Jak dobrze [albo źle] idzie ci oszczędzanie?
Starac to sie staram. Ile z tego wychodzi - a zwykle nie wychodzi - to osobna sprawa xd
Ostatnio zmieniony przez Methrylis (09-03-2022 o 20h19)
Strony : 1 ... 1091 1092 1093 1094 1095 ... 1527
Ostatnio zmieniony przez Methrylis (09-03-2022 o 20h19)
Starasz się planować/monitorować swoje wydatki?
Superancko. Bawię się przednio jak na razie. Nie chcę uczyć się kolejnego rodzaju farb, bo na razie akryli całkiem nie ogarniam, a jakbym miał łączyć techniki to dopiero bym się zaklopsował. Powolutku, bez szaleństw
o aż się pochwalę co zrobiłem w ten weekend
Ostatnio zmieniony przez Noku (09-03-2022 o 22h59)
Noku Noku, jak tam Ci idzie malowanie akwarelami? Próbujesz używać jeszcze jakiś innych farb np. olejnych albo łączyć akwarelę z jakimiś innymi technikami np. kredkami lub tuszem?
Właśnie akwarele podrysowane kredkami xd, albo rzeźby wykonane z różnych materiałów np. częściowo szklane, a częściowo metalowe.
Ostatnio zmieniony przez Skaen (11-03-2022 o 18h51)
Jakie połączenie technik ci się podobają?
Nie wiem, nigdy nie próbowałem
Ostatnio zmieniony przez Noku (10-03-2022 o 00h54)
Lubisz niebieską Fantę?
@down Nie mam żadnych kolczyków, nawet tych podstawowych.
Ostatnio zmieniony przez LexanitaFoxx (10-03-2022 o 13h28)
Masz przekłute uszy na więcej niż standardowo na dwa kolczyki?
Nie, tylko w uszach- i przy tym planuję zostać.
Ostatnio zmieniony przez Anatea (10-03-2022 o 11h58)
Masz jakieś niestandardowe przekłucie w innym miejscu niż uszach?
// Nie stawiam sobie postanowień, ani noworocznych ani żadnych innych.
Ostatnio zmieniony przez Makkarii (15-03-2022 o 17h04)
Miałaś w tym roku postanowienie noworoczne? Jeśli tak, to jak ci idzie wywiązywanie się z niego?
// Zdefiniuj "dużo" XD Odpowiedź brzmi: tak, ale to nie tak, że mam całą półkę książek skazanych na zbieranie kurzu przez całą wieczność, bo nie dam rady ich nigdy wszystkich przeczytać. Na pewno nie będę narzekać na brak książek do przeczytania przez bardzo długi czas, ale w końcu na każdą przyjdzie kolej, po prostu nie mam za dużo luzu między lekturami szkolnymi - zanim skończymy omawiać jedną już muszę czytać następną, także wiele z moich prywatnych zakupów czeka i czeka na swoją kolej od miesięcy albo i lat. Ale to nic, nigdzie mi się nie śpieszy :>
Ostatnio zmieniony przez Qoona (10-03-2022 o 17h37)
Masz dużo książek, które kupiłaś, a nie przeczytałaś?
Norwegian Wood Murakamiego. Pożyczyłem na obozie od kogoś, bo wszystkie książki, które zabrałem mi się skończyły. Sam z siebie bym nie spróbował, a okazała się jedną z lepszych książek jakie czytałem ^^
Ostatnio zmieniony przez Noku (10-03-2022 o 18h26)
Zdarzyło ci się kiedyś natknąć na zupełnie przypadkową książkę, która po przeczytaniu okazała się fantastyczna? Jaka to była książka?
// Niestety nie ze wszystkimi mi się udało. Głównie było to przez lekcje zdalne, kiedy nie mogłam wypożyczyć książek w bibliotece, tylko musiałam szukać wersji online, których bardzo nie lubię i do tego nie jeździłam autobusem, a to po części jazdom do i ze szkoły zawdzięczam to, że czytam tak dużo. Także są wyjątki, ale większość lektur przeczytałam.
Ostatnio zmieniony przez Qoona (10-03-2022 o 18h49)
Czytasz wszystkie lektury, czy pomagasz sobie czasem streszczeniami?
Zacząłem od Welcome To Night Vale, bo ktoś na forum sf tego słuchał, ale mój angielski był za słaby i nic nie rozumiałem. A później, to trafiłem na dźwięk na tiktoku, ten ze straszną panią klaun/manekin (but, you don't sound Russian? - How could I sound anything silly, I'm plastic) i szukałem z czego on był. Okazało się że z The Magnus Archives, no to spróbowałem go przesłuchać. Okazało się to strzałem w dziesiątkę, bo zakochałem się od razu. A jak skończyłem słuchać tma, to spróbowałem wrócić do Night Vale, parę osób na Tumblrze poleciło czego warto słuchać dalej i jakoś to poszło
Ostatnio zmieniony przez Noku (11-03-2022 o 11h09)
Co sprawiło, że zainteresowałeś się podcastami jako takimi?
