Masz jakieś danie albo przekąskę, którą mógłbyś jeść kilogramami i by Ci się nie znudziła?
Rzadko, zwykle mam bardzo dobrego nosa do innych ludzi.
Ostatnio zmieniony przez Foggy (01-11-2021 o 16h32)

Strony : 1 ... 963 964 965 966 967 ... 1527
Masz jakieś danie albo przekąskę, którą mógłbyś jeść kilogramami i by Ci się nie znudziła?
Rzadko, zwykle mam bardzo dobrego nosa do innych ludzi.
Ostatnio zmieniony przez Foggy (01-11-2021 o 16h32)
Często twoje pierwsze wrażenie o kimś jest mylne?
Życie mnie bezlitośnie wypycha poza strefę komfortu, więc zazwyczaj walczę żeby choć trochę w niej posiedzieć. Trochę jest tak, że dla mnie pójście na obiad to wyjście ze strefy komfortu, więc wychodzę, choć łatwo nie jest. Ale z rysunkiem to lubię robić rzeczy na których się nie znam i eksperymentować na polach, w których nie czuję się pewnie.
Ostatnio zmieniony przez Noku (01-11-2021 o 16h37)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (01-11-2021 o 16h39)
jaki jest twoim zdaniem najbardziej helołinowy film?
Lubisz straszne filmy? Polecasz jakieś?
Z tym teatrem to aż mi się skojarzyła sztuka, której nazwy nie pamiętam, ale koncept był taki, że ludzie po śmierci gdzieś trafili i ogarniali czym sobie zasłużyli, to było super ciekawe i ukochałbym za film tego typu bo to taki trochę magiczny thriller, nie wiem, nie umiem w gatunki. Ale ogólnie tak, wszystko można tylko trzeba chcieć i mieć na to publikę. Ja bym bardzo chętnie obejrzał horror na deskach teatru. Może nawet ktoś by się wykłócał że Hamlet to horror bo ma motyw magii i dużo ludzi umiera, ale może nie przesadzajmy XD
A z horrorów to dużo nie znam, ale Piła mi się podobała i Lśnienie. Tylko ja generalnie wolę jak głównym złym jest człowiek, a nie jakiś potwór, więc niektóre horrory mnie przez to do siebie zrażają.
O i teraz oglądałem ktoś jest w twoim domu. Nie wiem czy to horror, ale jako taka luźna rozrywka to wypadł całkiem spoko i w sumie wyjątkowo zakończenie było całkiem satysfakcjonujące.
Ostatnio zmieniony przez Noku (01-11-2021 o 16h49)
Jakie horrory doceniasz? Czy horror może być również odgrywany na scenie teatralnej?
Lubię gdy wampiry są piękne, w ogóle zacznijmy od tego, że mają dla mnie gay vibe. Jeśli miałbym wymienić najbardziej gejową rasę fantasy, byłyby to wampiry i chyba mam nawet rację
*robi research*
mam rację xd
wampiry są często aluzją do homoerotycznej miłości, Carmilla w ogóle rozpoczęła lesbian vampire trope, który potem kontynuowała m.in. Marcelina z Adevanture Time
chyba mnie zrozumiesz, nawet jeśli tego nie podzielasz (nie wiem), ale jestem bardzo łakomy literatury o mnie, w której są postacie, które rozumiem w jakiś sposób, która wkracza na pewien sposób jest dla mnie relatable i to nie tak, że w większości literatury nie ma dla mnie takich postaci, ale nie we wszystkich sferach.
więc the gayer vampire the better vampire.
Ostatnio zmieniony przez falafel (01-11-2021 o 18h38)
Jakie przedstawienie wampirów w sztuce najbardziej do ciebie przemawia?
OCZYWIŚCIE, ŻE MASZ RACJĘ
Wampiry są ultra gejowe i zawsze były
Lubię, jak najbardziej. Z takich klasyków to Rejs, hydrozagadka, Wesele. I oczywiście filmy Kieślowskiego. Kocham typa, choć mało jego pozycji widziałem tak na prawdę Jeśli chcesz się przekonać do starych polskich filmów, to warto od niego zacząć, serio. Muszę ze smutkiem przyznać, że najlepiej idą nam opowieści o smutnej brudnej i biednej rzeczywistości. Z tych nowszych filmów to właśnie Cicha Noc mi zapadła w pamięć jako dobry polski film.
Ostatnio zmieniony przez Noku (01-11-2021 o 18h46)
Lubisz jakieś polskie filmy?
/Oo oglądałam Dekalog Kieślowskiego! Też bardzo lubię i muszę się kiedyś zabrać za Trzy Kolory ^^
Chyba nie mam, jest cała masa ciekawych stworzeń, ale chyba żadnego nie mogłabym nazwać ulubionym.
Ostatnio zmieniony przez Skaen (01-11-2021 o 19h47)
Masz swoje ulubione mitologiczne stworzenie?
Tak, dobrze pamiętasz. Niestety animacji za bardzo nie ogarniam. Z darmowych programów najbardziej polecam da vinci - jest mocno profesjonalny i ma bardzo cool system warstw w efektach specjalnych, tylko trzeba go najpierw zrozumieć. Ale jak ogarniasz fotoshopa to powinno jakoś pójść. I jest sporo tutoriali na yt, tylko trzeba na chwilę usiąść i je obejrzeć. Podobno w blenderze można robić animacje, ale to program do grafiki 3D i zupełnie nie umiem go obsłużyć. Pewnie są prostsze programy, w których można coś prostego sprawnie ogarnąć, ale ich nie znam
Ostatnio zmieniony przez Noku (01-11-2021 o 19h37)
Bawisz w się montaż filmów, dobrze pamiętam? Polecisz jakiś darmowy program, który nadałby się do stworzenia jakiejś krótkiej animacji, choćby w stylu jakiegoś intro, czy coś w tym rodzaju?
