Więc ode mnie 9,5/10
Ostatnio zmieniony przez Henrieta (28-05-2021 o 21h14)
Strony : 1 ... 37 38 39 40 41 ... 85
Ostatnio zmieniony przez Henrieta (28-05-2021 o 21h14)
Pierwsza rzecz, która niezwykle mi się podoba, to suknia! Wygląda jak nocne, gwieździste niebo. W dodatku jeszcze te gwiazdki i księżyce za Twoją postacią potęgują ten efekt. Zamknięte oczy idealnie pasują do tej "nocnej" stylizacji. Zwiewna narzutka i rękawiczki są bardzo dobrze dopasowane do sukni. Skrzydła które wybrałaś dla swojej Gardienne są niezwykle piękne i bardzo mi się podobają. Przejdźmy teraz do rzeczy, które ewentualnie bym zmieniła. Pierwsza z nich, to buty. Dałabym coś lżejszego, te mają za dużo zdobień. Kolejna sprawa, to spodenki pod suknią. Po co one tam? Nie rozumiem tego. Tak samo nie wiem dlaczego dodałaś ten różowy naszyjnik. Nie pasuje mi on tam. Zbliżając się już do końca, muszę poruszyć temat tła. O ile się nie mylę jest to pokój Valkyona i być może dałaś takie tło, bo lubisz jego postać, jednak ja bym wybrała inne. Jak już zostajemy przy pokojach, to chyba bardziej pasowałby ten Nevry.
Daję 7/10 za piękną suknię i śliczne skrzydła.
Ostatnio zmieniony przez LexanitaFoxx (28-05-2021 o 21h13)
Już zapomniałam, że takie zabawy w Sali gier istniały.
Ale co do stroju
Byłoby by naprawdę fajnie.. ale
Przejdźmy najpierw do plusów
+ Włosy - uwielbiam je
+ Utrzymana kolorystyka
Rzeczy się ze sobą zgrywają, kojarzą mi się z księżniczką walczącą po nocach, by nikt jej nie zauważył - za dnia urocza, w nocy królowa lodu trenująca walkę, gdyby nie jedna rzecz...
Denerwuje mnie jednak trochę, że rękawy są bardziej prześwitujące, ale i tak podziwiam za użycie - niespecjalnie mi się z nimi udało.
To co mnie denerwuje najbardziej - maska. Wygląda źle przy tym stroju. Jak taka szmatka. Przy dosyć elegantszym stroju (w końcu sukienka, pantofelki, dekoracyjne rękawy) wygląda tanio, biednie, niefajnie. (Może kwestia koloru? Brudna biel)
Chyba nawet lepiej by się prezentowała jakaś urocza, ale groźna twarz. Brak oczu daje brak emocji co do stroju i widzę przez to twoją postać jako księżniczkę, którą porwano, bo jest pierdołowata - ale znalazła (!!) miecz, to pomacha nim i zabije trochę powietrza.
5,5/10 bo ta maska zabija mi style
Ostatnio zmieniony przez gzbtch (28-05-2021 o 21h20)
Ostatnio zmieniony przez Tryphena (28-05-2021 o 21h27)
DOPIERO SOBIE PRZYPOMNIAŁAM O ZALEGŁEJ STYLIZACJI PRZEPRASZAM!!
Pamietam, że gdy miałam ją pierwotnie ooceniać wyglądała zupełnie inaczej, ale mimo zmian wciąż udało ci się mnie oczarować. Niby sama bielizna, a jednak wszystko współgra i łączy się w całość. Plusik za wykorzystanie rękawów chosen one, bo uwielbiam ten element stroju - jakoś tak mi się podoba, ot co. Pasująca atmosfera, super oczy (Sama mam ochotę je kupić jeśli są dostępne w butiku i po wysłaniu popędze sprawdzić!!) - nic tylko chwalić. Jedyne do czego mam zastrzeżenie to tło. Podoba mi się wizja kontrastu, ale poszłabym w troszkę jaśniejsze odcienie
Ale mimo wszystko - 9,99/10
Ostatnio zmieniony przez Desdemone (31-05-2021 o 00h30)
a
Przepiękna stylizacja! Wszystko jest tak spójne, zgrane, połączone ze sobą. Wygląda, jakby to był gotowy już obrazek. Jakbym właśnie podziwiała czyjąś prackę! Podoba mi się taki rodzaj stylizacji, gdzie wszystko jest tak wyważone i w dobrym smaku, że nie mogę się napatrzeć! Połączenie kolorów jest perfekcyjnie, a użycie kontrastów sprawdziło się świetnie. To nietypowe zestawienie w połączeniu z prostotą twojej stylizacji dało naprawdę bogaty efekt, a także pokazało, że wiesz co robisz! Pomimo iż jest to minimalizm przekonuje mnie twoja wizja i jestem skłonna dać tak zupełnie od serca 10/10 .
