unowa napisał
Flora napisał
Oh boyyyyy jakże się zawiodłam na naszym daemonie. Na tyle dziewczęta moje, że zastanawiam się nad zmianą ws'a, nawet jeśli kocham Leiftana całym sercem i duszą. Dlaczego? Tłumaczę w tym oto spoilerze v
Odcinek 6
Co mnie w tym odcinku zawiodło? No kurcze wszystko DOSŁOWNIE.
Leiftana w ogóle w nim nie ma, a gdy już jest to naprawdę jest bezużyteczny i jak broniłam go wcześniej to teraz nie potrafię. Gdyby pomógł możliwym jest, że Edgard by PRZEŻYŁ. Jednak nie nasz książę wolał schować się na pokładzie i nie pomagać swoim przyjaciołom.
Rozumiałam jego strach przed wybuchem, ale też sam brak pomocy przy wywołaniu tarczy, która miała ochronić ich wszystkich. Zawiodłam się na tej postaci i to bardzo, Leifa w tym sezonie zniszczyli. Jedyne osoby do których mam o to żal to pszczoły, które zabrały z tej postaci wszystko co najlepsze, aby... sama nie wiem co nam dać.
Po prostu błagam - oddajcie mi Leiftana z TO...
Osobiście nie zgadzam się. Tak Leiftan nie brał udziału w tej bitwie. Ale nawet sam Nevra mówił że jak tylko będą mieli okazję to mają wejść na ten statek I właśnie to Leiftan zrobił. Mówienie że gdyby Leiftan pomógł to Edgar by przeżył to stwierdzenie Wzięte z kapelusza. Ponieważ zupełnie nic w grze na to nie wskazuje.
Gra nie raz nam wskazywała, że Leiftan z całej ferajny przebywającej na Genkaku jest najsilniejszy. Co to zmienia? Już piszę.
Odcinek 6 NE
Jako najsilniejszy Leiftan na pewno zwiększył by jakkolwiek szansę na przeżycie Ed'a. Nie mówię tu nawet o ataku na wroga, a o barierze którą on i Gardienne potrafią stworzyć. Wolał on jednak uciec na statek, co dla mnie jest po prostu nie w porządku do reszty załogi.
Tak. Nevra mówił o ucieczce na statek, jednakże przybyli tam grupą i dobrze by było gdyby wszyscy się na nim znaleźli, a nie osobna jednostka.
Dodam też, że sam Leiftan był tam dla Gardienne, czego się dowiedzieliśmy podczas rozmowy w czwartym odcinku. Więc zapytam - Jaki jest sens ucieczki samemu na pokład, zostawiając osobę, dla której tam przybyliśmy? Niech się chłop zdecyduje, bo nie nadążam za jego logiką, a w sumie to jej brakiem.
Co mogę więcej powiedzieć? Zdanie podtrzymuje, zepsuli mi świetną postać, jedyne na co mam nadzieje to tego samego romantyka co w TO. Dlatego też go nie zmienię, aby zobaczyć jaki będzie dalszy przebieg wydarzeń, u jego boku. Oby odwdzięczył mi się swoją opiekuńczością i troską :')
~!~!~!~
Lacrima napisał
Pozwolę poruszyć sobie pewien temat, nad którym myślałam już wcześniej, jednak po szóstym odcinku ponownie do mnie wrócił. Piszę to z perspektywy osoby, która nie wybrała Leiftana na WS'a w Nowej Erze. Fabularnie mam go ustawionego jako byłego, chociaż wątpię, że ma to większe znaczenie, w końcu w TO kochał nas niezależnie od ścieżki i wiele wskazuje na to, że nadal coś do nas czuje.
Spoilery z 6-go odcinka
Pod koniec ostatniego odcinka Gardzia zaczyna czuć wyraźną miętę do swojego WS'a. Nie wiem, jak wygląda to na innych ścieżkach (zakładam, że podobnie), ale w przypadku Lance'a jest oszołomiona, rumieni się, wali jej serce, ma typowe objawy nagłego zauroczenia. Są to bardzo silne emocje i jestem niemal pewna, że Leiftan je wyczuł. Zastanawiam się, czy z powodu więzi z naszą bohaterką Leiftan wbrew swojej woli będzie świadkiem zakochiwania się Gardienne w innym wybranku i jak może to na niego wpłynąć. Ostatnio mnie irytuje, jednak trochę żal mi chłopa.
Wiesz co? Powiem ci, że mnie nieźle zmiotłaś tym pytaniem! Wydaje mi się jednak, że Beemoov nie pociągnie tego wątku, a to naprawdę wielka szkoda.
Gdyby chcieli mogli by dodać dzięki temu tak ciekawe akcje...
Jednak jak pisałam już kiedyś, kiedyś mam nadzieję, że coś w nim pęknie i może coś zostało z naszego starego Leifa?
Odcinek 18 i 19 TO
Może pokaże nieco zazdrości jeśli chodzi o Gardienne u boku innego mężczyzny? Tak samo jak w odcinku 19 przez pocałunek z innym ws'em! Piękne czasy i mam nadzieję, że jeszcze powrócą.
PS. Przez ciebie będę myślała już tylko o tym ;D
NIE PISZ POSTA POD SWOIM POSTEM! UŻYJ OPCJI "EDYTUJ". OBA POSTY ZOSTAŁY SKLEJONE - LEXI
Ostatnio zmieniony przez Flora (30-07-2021 o 16h42)