1. Obsydian
Karmelu nigdy nie robiłem, ale lubię smak. Może kiedyś przekonam kogoś żeby mi zrobił. Bo sam się nie podejmę XD
![https://i.pinimg.com/originals/a2/f2/4f/a2f24f12ab79cc7826b80de665d461b8.gif](https://i.pinimg.com/originals/a2/f2/4f/a2f24f12ab79cc7826b80de665d461b8.gif)
Strony : 1 ... 1073 1074 1075 1076 1077 ... 1325
1. Obsydian
Karmelu nigdy nie robiłem, ale lubię smak. Może kiedyś przekonam kogoś żeby mi zrobił. Bo sam się nie podejmę XD
2. Obsydian
ja się srogo dygałam z robieniem karmelu bo miałam nieprzyjemne przygody z robieniem glazury na pączki xd ale na szczęście karmel to łatwiejsza sprawa
1. Cień
A robiliście kiedyś makaroniki albo chcieliście je zrobić?
Bo jeśli komuś się udały to to leci ode mnie szacuneczek, kurde ja już nigdy więcej nie będę podejmować prób zrobienia ich xD
1. Obsydian
@Fillia ja chciałam, ale naczytałam się jakie to trudne i na co trzeba zwrócić uwagę i jak łatwo mogą nie wyjść, że dałam sobie spokój XD
Tak samo z robienia ciasta francuskiego, toż to cały dzień trzeba robić!
2. Obsydian
Czy jestem jedyną osobą, która nie lubi ciasta francuskiego? Zawsze jak je jem to czuję takie nieprzyjemne szorstkie coś na podniebieniu. Smak dobry, ale nie da się przełknąć
3. Obsydian
jestem na grupie tortowej i widzę jak makaroniki są kapryśne. Do tego potrzeba czasu i przestrzeni a nade mną ciągle stoi matka która nie może przeżyć że sobie wymyśliłam pieczenie jako hobby ._. plus nie mam maty, mój piekarnik jest szalony a ja nie posiadam termometru
Ostatnio zmieniony przez Mystification (14-07-2021 o 10h00)
1. Cień
Ciasto francuskie jest dobre, ale bardzo rzadko jem.
Ja za to nie przepadam za Croissantami, jakoś mają bardzo nieprzyjemny smak.
1. Obsydian
Dobrze że jestem przed śniadaniem to mogę sobie gadać o jedzeniu bez poczucia głodu XD
a lubicie lukrecje? Dla mnie totalna fujka. W rossmanie sprzedają genialne fasolki smakowe i jak trafiam lukrecję to aż się krzywię. Najgorzej że ma taki sam kolor jak winogrono i często wywalam te dobre fasolki zostawiając lukrecję
1. Cień
Dzień dobry wszystkim
Nie ma to jak popsute nerwy od rana przez użeranie się z firmą kurierską, paczka zaginęła gdzieś w eterze, a ja nie mam sukienki na wesele w przyszłym tygodniu ;;
A co do makaroników, to mam zamiar kiedyś spróbować zrobić, chociaż zdaję sobie sprawę, że ponoć sporo trzeba się z tym namęczyć
Ostatnio zmieniony przez Idriana (14-07-2021 o 10h06)
2. Cień
Mysti jeśli mogę tak do ciebie pisać xD lukrecja to fujka totalna tak samo jak marmolada, której też nie lubię.
Co do fasolek to X lat nie jadłam, ostatni raz fasolki wszystkich smaków to kupowałam we Francji 3 lata temu.
Ostatnio zmieniony przez Fillia (14-07-2021 o 10h17)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (14-07-2021 o 10h20)
1. Cień
Seasaidh no jak możesz jeść lukrecję?!
Oddać ci cukierki o tym smaku?
Bo dostałam wczoraj od kochanej babuni TvT
1. Obsydian
@Fillia możesz
to są takie podróby fasolek xd mają słodkie smaki jedynie w ofercie takie jak owoce, cynamon, pianki, caffe latte itp. Dobre ale połowy jeść nie lubię np tej lukrecji czy mięty która jest jedynym akcentem nie słodkim.
nie jadłam makaroników ale też wyobrażam sobie że są meh. Ale pięknie wyglądają na torcie, zwłaszcza przejechane złotą jadalną farbką <3
1. Cień
Lukrecja to ten sam poziom zła co marcepan xd
A fasolek smakowych chyba nigdy nie próbowałam, jakoś nigdy nie zwróciłam na nie za bardzo uwagi xd
Ostatnio zmieniony przez Deergod (14-07-2021 o 10h27)
3. Cień
Podziękowania Mysti C:
Ja jadłam oryginalne makaroniki we Francji i mi nie posmakowały, za to jadłam też we Włoszech i mi zasmakowały tylko, że nie były typowe ze sklepu tylko z kawiarni.
Idriana marcepan to też zło to prawda xD
NO I PIĘKNA WYGRANA! TvT
698
Ostatnio zmieniony przez Fillia (14-07-2021 o 10h30)
1. Obsydian
A ja jadłam marcepan i jest pyszny c: specyficzny smak ale na torcie z dobrym kremem to sztos. Solo lub w czekoladkach to zgadzam się, paskuda. Moja siostra miała tort z marcepanem i był pyyyyyyyyyyyyyyszny. Aż sama spróbuję zrobić żeby odtworzyć ten smak.
będę w maku to kupię sobie makaronik heh zobaczę jak smakuje. Dawali je kiedyś w gratisie do shaków jagodowych( o kurde już jest sezon jagodowy kiedy nowa oferta w maczku ) ale nie miałam serca zabrać go chłopowi kiedy powiedział że mu bardzo smakuje ;-;
Ostatnio zmieniony przez Mystification (14-07-2021 o 10h30)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (14-07-2021 o 10h30)
1. Obsydian
moja nienawiść do lukrecji zaczęła się właśnie od Haribo sprowadzonych z Niemczech. Mój brat jadł je na moich oczach i się cieszył a ja wzięłam gryza i z trudem zjadłam resztę XD
od fasolek wszystkich smaków zaczęłam oglądać Wobec Obiektywu no ale każdy wie jak turbo heheh szybko skończyłą się jej kariera
Ostatnio zmieniony przez Mystification (14-07-2021 o 10h33)
Ostatnio zmieniony przez Lea (14-07-2021 o 10h34)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (14-07-2021 o 10h36)
2. Cień
Ja z lukrecją się spotkałam, jak moja koleżanka w podstawówce miała urodziny i częstowała nas cukiereczkami o smaku lukrecji, cała klasa po za nią wyrzuciły do kosza bo nikomu nie smakowało xD
Ostatnio zmieniony przez Fillia (14-07-2021 o 10h34)