James Joyce - "Ulisses"
Strona 82
Strony : 1 ... 30 31 32 33 34 ... 56
"Byłam na swoim zwykłym miejscu, u stóp ojca."
"Kirke" - Madeline Miller
Strona 584
Lub 233
Jeżeli skupimy na moment uwagę, zobaczymy pełen fantazji charakter pisma jakiegoś galicyjskiego urzędnika, który starannie wypełnił rubryki dokumentu: Mieczysław Wojnicz, katolik, student Politechniki Lwowskiej, urodzony 1889, oczy niebieskie, wzrost średni, twarz pociągła, włosy jasne.
Empuzjon, Olga Tokarczuk
strona 175
"Odśpiewałam hymny, obmyłam ręce i twarze przybyszów świętą wodą, podczas gdy pachnące zioła płonęły."
Strona 582
Lub 85
"Zjedz coś - zwrócił się do Godleofa. - Wyruszymy najszybciej, jak się da."
Ken Follett, 'Niech się stanie światłość'
Strona 59
Ostatnio zmieniony przez Miki (24-06-2022 o 22h23)
"Praca pielęgniarki środowiskowo-rodzinnej ukierunkowana na promocję zdrowia, prewencję, jest również pracą z osobami chorymi okresowo bądź przewlekle, pacjentami w terminalnej fazie choroby, alkoholikami, chorymi psychicznie, dziećmi i młodzieżą z różnymi problemami zdrowotnymi (Sztembis B., 1997)"
"Podstawy Pielęgniarstwa", tom I - Barbara Ślusarska, Danuta Zarzycka, Kazimiera Zahradniczek
Strona 530
Lub 220
Pozwolę sobie nie przepisywać wszystkiego tylko ten konkretny myślicznek.
"- edukacja pacjenta w zakresie diety (eliminacja pokarmów sprzyjających odkładaniu się złogów, takich jak rabarbar, szpinak, szczaw), podaży płynów (ilość rodzaj) sprzyjających wypłukiwaniu kamieni;"
"Podstawy Pielęgniarstwa", tom I - Barbara Ślusarska, Danuta Zarzycka, Kazimiera Zahradniczek
Strona 838
Lub 222
To niby-ogródek dla mojej mamusi, by kolorami miło ją kusił i by miała co dzień taki roj! O, potataj o patataj!
strona 24
Ostatnio zmieniony przez unowa (27-06-2022 o 01h14)
@unowa, w regulaminie jest ujęte, żeby napisać z jakiej książki pochodzi cytat
"Jedna z Erynii wzleciała na sępich skrzydłach i przybiła ogniwa łańcucha wysoko do ściany."
Strona 61
" W tej zniewalającej nas fikcji zasady życia społecznego są równie arbitralne co reguły planszówki."
Christel Petitcollin - "Jak mniej się męczyć w zwyczajnym świecie. Dla analizujących bez końca i wysoko wrażliwych."
Strona 112
"- Przepraszam - powiedziałąm. - To tylko głupi żart. Nigdy nie spotkałam Prometeusza, tak tylko sobie marzyłam. Nie masz się co bać, jesteśmy w tym samym wieku."
Strona 832
Lub 136
"Poprzysiągł, że nie odda im niczego więcej, ani teraz, ani kiedykolwiek."
Peter V. Brett - "Malowany człowiek"
Strona 221
"cokolwiek się właśnie stało, na końcu było słychać, jak ktoś właśnie upuszcza coś na podłogę."
Mick Herron "Kulawe Konie"
Strona 78
"W przypadku wystąpienia odczynu alergicznego:
- postępowanie jak w diagnozie II - w sytuacji wystąpienia objawów niepożądanych (poza punktem dotyczącym podania antybiotyku) oraz:
- podanie leków antyhistaminowych lub steroidów dożylnie zgodnie ze zleceniem lekarskim."
"Pielęgniarstwo chirurgiczne" - Lucyna Ścisło
Strona 616
Lub 270
"- Nie zranisz jej? - Teraz płakała już na dobre, na jej bladych policzkach pojawiły się czerwone plamy. - A co ze mną, Reid?"
Shelby Mahurin - "Gołąb i wąż"
Strona 273
Ostatnio zmieniony przez Saphira1 (05-07-2022 o 11h07)
"- Ale tobie nie udało się ich uratować. Przyznaj: zalewałaś się łzami, kiedy ginęli?"
Strona 953
Lub 17
"Nawet teraz Cobie, choć o wiele od Arlena większy, omijał go szerokim łukiem i wzdrygał się za każdym razem, gdy chłopiec wykonywał jakiś gwałtowniejszy ruch."
Peter V. Brett - "Malowany człowiek"
Strona 315