Bardzo jestem z ciebie dumna, że nabierasz większej pewności siebie U - U Coraz częściej zamiast się smucić, to się wkurzasz i to jest dobre, bo masz na co. Okres okołomaturalny to jest bardzo trudny czas w życiu, bo nadchodzą wielkie zmiany i trzeba podejmować pierwsze dorosłe decyzje, a temu wszystkiemu towarzyszy ogromna niepewność i strach przed złym wyborem, ale ty wiesz doskonale, że ja zawsze jestem twoją cheerleaderką numer jeden i szczerze uważam, że jak nie zrobisz, tak będzie dobrze. Jeśli droga, którą obierzesz ci się nie spodoba, to ją zmienisz i tyle. Ludzie tak robią i na studiach nie jest to w najmniejszym stopniu dziwne, że studenci są z różnych roczników. Ja wiem, że presja otacza cię teraz ze wszystkich stron i może nie powinnam dodawać do tego własnej cegiełki, ale powszechnie wiadomo, że to, jak być powinno a to, jak jest w rzeczywistości to dwie różne rzeczy, zatem presja z mojej strony będzie dotyczyła tego, żebyś nie porzucała czegoś, co kochasz i w czym jesteś dobra. Jesteś dobrym człowiekiem i zasługujesz na to, żeby robić w życiu coś, co sprawia ci radość albo przynajmniej tego spróbować. Jeśli dasz sobie spokój ze skrzypcami, to to będzie tragedia, bo masz i talent, i pasję, i wszystko. No ucz się tej chemii, bo bez tego to tak średniawo będzie, ale ja ci nie pozwalam porzucać zupełnie skrzypiec. Ty nie jesteś jakimś słabiakiem pierwszym lepszym, który nic nie może, tylko człowiekiem, który kształtuje swój charakter w ogniu. Jak już podejdziesz do tego futerału, otworzysz go, wyjmiesz te skrzypce nieszczęsne i pomimo oporu zaczniesz grać, to wtedy ten idiotyczny strach, który zakradł ci się do podświadomości minie. Ja wiem doskonale, że masz w sobie taką siłę, żeby to zrobić, nawet mimo że jest teraz z tym bardzo ciężko. W ostatnim czasie naprawdę się zmieniłaś i widać, że trudne doświadczenia zamiast zgnieść cię zupełnie jak mrówkę, zaczęły cię utwardzać w taki sposób, że za jakiś czas żadne byle co cię nie wzruszy. A jednocześnie nadal masz w sobie mnóstwo empatii i niezwykłą umiejętność przegadywania emocji, która sprawia, że jesteś wyważonym człowiekiem, który wznosi wiele wartości do życia innych. Jakby nie ty, to może nadal nosiłabym na sercu jakiś irracjonalny strach przed typkami, co nawet nie spojrzą mi w oczy i jeszcze do tego nikomu bym o tym nie powiedziała, a dzięki tobie jestem teraz odważna i nikt mi nie podskoczy >:c No i jak zrobiłam wielkie debil, to też dzięki tobie poczułam się trochę lepiej T , T A jak zrobiłam to samo debil po raz drugi, a ty i tak nie zerwałaś ze mną kontaktu, coby zanikiem szarych komórek się ode mnie nie zarazić, to już w ogóle TT , TT
Tak że ten, dzięki że jesteś, Lisek, i trzymaj się tam mocniutko, bo to tylko kwestia czasu zanim wszystko będzie lepiej niż kiedykolwiek wcześniej. ✿
// .·´¯`(>▂<)´¯`·.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (08-01-2023 o 12h25)