Gotowanie jest w porządku. O ile spośród reszty to wybieranie mniejszego zła, tak gotowanie mi odpowiada. Ogarniam to co lubię i mi odpowiada.
Ostatnio zmieniony przez Anatea (11-03-2022 o 10h08)
Który z obowiązków domowych lubisz najbardziej i dlaczego?
Jeszcze nigdy nie byłam ^^' Od zawsze sama się farbuję i mam wprawę, a także sama przycinam sobie włosy. Gdy robię jakąś bardziej wymyślną fryzurę, to czasem moje kosmyki przejmuje mama i je "oporządza"
Ostatnio zmieniony przez Nirez (11-03-2022 o 12h00)
Często bywasz u fryzjera? Kiedy byłaś ostatnio i co robiłaś?
/Urodziny chrześnika chłopaka, a poza tym żadnych planów - raczej będę chorować, bo czuję, że coś mnie bierze... :<
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (11-03-2022 o 23h01)
Jakie masz plany na weekend Satiiira?
//Łohohooooooo
Ostatni raz w kinie byłam w 2019 roku na premierze "Avengers-koniec gry".
I był świetny!
Ostatnio zmieniony przez Fillia (12-03-2022 o 10h28)
Ostatnio zmieniony przez Sylphe (12-03-2022 o 11h23)
A Ty, masz jakąś swoją ulubioną sieć kin? A może masz jakieś swoje lokalne, które z przyjemnością czasem odwiedzasz?
/Sama nie wiem, nie zapamiętuję takich sytuacji
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (12-03-2022 o 14h30)
Co cię ostatnio rozśmieszyło?
// Tak, lubię! Kiedyś zwłaszcza miałam zajawkę na ćwiczenie ich i przećwiczyłam chyba wszystkie istniejące :D Do moich ulubionych należą: "Z rozentuzjazmowanego tłumu wyindywidualizował się niezidentyfikowany prestidigitator, który wyimaginował sobie samounicestwienie." oraz "Wyrewolwerowany rewolwerowiec wyrewolwerował swój nie wyrewolwerowany rewolwer", a kłopot sprawia mi "To cóż, że ze Szwecji, to nic, że ze Szwecji", bo chociaż jest taki krótki, to potykam się na głoskach szumiących c:
Ostatnio zmieniony przez Qoona (12-03-2022 o 19h51)
Lubisz łamańce językowe? Jest jakis, który szczególnie sprawia ci problem?
Jest kilka takich zespołów i piosenek, np piosenki Dżemu i Ich Troje kojarzą mi się z moim tatą, Guns N' Roses - Knocking On Heaven's Door kojarzy mi się z ich koncertem w Chorzowie i ogólnie wakacjami 2018, bo później ta piosenka prześladowała mnie w radiu i na wszelkich festiwalach przez dlugi czas, Taco Hemingway też kojarzy mi się z wakacjami, Cypis z Sylwestrem, Nocny Kochanek z jednym kolegą, Lizard - Autoportret z moim wujkiem i tak dalej.
Ostatnio zmieniony przez Flower (12-03-2022 o 22h28)
Jest jakaś piosenka, która kojarzy ci się z konkretną osobą lub miejscem?
Hejka! Czasu nie mam na spacery po lesie, bo zanim wrócę do domu to już jest ciemno, a ja jestem zmęczony. Poza tym w weekendy odsypiam, rysuję i oglądam głupoty w internecie
Ostatnio zmieniony przez Noku (13-03-2022 o 15h10)
Hejka! Co najczęściej robisz w weekendy i na co nie masz czasu w tygodniu?
Najchętniej to do Grecji, żeby móc się fajnie wygrzać i pozwiedzać ładne ruiny <3
Ostatnio zmieniony przez Rissie (13-03-2022 o 14h44)
Gdzie najchętniej wybrałabyś się na wakacje?
Słuchasz czegoś w tym momencie?
Nie wyobrażam obie świąt Wielkanocnych bez żurku, chociaż nie jest u mnie w domu aż tak rzadko poza świętami. Tak samo jajka z majonezem.
Zjem też każdą ilość gyrosa, ale to mało typowo świąteczne, ale często na święta właśnie robimy.
Ostatnio zmieniony przez Vandea (13-03-2022 o 16h20)
Jaka potrawa jest najlepsza na święta wielkanocne?
//Tak!
Uwielbiam je kupować i patrzeć, jak leżą sobie na mojej półce.
Ostatnio zmieniony przez Fillia (13-03-2022 o 18h26)