Pamiętasz mnie, dziadku?
Strony : 1 ... 1412 1413 1414 1415 1416 ... 1527
#35327 03-03-2023 o 20h03
Co Cię skłoniło do wejścia na forum po tak długim czasie od rejestracji?
Też chciałabym to wiedzieć i uwierz mi, że szukałam odpowiedzi w Google. I nic nie znalazłam. Dlatego mogę myśleć, że skreślę sobie początek i zostanę "Pomocniczką Seta".
Ostatnio zmieniony przez Vandea (03-03-2023 o 20h16)
- Albiel i Perełki
- Razjel z ruchańcem
- zespół R świąteczny
- wilk i królik
- kot Lucek
- pisklak Horus
- gruba wiewióra
Oro
- Melkor
#35328 03-03-2023 o 20h13
Czym jest ten Sargouset i w jaki sposób mu pomagasz??
Bo przyznam, że jego nazwa jest bardzo podejrzana
Właśnie też aż sprawdziłam xD Ale no pomocniczka boga chaosu i ciemności? Oj oj, mrocznie się robi :D
/Trrudno stwierdzić!! Myślę, że w początkowej fazie trudno by było nam się jakoś zaprzyjaźnić czy poczuć do siebie sympatię, ale gdyby jakoś udało nam się to przejść to nasza zgodność w wielu sprawach pozwoliłaby spędzać fajnie czas i nie musieć iść na kompromisy. Typu obie pewnie wolałybyśmy zostać w domku, poza tym szanowałybyśmy wzajemnie swoje... Um, chęci samotności, bo byśmy to rozumiały i przy okazji obie tworzyły własne rzeczy z szacunkiem by się nie wtryniać w nie nawzajem. xD
Ostatnio zmieniony przez Hisari (03-03-2023 o 20h22)
#35329 03-03-2023 o 20h17
Myślisz, że potrafiłabyś się dogadać ze swoim "sobowtórem" czy byłaby to bardziej trudna relacja? Dlaczego? :P
/haha, w pełni to rozumiem, myślę, że znajomość, która pozwala mieć miejsce i na drugą osobę, i na samego siebie jest mega wartościowa!!
Ani Nowej, ani Starej raczej nie przejdę, przysięgam, że momentami zapominam, że to jest forum jakiejś gierki z fabułą, a nie jakiś czat XD Jeszcze na długo przed pożarem rzuciłam grę, chyba gdzieś koło, nie wiem, 15 odcinka? Tak mniej więcej. Jakoś niezbyt do mnie trafiła, a fakt, że byłam już na etapie, na którym trzeba już wybierać, z kim właściwie chce się te grę przechodzić, a ja nie zbliżyłam się w ogóle do którejkolwiek z opcji, to już w ogóle gwóźdź do trumny. >.< Wolałam manę oszczędzać na eventy niż przechodzenie odcinków, więcej frajdy z tego miałam tak naprawdę xD Może kiedyś coś mi się pozmienia, ale nawet nie interesuje mnie zbytnio, co jest dalej w fabule, ale patrząc na spoilery i relacje przyjaciółki - chyba nawet się z tego cieszę, bo niektóre sprawy przyjmuję zbyt emocjonalnie albo złapałabym się za głowę z tego, w jaki sposób czasem prowadzona jest ta historia (ale oczywiście nie chciałabym obrazić nikogo, kto się wciągnął i wczuł, po prostu to nie moja bajka ^^')
W każdym razie, powiedziałabym, że jestem tylko dla ciuszków, ale odkąd zmienili układ szafy to i przebieranie przestało być przyjemne, więc jedynie dla forum tak wpadam ^^
Ostatnio zmieniony przez Melotarí (03-03-2023 o 20h38)
#35330 03-03-2023 o 20h24
Zamierzasz przejść Nową Erę eldki czy nie bałdzo? Dlaczego tak, dlaczego nie?
Rozumiem, ciuszki eldki uzależniają więc trudno nawet zbierać maanę na odcinki, a forum jest bardzo fajne~~
/Uwielbiam oprawę graficzną i dźwiękową, ale nawet najlepsza oprawa, najlepsze designy nie uratują dziadostwa gdy postacie będą do kosza. Oczywiście fajna fabuła byłaby super, tak samo jak świetny klimat świata, ale najbardziej najbardziej marzą mi się postacie, które pokocham. <3 Które będą mnie inspirowały, które będę rozumieć i nie oburzać się na ich działania. Często tymi postaciami okazują się postacie drugoplanowe i to dla nich głównie wtedy oglądam całość. :D
Ostatnio zmieniony przez Hisari (03-03-2023 o 22h55)
#35331 03-03-2023 o 20h46
Co jest dla Ciebie najważniejsze w dobrej opowieści, na co zwracasz największą uwagę?