God damn, coś było, ale za cholerę nie pamiętam co >>
Ostatnio zmieniony przez Foggy (01-11-2021 o 21h58)
Jaki był ostatni horror, który oglądałaś, i czy się podobał? ;p
Odp. Takimi, które są siekanką/nawalanką i straszą hektolitrami sztucznej krwi :P No chyba, że mają jakąś spoko fabułę i nie sprowadzają się jedynie do siekanki/nawalanki xddd
Ostatnio zmieniony przez Agami (01-11-2021 o 20h05)
Za jakim rodzajem/gatunkiem horroru nie przepadasz?
//Trochę filmów by się znalazło, więc tylko wymienię kilka, które teraz przyszły mi do głowy. Bardzo chciałabym zobaczyć "Ptaki" Hitchcocka oraz wstyd przyznać, ale "Lśnienie" S. Kubricka. Czytałam książkę, ale film jakoś ominęłam.
Z lżejszych filmów to chciałbym zobaczyć "Śniadanie u Tiffaniego" oraz "Casablanca". Melodramaty i komedio/romanse średnio lubię, ale te filmy to kwintesencja klasyki w swych gatunkach, a poza tym chciałbym wyrobić własne zdanie na ich temat.
Ostatnio zmieniony przez Lilnoir (01-11-2021 o 20h37)
Są jakieś klasyki filmowe, których nie widziałaś i chciałbyś, ale z jakiś powodów wciąż odkładasz to na później?
// Zdecydowanie Park Jurajski i Zielona Mila. Forrest Gump też był rewelacyjny, pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że był lepszy niż książkowy pierwowzór
Ostatnio zmieniony przez Aida (01-11-2021 o 20h21)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (02-11-2021 o 10h04)
Ostatnio zmieniony przez HoʇaruUmari (01-11-2021 o 20h24)
Co ciągle odkładasz na później?
Nie ma lepszej odpowiedzi niż ta twoja, no ale lubię też jak wampir jest straszny i mroczny, i tajemniczy. Nie ma to jak przerysowany emo dzieciak ubrany na czarno. Planuję sobie obejrzeć what we do in the shadows i coś czuję, że to będzie moje ulubione przedstawienie wampirów kiedykolwiek, ale do tego trzeba wydawać pieniądze i moja wewnętrzna cebula mi nie pozwala
Ostatnio zmieniony przez Noku (01-11-2021 o 20h29)
Jakie wampiry ty lubisz?
Musze porządnie pielęgnować rutynę, by ją utrzymać, bo bez tego jestem bardzo niesystematyczny.
Ostatnio zmieniony przez falafel (01-11-2021 o 20h44)
Ostatnio zmieniony przez HoʇaruUmari (01-11-2021 o 20h46)
Ostatnio zmieniony przez Tsuyami (01-11-2021 o 23h11)
W jakie gry mobilne grasz?
Bawiłem, bardzo to lubię. Choć czasem pytania są takie że za nic nie wiem co zaznaczyć i w zależności od humoru mogę dać zupełnie różne odpowiedzi. Ale nie wymagam od tych testów niczego, więc luzik.
Miałem też niedawno robiony taki profesjonalny test psychologiczny i wyszło że dużo się zamartwiam, no szok i niedowierzanie, bez tego narzędzia za nic bym się nie skapnął XDDD
Ostatnio zmieniony przez Noku (01-11-2021 o 22h03)
Bawiłeś się kiedykolwiek w testy osobowości?
/ X"DDDD oh shit, that's me, i feel you
A wiesz, że nie? Jest coś takiego internetowego, czy to jakiś super speszjal test? xD
Ostatnio zmieniony przez Foggy (01-11-2021 o 22h05)
Robiłaś testy, które sprawdzały do jakiej pracy masz predyspozycje? Pamiętasz co ci wyszło?
/Nam to robili w liceum jacyś specjalni ludzie, ale w internecie pewnie też są takie cuda
Niestety nie :ccc Ostatnio wszystko mi się znudziło i nie mam niczego nowego do słuchania
Ostatnio zmieniony przez Noku (01-11-2021 o 22h18)
Ostatnio zmieniony przez Sylphe (02-11-2021 o 10h55)
Ostatnio zmieniony przez Seasaidh (02-11-2021 o 11h51)
W jakim zawodzie totalnie nie wyobrażasz sobie pracować?
Totalnie w jakimś biurze projektowym. Z biegiem czasu tylko coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że tworzenie jest częścią mnie w jakimś sensie i praca gdzieś we własnym zakresie na własnych zasadach z ograniczonym kontaktem z ludźmi przemawia do mnie najbardziej. Oczywiście projektując niezbędny jest kontakt z klientem, ale jest on cykliczny, a nie stały, jak kelnerka, czy kasjerka w sklepie, pewnie wiesz o co mi chodzi. W takich warunkach czuję się najswobodniej psychicznie.
Ostatnio zmieniony przez Foggy (02-11-2021 o 10h15)