2.
@Lieb, a właśnie zapomniałam nawiązać do książek, nie dziwię się, że się cieszysz. Też bym się cieszyła, bo lubię stare książki. Kiedyś przyniosłam na lekcje lekturę, której wydanie miałam jedynie takie sprzed niemal 100 lat, babka obejrzała sobie je dokładnie i stwierdziła, że może lepiej jak nie będę jej przynosiła ze sobą xD
Wiem właśnie, będę czekać teraz by wykorzystać ten cudowny pistolet <3
@Zimonczyk, dziękuję, ta piosenka ma świetny klimat, który mi tu pasował.
@Ala, cudowny kotek Ci wyszedł, oczy rzeczywiście przykuwają uwagę
Strony : 1 ... 36 37 38 39 40 ... 214
#926 21-05-2021 o 16h15
#927 21-05-2021 o 16h17
3.
Dzień dobry Moje Drogie i Moi Drodzy (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ ✧゚・: *ヽ(◕ヮ◕ヽ)
Drugi dzień eventu leci, ale oprócz piżamy to ja nie wiem czy coś jeszcze mnie interesuje ¯\_(ツ)_/¯
Wpadam też oddać wyzwanko, miał być rysunek... ALE mam nadzieję że mi Dark wybaczy iż to kolaż ლ,ᔑ•ﺪ͟͠•ᔐ.ლ
Nie bij, pls ಥ_ಥWIELKIE OTWARCIE CZEGOŚ
Alienne czekam na mojego drinka teraz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ostatnio zmieniony przez Kalipso (21-05-2021 o 16h18)
#928 21-05-2021 o 16h20
4.
Stare książki są super! Ja niedawno dopadłam takie dość stare podręczniki (no jak na podręczniki to bardzo stare, bo z PRLu, ale na tle waszych znalezisk to to jeszcze studenciaki ) i bardzo ciekawie się je przeglądało, gdy zna się jako tako tę historię. To akurat było o XX wieku i w latach 40. prawie w ogóle nie było wspominek o Rosji i ich wędrówce na Polszę rok wcześniej. :p
I nie dziwię się nauczycielce, która wolała, by ją zatrzymać w domu. XD Fajna pamiątka!
Moja babcia trzy lata temu odkopała pamiętniki swojego ojca, spisywane w latach 70, może 80. Starał się tam ująć trochę historii, bo przeżył wojnę bolszewicką i powstanie warszawskie, mając jakieś dość spore wspomnienia na ten temat. Mega ciekawie się to czytało, zwłaszcza, że sporo było o prywatnych sprawach i wiadomo, że bardzo subiektywnie.
Ostatnio zmieniony przez Rhianwena (24-05-2021 o 12h57)
you can't get hurt by something you never had.
#929 21-05-2021 o 17h18
5 książki to jedna z lepszych rzeczy na tej planecie xD
Wyzwanie bardzo tematyczne, za godzinę wpada znajomy na dziarę.
Rhianwena dobierz, jakie widziałabyś tatuaże dla wybranych przez Ciebie 4 osób z obsady KG.
Ostatnio zmieniony przez Anatea (21-05-2021 o 17h20)
#930 21-05-2021 o 17h33
1.
Oo, zgadzam się! Zdecydowanie jedna z najlepszych rzeczy, jakie się nam trafiły. I muzyka, to też akurat trzeba u nas docenić.
Miłego dziarania!! Iii dziękuję za wyzwanko, od razu sobie pozwolę je oddać!
Wyzwanie
Edit: Mi też się bardzo podobają, no oczywiście poza tym literówkowym - takiego bym sobie nie zrobiła, haha. Ale reszta jest ładna - szczególnie do gustu przypadł mi ten z czaszką.
Edit 2: @Lady, ja wcześniej byłam Uchiruno, także witam się. Dobrze, że jesteś. ^^
Ostatnio zmieniony przez Rhianwena (24-05-2021 o 12h58)
#931 21-05-2021 o 17h45
2 Ładne wzory
Podobają mi się też motywacje ten tatuaż z literówką brzmi fantastycznie ^^
Napisałam do moderatorki, zobaczymy co powie na wątek z tatuażami.
Edit- hej Will. Moja wina, nie pomyślałam by wcześniej Ci napisać.