Może to fajni i ciekawi bohaterowie, może zaskakująca fabuła i plot twist, a może nie potrafisz się obejść bez dobrej oprawy wizualnej? Jak to jest z tym u Ciebie? :>
Eh... Szkoda gadać, naprawdę. Ostatnio moje dni wyglądają tak słabo, że naprawdę wstyd się przyznawać i wolałabym na serio o tym nie rozmawiać. >.> Naprawdę już mam wrażenie, że obecnie walczę sama ze sobą o przetrwanie i poprawne funkcjonowanie, a chyba i tak tą walkę przegrywam. A obecnie nie widzę w najbliższym czasie nadziei na poprawę. Dosłownie w tym tygodniu jedynie marnuję powietrze. XD No i muszę zrobić test na covid wraz z mamą, bo u niej pracy wszyscy zachorowali, ona na szczęście czuje się bardzo dobrze, ale ja raczej niewyraźnie, więc możliwe, że coś się do naszego domu mogło przypałętać.
Ale żeby nie było, że nie ma żadnych pozytywnych akcentów, powoli uczę się pić samą wodę - uczę, bo po jej wypiciu zawsze mam nudności i szukam sposobów, jak ją sobie dozować, by je ominąć i zupełnie pozbyć się wszystkich cukrów w napojach. Mały krok, ale lepsze to niż nic, tak sądzę. O, i kot jakoś bardziej niż zwykle się przyszedł po przytulać, to jest chyba największe błogosławieństwo. <3
Ostatnio zmieniony przez Melotarí (03-03-2023 o 21h05)
#35332 03-03-2023 o 20h50
Jak tam minął dzień dzisiaj i co tam u ciebie słychać? ツ ♥
Może nie będzie tak źle kochana i powinnaś bardziej skupić się na pozytywach jak na przytulaniu twojego kota, który sam z siebie przyszedł na pieszczoty ♥. No bo jestem zdania, że pogrążanie się w tym beznadziejnym i ponurym stanie nie pomoże ci </3. Natomiast przyzwyczajanie organizmu do picia wody i pozbawianie cukru to, jest dobre rozwiązanie, choć w tym temacie nie mam za dużo do powiedzenia, albowiem nie jestem dietetykiem....
A i owszem jeszcze urlop posiadam i mam go do piątego marca ♥. Powróciłam na działkę po jedno dniowym pobycie w miejscu mojego zamieszkania i od rana trochę w nim posprzątałam, i o godzinie czternastej przyjechałam z mamą, siostrą, pieskiem i chrześnicą na działkę i pograłam w Genshin Impact i nie spodziewałam się naprawdę, że grata tak bardzo mnie wciągnie i zainteresuję, bo mogłabym w nią grać i grać a wczoraj w nocy to grałam do trzeciej w nocy ツ. No i z chrześnicą moją na prośbę mojej starszej siostry, która pracuję w przedszkolu, na dzień kobiet do zrobienia mamy trzydzieści bransoletek z tych kolorowych gumek, więc zrobiłam dziś dwie i trzecią zaczęłam i kontynuować będę jutro i jeszcze przed filmem zagrałam z moją chrześnicą w UNO i chińczyka i okazałam się wielkim przegrywem :D. Teraz oglądam sosie w telewizji pierwszą część filmu o Harrym Potterze „Harry Potter i kamień filozoficzny”, ale zaczyna mi się chcieć spać i ciekawa jestem czy obejrzę ten film do końca, gdyż ostatnio nie potrafię dotrwać końca filmu, gdy wezmę leki, ale podsumowując to, dzień ten był dla mnie udany i mile został on spędzony ツ.
Ostatnio zmieniony przez lychee (03-03-2023 o 22h52)
#35333 03-03-2023 o 20h55
a jak tobie minął dzień? :> no i jak minął albo mija, jeśli jeszcze masz urlop? :D
/ wow, ja sama chyba nigdy tyle nie siedziałam przy genshinie :o
i powodzenia z robieniem bransoletek, 30 sztuk to duużo!!
