Absynt 2
Oto i jestem, z kilkoma poradami!
Zacznę od tego, że warto zaobserwować aktorów głosowych na tiktoku i twitterze, są to bardzo śmieszne osoby, które robią fajne rzeczy!!
tutaj pojawi się ściana tekstu za chwię
Więc, taką podstawową walutą jest Mora - złoto. Jest ją dość prosto uzyskać, bo jest nagrodą dosłownie za wszystko. Nią płacisz za ulepszanie postaci, broni, talentów, artefaktów - generalnie, dopóki nie jesteś na wyższym poziomie, to nie zauważysz, że ci jej brakuje.
Primogemy to waluta, którą się zbiera - za osiągnięcia, eksplorację świata, otwieranie skrzynek, robienie questów. Za primogemy możesz kupić wishe, które służą do losowania postaci, więc jest to dość pożądana waluta.
Podczas wishowania dostajesz 2 rodzaje waluty - za każdy wish dostajesz Stardust, który najlepiej wydawać tylko i wyłącznie na wishe, które pojawiają się co miesiąc w sklepiku oraz Starglitter, który dostajesz przy wylosowaniu każdej czterogwiazdkowej rzeczy wzwyż. Za niego również można kupować wishe, można też kupić jakąś broń lub postać. Te bronie i postacie zmieniają się w sklepiku co miesiąc i każdy bierze, co komu pasuje, zwykle ludie biorą wishe.
Skoro mowa o wishach, to są ich dwa rodzaje. Niebieskich wishów nie kupuj w ogóle, chyba, że w sklepiku za stardust, najlepiej w ogóle nie losuj z banerze, który wymaga stałych wishów. Nie masz tam żadnych gwarantów, ani nic, bo na banerze eventowym masz większe szanse, na uzyskanie postaci, które na nim są.
Baner eventowy ma zwiększone prawdopodobieństwo na wylosowanie 4 postaci, które zmieniają się co określony czas (jest to wypisane na banerze). Jeśli za pierwszym razem nie wylosujesz postaci z baneru, wylosujesz są za drugim razem.
O czterogiwzdkowowe postacie w ogóle się nie martw, one są na stałe w obiegu i je zawsze można wylosować. Losujesz dla postaci pięciogiwazdkowych i jeśli dana postać cię nie interesuje, to po prostu nie losuj i zbieraj primogemy na następny baner.
W każdych 10 wishach masz zagwarantowaną czterogwiazdkową postać lub broń, czasem będzie ich nawet więcej, to jest losowe. W każdych 90 wishach masz zagwarantowaną pięciogwiazdkową postać, zwykle trafia się około 70 wisha. Nie musisz tego liczyć, jest historia wishów przy banerze.
Baner z brońmi ma nieco inne zasady, nie pamiętam ich dokładnie, bo generalnie na nim się nie losuje, jeśli nie wydaje się kupe hajsu na grę. Jeśli brakuje ci broni - możesz sobie polosować, ale generalnie się tego nie robi. Pięcogwiadkową broń masz czasem ze stałego baneru.
Jako osoba początkująca masz jeszcze przeceniony banner z Noelle - losuj tam od razu, dostaniesz miłą Noelle i trochę rzeczy zawsze wpadnie, a zawsze jest to mniej primogemów (rzucaj na nim 10, bo jest taniej, ale tak poza tym banerem, to nie ma znaczenia).
Moment, bo jestem głodny xd
Postacie, które macie mogą wam wypaść drugi raz, dlatego dostajecie wtedy konstelację, która rozwija w jakiś sposób daną postać. Broń też wam może wypaść dwa razy i możecie ją wtedy refine, żeby ją ulepszyć, albo dać dla innej postaci.
Generalnie, są postacie cztero i pięco gwiazdkowe. Pięciogwiazdkowe mają lepsze statystyki i są bardziej dopracowane, np. mają inne animacje ataków. Czy to ma znaczenie? W mojej opinii nie ma, wszystko zależy od tego jak daną postać zbudujecie. Moja siostra zazdrości mi dobrze zbudowanej Rosarii, a ona jest czterogwiazdkową postacią, ale jak dobrze zbudowaną (jestem z niej bardzo dumny).
Z bronią jest tak samo - pięciogwiazdkowa jest najlepsza, ale czasem trafi się jakaś trzygwiazdkowa broń, która jest dość fajna i dobrze uzupełni postać. Hutao mojej siostry ma trzygwiazdkową włócznię i jak widzę obrażenia, które robi, to jestem zazdrosny. Wszystko zależy i trzeba więcej pomyśleć nad tym, ale generalnie gwiazdki nie mają dużego znaczenia.
Buildy postaci możecie podpatrzyć na internecie, to jest jeszcze więcej pisania, a na to jest dla mnie za wcześnie, wybaczcie. Dopóki nie ogarniacie jak budować postać - polecam z nich korzystać. Po tym jak ogarniecie już ten system, to budujcie postać pod wasz styl grania i wasze potrzeby. To jakie macie drużyny nie ma większego znaczenia, budujcie je pod wasze potrzeby i wasz styl grania. Mi się dobrze gra drużynami z samymi dpsami, bo taki mam styl i koniec.
Ostatnio zmieniony przez falafel (03-08-2021 o 10h46)