Ostatnio zmieniony przez Liebevolla (29-05-2021 o 08h29)
Stylizacja jest ładna, ale to tyle, po prostu ładna. Nie ma efektu wow ani elementu, na którym mogłabym zawiesić wzrok. Postawiłaś raczej na oszczędność i skromność, gdyż brakuje tu przede wszystkim atmosfery. Plus mogę dać za wykorzystanie tych włosów, bo są prześliczne i sama mam kilka wersji kolorystycznych, ale poza tym, nic więcej. Nie za bardzo też wiem, jakie elementy wykorzystałaś, bo wszystko jest sklejone dosyć solidnie w jedną całość. Punktów daję 5/10
// Gdyby była normalna waga w butiku, to byłabym w siódmym niebie
Ostatnio zmieniony przez Elodie (28-05-2021 o 23h59)
Skojarzyłaś mi się tutaj z jakimś bożkiem? Chyba w jakiejś mitologii była bogini która była podobnie opisana czy coś w tym stylo .-.
Mimo wszystko całość wygląda naprawdę wow i jest na co popatrzeć.
Ja ściągnęłabym może te skrzydła, albo wymieniła na inne bo coś nie grają mi tutaj i ta ruszająca waga mi nie gra. Niby się domyślam jaki był zamysł tej stylizacji i staram się przekonać że ona jest okej ale jakoś mi nie pasuje :X
Mimo to moja ocena 8,5/10
Ostatnio zmieniony przez Meliah (28-05-2021 o 23h56)
Cudowna różowa stylizacja! Uwielbiam te kręcone włosy (szczególnie właśnie w tym kolorze) oraz tą różową chmurkę dookoła Twojej postaci. Kwiecisty motyw wygląda fantastycznie. Tło idealnie komponuje się z całością, ale mimo wszystko mam wrażenie, że za dużo się dzieje. Nie wiem na czym skupić uwagę. Uważam, że gdyby usunąć choćby tą narzutkę z tyłu, to byłoby bardziej przejrzyście. Tak samo zbyt wiele dzieje się w okolicach głowy. Jedna ozdoba zdecydowanie by wystarczyła (bo z tego co widzę, ale mogę się mylić, to chyba widzę tam trzy różne rzeczy).
Daję 9/10 ze względu na zbyt dużą liczbę elementów, bo poza tym bardzo mi się ta stylizacja podoba.
Ostatnio zmieniony przez LexanitaFoxx (29-05-2021 o 00h52)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (29-05-2021 o 07h47)
Bardzo przemyślana i złożona kompozycja. Harmonijna kolorystycznie.
Połączenie złota i różu dało bardzo przyjemny łagodny efekt.
Mam mieszane uczucia co do tego co się dzieje na głowie. Różowa korona bardzo ładnie komponuje się z włosami, a złota świetnie maskuje przejście włosów w mgławicę. To dzięki jedną fryzurę na dwa różne elementy. Uważam że jest to bardzo pomysłowy i świetnie zastosowany zabieg.
A jednak jak patrzę na całokształt głowy to coś mi nie pasuje. Być może to dlatego, że złota korona jest ciemniejszego tonu od reszty złotych elementów?
Podoba mi się dobór dodatków oraz zastosowanie atmosfery z gwiazdkami. Jest ona umieszczona za postacią i subtelnie dodaje swoje trzy grosze do atmosfery.
Za bardzo ładny efekt uważam to że gwiazdki prześwitują przez bardziej przeźroczyste elementy garderoby co daje wrażenie jakby były częścią deseniu.
Jako wadę uznaję że zostały użyte oczy i usta które mi się osobiście nie podobają.
Ale akurat oczy jak najbardziej pasują do charakteru postaci. Wskazują że jest to bardziej postać fantastyczna, o magicznych korzeniech
Ogólna ocena 9/10
Ostatnio zmieniony przez Myrida (29-05-2021 o 09h44)
Musiałam zaklepać, ponieważ Twoja stylizacja jest cudna. Ciekawy pomysł na schowanie kigurumi, dzięki czemu ten element jest bardziej uniwersalny, bo jednak całościowo nieco narzuca stylistykę stroju. Wszystko ładnie się komponuje, a ten flubat na głowie to cudeńko <3 Lubię, kiedy chowaniec pełni jakąś rolę w stylizacji, więc ogromny plus za to.