Ostatnio zmieniony przez Anatea (21-05-2021 o 17h57)
#932 21-05-2021 o 17h50
3. Dopiero się zorientowałam, że jest już forum, bo nie widzę zakładki na stronie c;
Heeej ♥ Witam po przerwie wszystkie znajome i nieznajome twarze c: Jak jest tu ktoś, kto zmienił nick to proszę w te pędy dać znać!
#933 21-05-2021 o 17h53
4.
Cześć! też na początku nie mogłam znaleźć forum xD
@Rhianwena, świetne te tatuaże, Karenn i Ewelein podobają mi się najbardziej <3
#934 21-05-2021 o 18h09
5.
Siemka Willie (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ ✧゚・: *ヽ(◕ヮ◕ヽ)
A teraz oddaje wyzwanie z zapachami :3
(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ ✧゚・: *ヽ(◕ヮ◕ヽ)Zapach dla Van
Zapach dla Dark
Zapach dla Any
Zapach dla Alienne
Wyzwanie ląduję uuuuuuu As7hoCsx73!
Poproszę o przedstawienie w formie dowolnej ( wierszyk, ilustracja czy co tam) Jak strażniczki zrobiły imprezę na którą Willie spóźniła się tylko miesiąc
Ostatnio zmieniony przez Kalipso (21-05-2021 o 18h14)
#935 21-05-2021 o 18h16
1 w ogóle, piękna sprawa, że swój pierwszy post napisałaś właśnie tu, na Wyzwaniach ^^
Godne pochwały
Dostosowanie perfum brzmi sympatycznie.
Jak tam Depp eventowy? Ja dziś trafiłam różowe uszy maulix... Paskudne xD
#936 21-05-2021 o 18h17
2. Hej @LadyWill :)
@Kalipso, wkleiłam Ci, gdzieś na poprzednich stronach ;D Pyszniutki, z lodem i limonką.
Też gram w teamie starych książek. Ostatnio kupuję córeczce stare wydania Disneya, z lat 90-tych. To są duże, grube, piękne książki. Często mają stemple biblioteczne, dlatego są tańsze. Mamy frajdę przy czytaniu.
@Rhianwena, bardzo chętnie bym przeczytała takie pamiętniki!
W ogóle zazdroszczę Wam starych wydań :D
No i czuję się już dobrze, więc byłam w pracy. Dobrze, ze lubię swoją pracę, bo ponoć sekret szczęścia nie polega na robieniu tego, co lubisz, ale na lubieniu tego, co robisz.
1/5
//
Już poprawiony ;>
//
@Kalipso, hah, no dobrze, wiszę Ci drinka. czy czasem nie powinnam spytać o to, czy jesteś pełnoletnia? XD
Ostatnio zmieniony przez Alienne (21-05-2021 o 18h26)
#937 21-05-2021 o 18h20
3.
Ja do eventu podchodzę na spokojnie, dzisiaj trafiłam póki co tylko włosy chmurkowe i mam to dość mocno w nosie, hah. Najbardziej nastawiam się na powtóreczki z mapy i idzie całkiem nieźle. Dobrze zrobiłam, że nie wyklułam innego chowańca - chciałam na jakiegoś epickiego zmienić na razie.
I cieszę się, że podobały wam się tatuaże. 8) Miłe wyzwanie.
@Alienne, ja muszę je od babci pożyczyć, żeby nieco bardziej się zagłębić! O tyle to jest ciekawe, że pradziadek przed rodziną z moją prababcią, miał już żonę i dzieci - z moją prababcią związał się dopiero po rozwodzie, gdy ona była jeszcze młodą panną, a on doświadczonym mężczyzną. Stąd można wyłapać różne smaczki, które zdawałoby się, że zabrali niestety dziadkowie ze sobą na tamten świat.
ps. popraw numerek ;3
Ostatnio zmieniony przez Rhianwena (24-05-2021 o 12h59)
#938 21-05-2021 o 18h24
4.
Ja dziś trafiłam rękawiczki od tego tragicznego stroju... Załamka...
