, to jaki? Zdarza Ci się jeździć na jakieś zawody sportowe w roli kibica?
Niestety jestem tylko bierną fanką siatkówki (i tylko męskiej), nie grywam sama. W zasadzie ciężko powiedzieć jak to się wszystko zaczęło, bo moja mama jest wielką fanką tej dyscypliny i odkąd sięgam pamięcią zawsze oglądaliśmy w telewizji wszystkie mecze. Od zawsze czułam niesamowitą ekscytację, gdy odbywały się jakieś zawody, która nie towarzyszyła mi przy jakimkolwiek innym sporcie (obecnie czuję ją jeszcze przy tenisie, bo jestem fanką Rafy Nadala [i oczywiście Igi Świątek ] i przy zawodach lekkoatletycznych). Podoba mi się, że to sport inteligentny, bezkontaktowy, atmosfera na trybunach jest fenomenalna, nie ma takich incydentów jak np. na meczach piłki nożnej, a dodatkowo chodziłam do liceum, w którym była klasa sportowa siatkówki i wielu chłopaków, którzy się w niej uczyli grało i gra obecnie w naszej reprezentacji I kiedyś akurat jak była u nas w Polsce Liga Narodów i zbliżał się Dzień Matki, to kupiłam dla mamy bilety przy samym boisku na mecz w katowickim Spodku. Mama była zachwycona, mecz na żywo to totalna magia <3 I od tej pory zaczęłyśmy regularnie jeździć na mecze. W tym roku MŚ będą m.in. w Polsce i już wiem, że na pewno będziemy na przynajmniej trzech meczach.
Ostatnio zmieniony przez Nirez (27-05-2022 o 20h13)