// uwielbiam!! <3 zawsze jak w moim portfelu nie świeci pustkami, to chodzę do jakiejś kawiarni, już chyba w połowie kawiarni w okolicach mojej uczelni mnie znają :p
a moja wymarzona kawiarnia, hmm... na pewno byłaby to kocia kawiarnia, bo czy jest coś lepszego niż kawa i kotki w jednym? no i pewnie byłoby tam trochę roślinek, ale takich bezpiecznych dla zwierzaków ofc. oo, albo ewentualnie taką wymarzoną kawiarnią byłoby połączenie kawiarni z biblioteką, albo taka księgarnio-kawiarnia, oczywiście też przyozdobiona masą roślin!
a pewnie serwowano by w niej masę mrożonej kawy, taką zwykłą oczywiście też. może jeszcze jakieś chai latte i herbatki, no i na pewno byłoby tam dużo słodkich opcji do wyboru, jakieś ciasta, serniczki, tarty z owocami, może jeszcze rurki z kremem i jakies ciastka, no i w przypadku kociej kawiarni przysmaczki dla kotków B) chociaż w sumie ciekawa byłaby taka kawiarnia serwująca też jakieś azjatyckie słodycze, tyle możliwości...
Ostatnio zmieniony przez idontcare (04-03-2023 o 13h21)
#35334 03-03-2023 o 21h09
Lubisz kawiarniany klimat? Jak by wyglądała Twoja idealna kawiarnia i co dobrego można było w niej dostać? :>
//Uu, same super pomysły, chętnie w takich bym powiedziała!!
A jasne, ale jeśli to nie problem, to wolę na privie, przyjaciółka tak mnie nastraszyła, że hakerzy kradną konta, że dosłownie boję się teraz gdzieś go publicznie pokazywać XD
A ulubiony region... Kurczę, chyba jednak Mondstadt przez to, że czuję się tam tak jakby... Domowo? Nie wiem, czy to kwestia tego, że to pierwszy region, czy że jest wzorowany na Europie, ale zawsze jak jest tam jakiś event, story quest czy cokolwiek innego, to jakoś wracam tam z takim ciepełkiem w środku i poczuciem bezpieczeństwa, miło jest zobaczyć twarze, które w Archon Queście pojawiły się tak dawno (ekhem, wcale nie faworyzuję Diluca, co, ja nie wiem o co chodzi, nic nie słyszę...), że człowiek się zdążył stęsknić, a jednocześnie cały teren jest taki... Sielankowy? Beztroski? Tak mi się kojarzy jakoś! :D
Ale tak pod względem czysto wizualnym, to tak trudno powiedzieć. Ostatnio chodziłam po Sumeru i miałam mały efekt wow, te wielkie Ruin Guardy wtopione w krajobraz to zdecydowanie jeden z moich faworytów, pustynia i las deszczowy to też coś ciekawego (od małego mnie fascynowały piramidy i mam haha) i innego niż wszystkie tereny, które były wcześniej, te odwrócone ruiny w podziemiach The Chasm to coś dla mnie też zjawiskowego... No i Enkanomiya. Bardzo szybko ją skończyłam, ale jejku, cały czas mi towarzyszyło takie dziwne uczucie, jakaś nostalgia, melancholia, jakiś żal, a jednocześnie spokój... Bardzo nastrojowa, zdecydowanie ma szczególne miejsce w moim serduszku, te wszystkie duchy... I latające płaszczki!!! Szkoda, że nie można ich złapać :<
I awhsjs, jesteś taka kochana! Hug by się rzeczywiście przydał :<
Ostatnio zmieniony przez Melotarí (05-03-2023 o 15h02)
#35335 03-03-2023 o 21h22
chcesz się podzielić swoim genshinowym uid?? i jak już mowa o genshinie, to masz swój ulubiony region? :>
poza tym widzę, że masz ostatnio jakiś zły humor, do u want a hug? :<
/ o taak, mond ma taki cieplutki i nostalgiczny klimacik *^*
a ruiny w chasmie i enkanomiya są przecudowne, sama prawda!! (i też mnie boli, że nie można złapać latającej płaszczki </3)
*HUG*
// omg, żabkowe tag yourself, luv ♥
hmm, albo american toad, albo tomato frog!
