Jak ci się podoba esej, chochołku? c: Nie bój się go skrytykować!
/ Bardzo się cieszę i dziękuję za opinię UwU
// Ustawiam licznik czasu. W końcu ćwiczenie byłoby bez sensu, gdybym modelowała zdania i dopieszczała wszystko przez dwie dodatkowe godziny, a z presją czasu musiałabym się zmierzyć dopiero na maturze. Dlatego mój esej nie jest idealny - widzę w nim dużo wyraźnych powtórzeń, zwłaszcza nadużywałam słów "estetyka" i "świat", no i powinnam była lepiej zdefiniować "sekretny świat", bo w tekście źródłowym było wyraźnie powiedziane, że to taka platońskopodobna idea, mówiąca że piękno, kryjące się w świecie, w którym żyjemy to odbicie idealnego świata piękna, który istnieje gdzieś poza człowiekiem. U siebie coś tam tłumaczę na ten temat, ale mam wrażenie, że czytelnik, który nie zapoznał się wcześniej z tekstem źródłowym może nie do końca wiedzieć, o co chodzi. No ale to są tylko niedociągnięcia, najważniejsze, żeby praca całościowo była treściwa i poprawnie skomponowana, a to mi się jak na razie udaje c: Także muszę dalej ćwiczyć z licznikiem, żeby móc wykonać w ograniczonym czasie jeszcze więcej :>
Ostatnio zmieniony przez Cuks (18-04-2022 o 23h54)