Julio Cortázar - "Gra w klasy"
Strona 291
Strony : 1 ... 32 33 34 35 36 ... 56
"Wieczorami siadywaliśmy przy palenisku i Telegonos wsuwał stopę pod brzuch jednej z lwic."
"Kirke" - Madeline Miller
Strona 838
Lub 34
"Wykorzystał resztę dnia, by nakarmić wierzchowca i nieco go rozruszać, a przed wieczorem przygotował sobie posiłek."
Peter V Brett - "Malowany człowiek"
Strona 40
"- Czemu mieliby woleć demony od nas?"
Strona 790
Lub 22
Uśmiechnęła się, by ukryć rozczarowanie, a on pogłaskał ją po głowie i bez słów dał do zrozumienia, żeby była cicho; jeśli nie obudzą taty; będą mogli zjeść śniadanie sami."
Delia Owens - "Gdzie śpiewają raki"
Strona 241
"Do dziesiątej wieczorem Dolarhyde osiągnął stan niemal zupełnego wyczerpania:
podnosił ciężary, oglądał swoje filmy i próbował zyskać uspokojenie."
Thomas Harris, "Czerwony Smok".
str 111.
Ale co tym babkom w szkole przyszło do głowy, żeby opowiadać historię o bandycie?
Godzina pąsowej róży Maria Kruger
strona 175.
"Odśpiewałam hymny, obmyłam ręce i twarze przybyszów świętą wodą, podczas gdy pachnące zioła płonęły."
Strona 996
Lub 8
Akurat jestem na tej stronie! xD
"Bryce zatrzepotała powiekami i poprawiła fryzurę."
Sarah J. Maas "Księzycowe miasto"
Strona 92
"Na dziedzińcu, pośród szemrzących fontann i płytkich, wykładanych wykładanych mozaikami basenów, gdzie pluskały egoztyczne hydry Razjela, oczekiwały rumaki wyraźnie pogrążone w rozmowie."
"Siewca Wiatru" - Maja Lidia Kossakowska
Strona 112
"W jednej z nielicznych czynnych studni zaspokoił pragnienie i uzupełnił zapasy wody, a potem przystąpił do stawiania bariery runicznej wokół budynku prowadzącego do katakumb, w których odnalazł włócznię."
Peter V. Brett - "Malowany Człowiek", Księga druga
Strona 113
"Ziemie należące do dominium jej Pani, Pistis Sophii, Dawczyni Wiedzy i Talentu, zwierchniczki wszystkich czterech chórów aniołów żeńskich, były dla Zoe terenami nieznanymi i pełnymi niebezpieczeństw, całe Królestwo jakąś mityczną krainą, którą należy kochać, ale raczej jako symbol niż rzeczywistość."
"Siewca Wiatru" - Maja Lidia Kossakowska
Strona 83
"Nie odezwał się jednak słowem i szybko podbiegł do naruszonego miejsca kręgu."
Peter V. Brett - "Malowany człowiek", Księga druga
Strona 317
"- Jestem niewypowiedzianie wdzieczny, Wasza Jasność. Nie zasługuję na tę łaskę."
Maja Lidia Kossakowska - "Siewca Wiatru"
Strona 787
Lub 85
"Skóra naczynia pękła, opryskując zarówno mężczyznę, jak i demona cieczą barwy krwi."
Strona 152
"Nie było sensu wykręcać się lub kłamać, gdy za plecami niebieskiego anioła stało dziesięciu ubzrojonych, milczących jeźdźców."
Maja Lidia Kossakowska - "Siewca Wiatru"
Strona 610
Lub 293
"Wojownik nie był w stanie zliczyć, ile razy powstrzymywał demona przed zadaniem śmiertelnego ciosu i pomógł tym samym niedoszłej ofierze zerwać się na nogi i powrócić do walki."
Strona 470
Ostatnio zmieniony przez Saphira1 (26-07-2022 o 20h36)
Strona 38 -
"CYTAT
KOT - to brzmi dumnie,
przynajmniej u mnie
i to przemyśleć bracie chciej.
Ktoś pewnie powie:
Dumnie brzmiał człowiek!
Prawda.
Lecz teraz
już coraz mniej..."
Franciszek Klimek - "Koty są dobre na wszystko", tom I
Strona 523