Ostatnio zmieniony przez idontcare (07-03-2023 o 17h09)
#35336 03-03-2023 o 21h30
Tag yourself bo dawno nie było
Edit: Eurobeat zawsze
Ostatnio zmieniony przez Shemei (03-03-2023 o 22h35)
#35337 03-03-2023 o 22h22
W sumie wszystko to, co mi się spodoba. Jakieś książki, filmy, bardzo dużą rolę ma też muzyka.
Ostatnio zmieniony przez Mijane (03-03-2023 o 22h58)
#35338 03-03-2023 o 22h23
Kto jest dla ciebie inspiracją?
Miałem odpisać, że nie, ale w sumie oglądam kanał yt twórcy asdf movie. Ma poboczny kanał tomska & friends, który śledzę. Co prawda jest to zupełnie inny format niż asdf movie i robiony pod innego odbiorcę, ale twórca ten sam :D
Ostatnio zmieniony przez Noku (03-03-2023 o 22h55)
#35339 03-03-2023 o 22h35
Jest jakis artysta, ktorego sledzisz/ sluchasz od dziecinstwa?
Gralam nieraz. Nawet na zielonej szkole mielismy zawody w sudoku i mozna bylo wygrac jakies mniejsze nagrody xD bardzo lubie, rzadko gram, ale jak mam okazje to chetnie. Podobnie mahjong, nonogramy itp.
Ostatnio zmieniony przez Flower (03-03-2023 o 23h12)
#35341 03-03-2023 o 23h06
Jest tag yourself bo znalazłam, którym snek jesteś?
Edit: Siedzę głównie na Ao3 xD, książki jako książki do czytania od deski do deski nie miałam w ręce już od tak dawna że nie pamiętam co to było tbh, ale jak leżą na stoliku to czytam reportaże podróżnicze zazwyczaj bo lubię dowiadywać się o czymś o czym nie miałam pojęcia i o ludziach których nigdy nie poznam.
Ostatnio zmieniony przez Shemei (03-03-2023 o 23h13)
#35342 03-03-2023 o 23h09
Muszę dokończyć Nie zaczęło się od ciebie, aby sięgnąć po książkę, której jestem bardzo ciekawa autorstwa Sanaka Hiiragi pod tytułem Fotograf utraconych wspomnień.
Ostatnio zmieniony przez Mijane (03-03-2023 o 23h16)
#35344 03-03-2023 o 23h40
Czy jakby zaszła taka sytuacja to, czy dla dobra i życia przyjaciela/ przyjaciółki ujawniłabyś skrywany sekret?
Są to, zupy typu pomidorowa, ogórkowa, barszcz biały oraz makaron penne z kurczakiem i szpinakiem w śmietankowym sosie ♥.
Ostatnio zmieniony przez lychee (04-03-2023 o 11h18)
#35345 04-03-2023 o 03h13
Jakie jest Twoje popisowe danie?
#35346 04-03-2023 o 10h23
Czy Ty również nie możesz się doczekać nowej postaci na mojej sygnaturce?
/Nie interere mnie eurowizja
Ostatnio zmieniony przez LexanitaFoxx (04-03-2023 o 18h03)
#35347 04-03-2023 o 12h19
Oglądałaś preselekcje do Eurowizji? Jeśli tak, to co myślisz???
// Komentuję tę sytuację tylko jednym zdaniem: "Ach, tak, kompromitacja na arenie międzynarodowej - moja ulubiona" X'D To jest cyrk jakiś. A w Jannie się zakochałam. Już pędzę robić sobie tatuaż z jego imieniem na obojczyku. Zwalił mnie z nóg ten koleś ❤ Aaaaale przynajmniej dzięki tej aferze zdobędzie sławę (i to, w przeciwieństwie do Blanki, dobrą sławę), więc nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło...