Alienne, wiem wiem, czekam teraz na takiego prawdziwego :3
Alkoholu nie odpuszczę. Czy mam problem? Może. Ale Cicho xD
/ Alienne ta tak, 18 mam skończone, choć czasem w sklepie się mnie pytają o dowód, bardzo się z tego cieszę :3
Ostatnio zmieniony przez Kalipso (21-05-2021 o 18h28)
#939 21-05-2021 o 18h42
5. Ja mam jakieś brzydkie buty, okulary i perukę, ale ubrania z tego eventu średnio mnie ruszają xd
Nie mam pomysłu na wyzwanie, więc, Kali - zgadnij, ile lat mają strażniczki z kolejki c;
#940 21-05-2021 o 18h47
1. Ciekawe wyzwanie w sumie. Teraz będę się zastanawiał, czy jestem tu staruchem, czy nie XD
Ja bym chciał upolować ten koszmarkowy strój z eventu, więcej mi nie potrzeba. Zwłaszcza okulary wyglądają zachęcająco. Proszę skrzyneczki o błogosławieństwo
#941 21-05-2021 o 18h49
2
Siemka Willie Jak tam u Ciebie? Dostałaś jakies zwroty? Wykupiłaś całe Spring Faery? Jak event?
Ja czekam dalej na drop piżamki ze skrzynki, na razie mam opaske, włosy i kapcie xd
Ale też bardziej liczę na jakiś fajny drop z mapki. Ofc jestem zła, że bimuf walnął to do sklepu wszystko i wykupiłam kolorki gdzie mogłam zuzyc to na coś innego
Mnie ostatnio nie pytały o dowód jak chciałam kupić zdrapki, może przez maske xd
A propo tych starych książek, to podczas czytania Krzyżaków do szkoły, trafiłam na stare książki (podzielili ich na 2 książki). To głównie szybko szło mi ich czytanie przez zapach xD
Z nowszym Potopem miałam problem, ale tu już nwm czy to nie była kwestia ilości xd
Ostatnio zmieniony przez Ala36 (21-05-2021 o 18h51)
#942 21-05-2021 o 19h12
3.
Tu pykne wyzwanie jak je napiszę xD
@Ala, o zobacz, więc to zapach książki jest kluczem do sukcesu jeśli chodzi o zainteresowanie czytelnika też lubię zapach starych książek. Problem się robi, gdy zaczynają się rozpadać.
A jeśli chodzi o dowody to dalej muszę wyskakiwać z niego, chociaż już 5 lat jestem pełnoletnia. Jeszcze te babeczki na kasie proszę o niego z taką pewnością, że na pewno nie mam i niezadowolone mi go oddają xD
#943 21-05-2021 o 20h29
4. @As7 Skąd ja to znam xd chociaż na szczęście w mojej okolicy już mnie kojarzą i przestają pytać o dowód.
@Ala, szanuję za przeczytanie krzyżaków, ja nie dałam rady, może to dlatego, że w mojej bibliotece były tylko nowe wydania?
#944 21-05-2021 o 21h01
5. Wyzwanie dla @Noku: Twoja Gardzia to Żołnierka Straży, przebierz ją tak, by odzwierciedlała tytuł. Ponoś ten strój do północy i niech moc będzie z Tobą :)
Jeszcze a propos starych książek. Wiecie, że na Allegro można dostać pudło książek np. z likwidacji antykwariatu? Szuka się tego zazwyczaj pod hasłem 'zestaw' albo 'hurt'. Tylko nie ma się wpływu na to, co się dostanie w takim pudle. A ceny są przeróżne.
2/5
#945 21-05-2021 o 21h05
1.
Jeju, nie słyszałam nigdy o kupowaniu w ten sposób książek. Z antykwariatów korzystałam, ale nie wiedziałam o takiej możliwości. Ale fajnie!
@Ala, ja również podziwiam twoje przebrnięcie przez "Krzyżaków" - ja ze znacznie krótszym Quo Vadis miałam problem, chociaż obiecuję sobie, że je przeczytam. Ze streszczeń mi się podobało, ale sama lektura mnie pokonała...
Ostatnio zmieniony przez Rhianwena (24-05-2021 o 13h00)
#946 21-05-2021 o 21h06
2. Moim legendarnym poproszeniem mnie o dowód było przy kupnie mangi od 18 lat. Pani poobracała sobie książkę, spojrzała na mnie okrutnym wzrokiem i powiedziała "Poproszę dowodzik!" No ale ja to często słyszę, że wyglądam jak dziecko, więc nie zdziwiłam się za bardzo. Teraz, gdy mam grzywkę jest jeszcze zabawniej :'D .