10/10 zdecydowanie!
Ostatnio zmieniony przez Cherry (29-05-2021 o 12h17)
Bardzo tematyczna stylizacja, kojarzy mi się z Japonią. Fajnie wykorzystana fryzura eventowa, ja w dalszym ciągu nie wiem do czego ją założyć. Śliczna ozdoba we włosach, piękna twarz, usta bardzo pasują do całości. Z tego co widzę to złożyłaś tą suknię z kilku różnych elementów i muszę przyznać, że efekt jest niesamowity. Wygląda bardzo bogato. Wachlarz jest dopasowany kolorystycznie do sukni, co bardzo mi się podoba. Buty i skarpetki także są utrzymane w tematyce japońskiej. Widać, że stylizacja jest dopracowana, tło również pasuje do całości.
Daję 10/10, wszystko mi się podoba, pomimo że nie jestem fanką takich "japońskich strojów".
Ostatnio zmieniony przez LexanitaFoxx (29-05-2021 o 09h23)
szczerze mówiąc stylziacja jest dosyć uboga, i nie chodzi tu o minimalizm, ale zwyczajną pustkę. sukienka jest w podobnych błyszczących błękitach co rękawy, ale one niestety mają tę szarometalową część, która nie pojawia się w innch ubraniach. podoba mi się wykorzystanie miecza, pasuje do włosów i otoczenia. natomiast nie wiem co myśleć o tej opasce na twarzy, widzę ten motyw ran, ale w tak skromenj stylizacji wygląda to po prostu, jak element który totalnie nie pasuje. opaska jest brudno biała, odstaje stylem do reszty ubrań. nie można tego nawet zaakceptować jako jakiś koncept, bo tak jak mówiłam, za mało tu ubrań, żeby dać pass tak innemu elementowi.
3/10 bo mam wrażenie, że nie ma za bardzo co oceniać, gdyż stylizacja jest po prostu bardzo uboga.
//dziękuję <33
Ostatnio zmieniony przez Yisynore (29-05-2021 o 15h59)
Strój mi się zaciął gdy wchodziłam na niego któryś raz i mogłam zobaczyć jak dokładnie zbudowana jest stylizacja. Domyślam się jaki był zamiar efektu końcowego fuzji tych sukienek i wyszło ciekawie. Widziała narzekania na te kwiaty z atmosfery, a bardzo je lubię. Podoba mi się, że ich użyłaś, ale trochę dziwnie się tam wpasowują. Połączenie elementów na głowę z tymi włosami i mimiką dało świetne połączenie. Z tłem wszystko wychodzi wróżkowo. Podoba mi się też, że próbujesz trzymać się jednej swojej kolorystyki. Poprzednia stylizacja była boska w wielu tego słowa znaczeniach. Ta nie odbiega dużo od niej. Tworzenie ciekawych stylizacji bardzo dobrze ci wychodzi. Zostawiam 10/10
Ostatnio zmieniony przez Floy (29-05-2021 o 13h47)
Ostatnio zmieniony przez Tryphena (29-05-2021 o 20h12)
x
Kolejna świetna stylizacja w twoim wykonaniu ! Jestem pełna podziwu do tego, jak radzisz sobie z dużą ilością elementów! Dodatkowo kolorystyka jest idealnie dobrana i taka typowa dla ciebie :3 ! Miło się patrzy na twoją strażniczkę analizując każdy najmniejszy detal, z jakiego złożony jest jej strój♥. Świetna robota! Dodatkowo rzeczy nie różnią się od siebie, tylko stanowią idealnie zakolorowany komplet. Zupełnie tak, jakbyś zebrała te elementy i własnoręcznie pomalowała w celu stworzenia tego stroju . Mam jedynie małe wątpliwości co do oczu oraz bluzki/narzutki. Uważam, że zbytnio ingeruje w atmosfery psując ich ostateczny efekt. Co do oczek, to dałabym im jakiś kontur. Zupełnie nie wiadomo, gdzie się kończą . Elementy te jednak nieznacznie wpływają na całkowitą ocenę stylizacji, dlatego też daję 9/10 UvU .
Ostatnio zmieniony przez Liebevolla (29-05-2021 o 23h40)
Zacznę od tego, że bardzo podoba mi się dobór tła. Witraż w tym oknie wygląda cudownie. Ciemne tło idealnie pasuje do Twojej stylizacji utrzymanej w ciemnych kolorach. Buty i spodnie wyglądają fantastycznie, kojarzą mi się trochę z nową zbroją Lanca. Trochę nie wiem co dzieje się u góry, chyba jest tam kilka bluzek połączonych ze sobą, ale przyznam, że nie wygląda to najgorzej. Włosy są śliczne, ale nie jestem przekonana co do makijażu. Wygląda trochę jakby była niewyspana lub zmęczona (chyba, że takie było właśnie założenie). Brakuje mi w tej stylizacji jakiegoś miecza w dłoni.