Ostatnio zmieniony przez Cuks (04-03-2023 o 12h29)
#35348 04-03-2023 o 12h22
Generalnie nie podoba mi się wybór Blanki. Obrzydliwy jest fakt, że zasady wyboru zwycięzcy nagle zostały zmienione i mimo, że Jann zdobył więcej głosów społeczności to jury i tak miało ostateczną decyzję (więc po co to głosowanie ludzi?). Ja nie oglądałam tego programu, nigdy tego nie robię, ale potem w internecie sprawdzam, no i takich rzeczy się dowiedziałam. I czuję wstyd, jak są te shoty komentujących z różnych krajów Europy, którzy pytają co jest z Polakami nie tak xD
Ogólnie całą postać Janna pokochałam. Jest tak słodkim i wspaniałym człowiekiem, że nie mogę. Dosłownie chcę go poznać! No i naprawdę mi przykro, że to nie on jedzie na eurowizję, chociaż jak napisałaś ty, chłop zyskał i tak dobrą sławę. Tylko no właśnie - nie do końca podoba mi się ten cały najazd na Blankę. Rozumiem, że ludziom się to nie podoba, ale robi mi się przykro, widząc niektóre komentarze. Z drugiej strony dziwi mnie to, że się nie wycofała? Chociaż nie wiem jak to wygląda w świecie showbiznesu.
Jednak najbardziej boli mnie fakt, że patrząc na reprezentantki Norwegii i Szwecji... ten Jann tak bardzo mi do tego pasuje. Nie wiem czy tylko ja mam takie odczucia? Te trzy kraje mogłoby wtedy świetnie ze sobą konkurować.
A zamiast tego pojedzie dziewczyna, wyglądająca jak modelka, która chciała się pobawić w Alvaro Soler...
No nie powiecie mi, że to nie wygląda jak taki stereotypowy obrazek, w którym "tatuś" wszystko załatwia swojej "córusi". Bo dziewczyna ewidentnie jakieś wtyki w tej telewizji ma.
Dlatego rozumiem skąd powstał ten cały konkurs Blanka vs Jann. Ludzie są źli, bo po co wysyłali te głosy, skoro one i tak nie miały znaczenia. Ale podkreślę, że ludzie przesadzają, gdy widzę te wyzwiska w stronę dziewczyny.
Dla sprostowania: chodzi mi o wiadomości, które najzwyklej w świecie zawierają wulgaryzmy i obrażają dziewczynę. Jednak jeśli ktoś zwraca uwagę w kulturalny i krytyczny sposób to no, umówmy się, jest to jak najbardziej normalne, skoro ludzie mają prawo do komentowania i zwracania uwagi na coś, co nie jest fair.
Ostatnio zmieniony przez Mijane (04-03-2023 o 13h41)
#35349 04-03-2023 o 12h29
A jakie jest twoje zdanie o wielkiej aferze Blanka vs Jann?
// Nie, pierwsze słyszę :0 Ale, tak jak obiecałam, jestem w trakcie czytania "Snu wioski Ding"! Bardzo mi się podoba! :D I powiem ci, że bardzo się cieszę, że zwlekałam tak długo z przeczytaniem jej, bo dopiero teraz, dzięki całemu semestrowi komunikacji międzykulturowej, a także dzięki temu, że jakiś czas temu zaczęłam słuchać podcastu "Mao powiedziane" o Chinach, jestem w stanie zrozumieć tę książkę lepiej. Gdybym przeczytała ją rok temu, to możliwe, że stwierdziłabym, że to po prostu "Dżuma" tylko gorsza, bo nie rozumiałabym motywacji bohaterów, ale teraz, ze świadomością, że Chińczycy żyją w zupełnie innych realiach i mają zupełnie inny system wartości niż Europejczycy, to jestem tą książką zafascynowana i nawet nie pytam siebie, co ja bym zrobiła w sytuacji x, tylko obserwuję, w jaki sposób kultura chińska determinuje to, w jaki sposób z sytuacją x radzą sobie Chińczycy. Tak więc dziękuję ci bardzo za tą polecajkę, bo jest świetna i w dodatku rozwijająca :D
Ostatnio zmieniony przez Cuks (04-03-2023 o 13h46)
#35350 04-03-2023 o 13h26
Czytałaś jakieś książki Susan Sontag?
// aww to dobrze ze ci się podoba!! Yan Lianke ma świetny styl pisania :p
Aktualnie nie, ogólnie miałam przerwę w lutym, bo sie źle czułam, ale!! Czuję się już lepiej i planuję wrócić do "Moja mroczna Vanesso". Na biurku leżą mi jeszcze "27 śmierci Toby'ego Obeda", "Columbine. Masakra w amerykańskim liceum", "Kajś. Opowieść o Górnym Śląsku" i "Córka bogini księżyca".
Ostatnio zmieniony przez Flower (04-03-2023 o 14h02)