są jakieś rzeczy, z których lubisz czerpać inspirację przy rysowaniu? muzyka, natura, cokolwiek :>
/ xD ee, ale to świetne inspiracje B)
// CIESZĘ SIĘ, ŻE PYTASZ bo ostatnio zrodziło się w mej łepetynie kilka nowych pomysłów ~( ̄ω ̄~)
pamiętasz tego mojego oc furasa axolotla, co ci jakiś czas temu pokazywałam?? to ostatnio sobie wpadłam na pomysł, że na jego podstawie by była dobra gierka, mianowicie - jest sobie alternatywny świat, w którym społeczeństwo to właśnie takie furasy żaboludy (różne żabki, ropuszki traszki i inne płazy). wyglądałoby to jak stardew valley i pixelowe japońskie rpg typu mad father, tylko właśnie byłoby takim rpg z otwartym światem, fabułą i questami do wykonania. ostatnio o tym gadałam z psiapsim i sobie obymśliliśmy, że byłaby to taka bardzo wholesome gierka z lofi soundtrackiem i taką pastelową estetyką. głownego wątku fabularnego jeszcze nie obmyśliliśmy, ale wiadomix, o co cho xD
a drugi pomysł mam na taką gierkę w surrealistycznym świecie jak z koszmarów, gdzie estetyka byłaby ostro inspirowana obrazami beksińskiego. grałoby się jakąś niezidentyfikowaną postacią (nie wiadomo czy to człowiek, czy co, bo np. byłby ubrany w zakrywające ciuchy, kaptur, etc.) i przemierzało ten horrorkowy świat i walczyło z potworami z tych obrazów i celem byłoby wydostanie się z tej rzeczywistości. dałoby się jakiś cliche wątek, że główny bohater stracił pamięć czy coś, a pod koniec by się okazało, że "prawdziwego świata" ni ma i to jest właśnie prawdziwy świat, ogólnie byłoby bardzo deprechogenne :')
no i trzeci taki główny pomysł to alternatywny świat w stylu final fantasy aka mojej największej growej nemesis - fantasy, ale we współczesnym świecie. i postaciami byłyby moje oc - egzorcyści, którzy, jak to na egzorcystów przystało, zabijają demony xD fabuła byłaby taka, że kiedyś nastąpiła jakaś magiczna anomalia i przez to granica między światem ludzi a światem demonów została przerwana, a te światy się połączyły. zadaniem bohaterów byłoby zamknięcie tej granicy, ale i tak na końcu okazałoby się że ten świat jest doomed i oni tylko spowolnili jego rychły koniec, więc znowu mocna deprecha XD wcale się nie inspirowałam gierkami yoko taro z tą nieuchronną zagładą, wcaaale XD dobra, to akurat niekoniecznie nowy pomysł, ale wspominam o nim dodatkowo, bo chyba kiedys o nim już gadałam xD
o kurde, ale rozprawkę walnęłam XD
Ostatnio zmieniony przez idontcare (17-08-2023 o 21h23)
because of
H E R i am ● a l i v e ● and
i am not alone