2. Obsydian
o tak @Seła +1 my to chyba wiemy bardzo dobrze xd
Ostatnio zmieniony przez Mystification (19-07-2021 o 11h18)
Strony : 1 ... 1104 1105 1106 1107 1108 ... 1325
2. Obsydian
o tak @Seła +1 my to chyba wiemy bardzo dobrze xd
Ostatnio zmieniony przez Mystification (19-07-2021 o 11h18)
Absynt 1
@up - dlatego odesłałem do filmu Kasi, która o tym mówi szerzej i obszerniej. Ja nie znam wszystkich szczegółów tej historii, ale uważam, że warto o niej wspominać i odesłać do filmiku, żeby ludzie wiedzieli.
No i etyczne, małe miejsca są najlepsze.
Wiecie, możecie się godzić na sytuację w gastro, ale ja wolę nie i dlatego o tym mówię i m.in. polecam sprawdzone miejsca, gdzie pracownik jest traktowany jak człowiek ♥ I każda postawa jest okej, nie mamy czasu na martwienie się o wszystko.
Ostatnio zmieniony przez falafel (19-07-2021 o 11h20)
1. Cień
Ah była awantura z wykorzystywaniem pracowników, ale w gastro to norma, często jednak napiwki rekompensują różne inne krzywdy, wiem z autopsji :)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (19-07-2021 o 11h20)
1. Obsydian
Niedawno oglądałem filmik patogastronomia. Jak można wykorzystywać urocze kotki, żeby prosić ludzi o pieniądze. Eh
Ale przynajmniej odkryłem, że Kasia Babis ma kanał na yt. Zawsze lubiłem jej rysunki, więc fajnie ją znowu widzieć w internecie
A z tym, że w innych miejscach też jest źle to też prawda. Złego szefa można mieć w każdej pracy niestety :<
Ostatnio zmieniony przez Noku (19-07-2021 o 11h21)
2. Obsydian
@Myrida, polecam cieplutko, obowiązkowy punkt jak jesteś w Toruniu, a trafiłam tam przypadeczkiem.
@Fillia, ja bardzo lubię atmosferę tego miejsca zwłaszcza to dolne pięterko, jest tam bardzo przytulnie.
W kociej kawiarni byłam raz w Bydgoszczy, ale mówiąc szczerze jakoś nie przypadło mi to miejsce do gustu.
Ostatnio zmieniony przez Vandea (19-07-2021 o 11h22)
3. Obsydian
Najciemniej pod latarnią. Sama Gesslerowa tak wpadła
ops wygrana
786
Ostatnio zmieniony przez Mystification (19-07-2021 o 11h22)
1 Absynt
Uwielbiam Kasię Babis.
Od komiksów o kociej kupie do ważnych tematów społecznych, a jej podcast z Martą Nowak to złoto!
u w i e l b i a m
Ostatnio zmieniony przez falafel (19-07-2021 o 11h24)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (19-07-2021 o 11h24)
1. Absynt
Dobra Tymon bezpieczny. Uff. Właśnie zaczął mi kopać norę w pościeli. xD
Wiem o jakiej kawiarni mowa, byłam w niej nie raz, bo mój luby mieszka niedaleko. Co do wykorzystywania pracowników, mogłabym obszernie się w tej sprawie wypowiedzieć w innej dziedzinie, ale dostałabym bana za wulgaryzmy w dużej ilości, więc się powstrzymam. ¯\_(ツ)_/¯
1. Obsydian
@Vandea wycieczka do Torunia już wpisana na listę "co zrobić w przyszłości".
@Faren ty jako pracodawca masz ode mnie 5 gwiazdek na 5
Ostatnio zmieniony przez Myrida (19-07-2021 o 11h25)
2. Obsydian
@Faren myślę że po samym opisie czuję twój ból
Ostatnio zmieniony przez Mystification (19-07-2021 o 11h24)
3.Obsydian
Nie wiem czy Barwy Biedy nadal żyją, ale bardzo je lubiłem i no kot Beton to moja miłość. Kasia Babis potrafi tworzyć piękno
787
Ostatnio zmieniony przez Noku (19-07-2021 o 11h26)
1. Obsydian.
@Myrida, koniecznie dawaj znać jak będziesz się wybierać, mówię całkiem serio. Ja mam 20 minut pociągiem do Torunia.
Ostatnio zmieniony przez Vandea (19-07-2021 o 11h25)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (19-07-2021 o 11h26)
Absynt 1
Patrzyłem ostatnio na Barwy Biedy i niestety nie żyją. A w merchu było mydełko z kotem Betonem ;-; Marzę o człowieku, który mi kupi mydło z kotem Betonem.
1. Obsydian
@Vandea ojj, ja raczej nie prędko, to raczej plany z 5-letnim terminem XD
U mnie tak zawsze
2. Obsydian
Myrida a ostatecznie nie dochodzą do skutku? XD
3. Obsydian.
Ja nie mam psychiki do pracy w gastronomii, po jednym dniu powiedziałam szefowi, że nigdy więcej, że juz wolę szorować toalety.
Do tej pory w myślach przepraszam tego Pana, który dostał "prawie nic" ketchupu w hot-dogu.
@Myrida, ale wiesz, jakby co, to pamiętaj o mnie.
Ostatnio zmieniony przez Vandea (19-07-2021 o 11h28)
2. Cień
Vandeła to prawda, parter jest prześliczny, ale z przyzwyczajenia zawsze idę wyżej.
Ja niestety do Torunia mam 4h pociągiem...
Ostatnio zmieniony przez Fillia (19-07-2021 o 11h28)
1. Obsydian.
@Fillia, mnie przyjaciółka zaciągnęła na dół i odruchowo zawsze idę na dół.
Ale jak zabrałam tam rodziców to mamie się na dole nie spodobało i stwierdziła, że następnym razem chciałaby na górze.
Ostatnio zmieniony przez Vandea (19-07-2021 o 11h36)
1. Obsydian
@Vandea ale oczywiście
@Mystification niektóre tak, niektóre nie życie weryfikuje
Ostatnio zmieniony przez Myrida (19-07-2021 o 11h30)
3 obsydian
Nigdy nie byłam w takim miejscu jak kocia kawiarnia ani psi bar. D: to jak normalne lokale, ale zwierzaki chodzą?
@Faren czo ten Tymon
U mnie wczoraj królewicz Timo dawał czadu. Im więcej atencji dostawał, tym więcej jej chciał. I ciagle go tulić i nosić xD nie wiem jak pogodze noszenie świnek z dzieckiem za jakiś czas xD
789
Ostatnio zmieniony przez Shairan (19-07-2021 o 11h32)
2. Obsydina
@Shai dasz rade! a jak nie to ja pomogę. Ze świnką oczywiście xD