Odnośnie wypowiedzi @Shairan o zadziwiająco szybkim i dziwnym rozwoju sytuacji
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
od śmierci postaci do wybuchów namiętności, to nie byłby pierwszy taki moment, czy w TO też nie było właśnie podobnie, że ktoś tam w odcinku umarł dopiero co, a Garnek poleciała zaraz z WSem do łóżka, coby po tych dawkach emocji pRzePraCowAć TraUmY oStaTniCh dNi? Z tą różnicą, że w tamtym przypadku bohaterka miała z lubym mniej więcej ugruntowaną relację, ale no to ten poziom melodramatu, tu ludzie giną, sytuacja generalnie nieciekawa, więc trzeba siup odreagować i pyk, mamy ilustrację.
Scenarzyści raczej nie są na tyle głupi (...prawda?), żeby po sześciu odcinkach posuchy robić nagle big love, bo gracze by ich zjedli za ten brak konsekwencji, więc jeśli to nie garnkowe fantazje, to pewnie będzie tylko drobna sytuacja, żeby zbudować napięcie (a może to jakiś samoobronny superchwyt użyty przy okazji tego szumnego tReNinGu mocy aengela? XD), by ludzie przestali narzekać, że romans zgubił się po drodze. Aczkolwiek to ocieranie się Eriki i Nevry, dotykanie twarzy i włosów, nocne romantyczne krzaczory w tle, nastrojowe świetliki (/spinki na głowie/ moce światła budzące się pod wpływem emocji/ poświata sugerująca nierealność sytuacji/ cokolwiek to jest)… średnio subtelne, nie wiem, jak oni by to przedstawili, żeby nie było dziwnego uczucia, że etap niewinnego flirtu mają dawno za sobą…
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
chyba że znowu ich jakieś duchy zaklęte w pierścionkach opętały, skoro już przemielamy zużyte tropy :’)
. Teraz ciekawi mnie, jak będą wyglądać ilu przy pozostałych ścieżkach.
Ale strój się przynajmniej nieźle zapowiada.
Co do oczekiwań względem mapki, byłoby fajnie dostać coś pasującego do tego ciekawego paska z Genkaku, zawsze to lepsze niż kolejny udziwiony sweter czy rekinowy kombinezon płetwonurka.
wrzucam w spoiler, jeśli ktoś nie widział przedmiotów normalnie do znalezienia po 6. odcinku
Choć po koszmarkach, które powinny wyskakiwać z nowych lokacji, ale chyba coś się zbugowało (poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale do dziś na polskim targu nie widziałam ani jednego itemu, a z poszukiwań nic nie wyskakuje oprócz nieubraniowych rzeczy), to pewnie wrzucą następne elementy wyposażenia wypożyczalni z zimowego kurortu, stawiam na narty do łapy.
Ostatnio zmieniony przez Magdeth (23-08-2021 o 17h17)