Właśnie mój wujek kupił takie pudło z wyprzedaży z antykwariatu, a konkretnie na targ co tydzień przyjeżdża antykwariat z kilkoma kartonami bonusami. Płaci się odpowiednią ilość i losuje numerek. Zawsze się do tego przymierzałam, ale wujek mnie wyprzedził .
Nie pogardziłabym niemieckim przedwojennym podręcznikiem do geografii <3 .
W ogóle polszczyzna w przedwojennych książkach jest cudowna~
Kiedyś czytałam sobie taką starą i imię Sylwia zapisane było jako Sylwja i było to zupełnie normalne, a to tylko jedna taka ciekawostka, którą zapamiętałam najlepiej .
Ostatnio zmieniony przez Liebevolla (21-05-2021 o 21h06)
#947 21-05-2021 o 21h16
3. Mmmm jaki przystojny nietoperek poczytałam o tych perfumach są okropnie drogie ale podobno owocowo pachną więc mi to nie przeszkadza.
Ja szczepie się jutro x.x zaczynam się bać
Co do starych książek , wiem że to głupie, ale lubię ich zapach xd
// down Johnosn johnson mam nadzieje że przeżyje x.x
Ostatnio zmieniony przez dark-lina (21-05-2021 o 21h39)
"Jeśli możesz to przeczytać, jesteś stanowczo za blisko nietoperzy...!" cyt Anatea :3
#948 21-05-2021 o 21h33
4
dark to jest urok książek I wcale nie jest głupi.
A czym się szczepisz jeśli można wiedzieć?
Alie nie miałam pojęcia!
Czasami w bibliotece u mnie sprzedawali stare książki po 1zł czy 2zł za sztuke. Kupiłam kiedyś 2-3 bajki- 1 coś o starym drzewie, a 2 o sójce wybierającej się za morze z ładnymi rysunkami.
Niestety większość to były jakieś biografie czy romansidła, więc niewiel wpadło mi w oko xd
Kiedys planuję wrócić do Potopu, przeczytałam jakoś 1/3 xd Chyba przed pożarem pisałam jak się z nim męczyłam wraz z szalona starszą babką z polaka, która myślała, że jesteśmy na studiach polonistycznych x'd
Dostać u niej 3 lub 4 było ciężko
Ostatnio zmieniony przez Ala36 (21-05-2021 o 21h35)
#949 21-05-2021 o 21h45
5. I znów piąteczka
@Rhianwena, wyzwanie dla Ciebie. Zamierzam złożyć Ci propozycję nie do odrzucenia :) Napisz, jakie książki wręczyłabyś osobom z kolejki do przeczytania i dlaczego.
@dark-lina, też jestem ciekawa, czym się szczepisz? Ja właśnie przechorowałam pierwszą dawkę AstryZeneki.
@Ala, właśnie to trochę problem, że w takim pudle nie wie się, na co się trafi. Może być tak, że dostanie się mnóstwo książek, a przeczyta może jedną. Cóż, hazard :)
@Liebe, czemu akurat niemiecki przedwojenny podręcznik geografii? XD Jakieś podejrzenia co do granic?
Tą historią z wyciąganiem dowodu do mangi 18+ to pozamiatałaś. Pierwszy raz słyszę o czymś takim.
3/5
//
@Noku, piękna, ognista żołnierka z Ciebie ;) No i dziękuję, tak, już doszłam do siebie :)
Ostatnio zmieniony przez Alienne (21-05-2021 o 21h57)
#950 21-05-2021 o 21h48
1.
@dark-lina powodzenia na szczepieniach, jonsony podobno najlepsze, więc się nie bój :>
@Ala36 czemu ty chcesz wracać do potopu? :o Ktoś cię zmusza?
@Alienne współczuję chorowania po astrze. Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej ^^
I oficjalnie ogłaszam, że zadanko z przebraniem się za żołnierkę wykonane
@down Coraz bardziej się przekonuję, że słowo żołnierka ma swój urok. Jak już przebolejesz czytanie go kilkanaście razy znaczy się
Ostatnio zmieniony przez Noku (21-05-2021 o 22h43)