Daję 8/10, ciekawy pomysł na strój, jednak jak już wspominałam dodałabym jeszcze broń i ewentualnie zmieniła makijaż.
@down
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ostatnio zmieniony przez LexanitaFoxx (29-05-2021 o 12h37)
Zacznę od tego co mi się podoba. Rękawy topu Night Feelings super pasują do sukienki Pure Bride. Naszyjnik również jest dobrze dobrany pod nią. Podoba mi się także jak kolory włosów i sukienki przechodzą z jednego w drugi - daje to razem ładny efekt. To, co bym zmieniła, to dodatki - nakrycie głowy, atmosfery i akcesoria dłoni. Wyglądają, jakby znalazły się tam przypadkowo - jakbyś ustawiła je na sam spód, testując jakieś zestawienie i potem zapomniała je zdjąć. Gryzą mi się z resztą stroju, zamiast ładnie go akcentować, także dla mnie są do wymiany. Podsumowując, widzę w tej stylizacji potencjał na wyższą notę po poprawkach, na razie daję 7.5/10.
Ostatnio zmieniony przez Tiel (29-05-2021 o 13h18)
okej, musiałam cię klepnąć, bo twoja stylizacja jest tak ciekawa!!
zacznę może od tego, co jako pierwsze rzuciło mi się w oczy, to użycie spódnicy daemoniki pod tą zieloną, no dosłownie, myślałam, że mi oczy z orbit wyjdą. wygląda to bardzo interesująco i nietypowo.
uwielbiam harmonię całej stylizacji, twarz wygląda niesamowicie spokojnie, oprócz tego jest też bardzo elegancka (no i oczywiście wygląda pięknie). bardzo podoba mi się użycie tych włosów z ozdobami, które wybrałaś. twoja gardienne wygląda jak jakaś elfia królowa, która żyje w zgodzie z naturą i jest obdarzona wielkim szacunkiem. muszę też pochwalić te ozdoby na czole, świetnie uzupełniają stylizację! :>
dalej mamy piękną kompozycję spódnicy, paska, bluzki i naszyjnika. szczerze genialnie to wygląda, wszystkie elementy pasują warstwami, kolorem i po prostu świetnie na sobie leżą.
zasłużone 10/10
Ostatnio zmieniony przez Yisynore (29-05-2021 o 16h07)
Ostatnio zmieniony przez Ariah (29-05-2021 o 16h53)
Stylizacja jest mega, mimo że to nie są do końca moje klimaty. Spojrzałam na ten strój i mówiłam w głowie, że to jest dobre, bardzo dobre, tak dobre że za słowa, którymi to najlepiej opisać usnęliby mi post. Nigdy bym nie ubrała tak swojej Gardzi, bo mi się te elementy nie podobają, ale takie zestawienie ich i jeszcze ta parasolka na tym tle to tworzy coś tak genialnego, że mimo wahań daje 10/10
Muszę przyznać, że jestem mega pod wrażeniem tej stylizacji. Naprawdę nie wiedziałam, że te dwa sety tak będą do siebie pasować, a u Ciebie wyszło to genialnie. Kolory cudowne i nawet to poroże, choć w teorii kolorystycznie się nie zgrywa, mi nie przeszkadza. Wyglądasz mocno jak duch tego ogrodu i idealnie wpasowujesz się tym w tło. Brakuje Ci jeszcze Rawtsyi jako chowańca
10/10
Ostatnio zmieniony przez Arha (29-05-2021 o 16h28)
Lubie takie lekkie mistyczne stylizacje. To już ogromny plus. Harfa robi świetną robotę i podbija całość, pasuje do romantycznych włosów. Co do nich to według mnie gryzą się ze skrzydłami - perspektywa jednych i drugich chyba jest zbyt różna. Brakuje mi czegoś w dłonie, może po prawej stronie oraz wzorki na rękach wydają mi się zbyt ciemne w porównaniu do całości. Jak spojrzałam pierwszy raz, miałam wrażenie, że karnacja ma zbyt ciepły odcień, ale jednak po namyśle sądzę, że to ładnie wygląda. No i tło ładnie się zgrywa z garnkiem.
Całościowo 7/10 <3
Ostatnio zmieniony przez Zirafel (29-05-2021 o 16h36)