Są jakieś adaptacje/nowe wersje, które podobały ci się bardziej, niż oryginał?
Nie wiem, ale mało. Ze cztery? Na pewno czytałem save the cat i teraz najnowszy tomik Overlorda. I jeszcze coś pewnie
Ostatnio zmieniony przez Noku (07-01-2023 o 11h01)
Strony : 1 ... 1328 1329 1330 1331 1332 ... 1527
Są jakieś adaptacje/nowe wersje, które podobały ci się bardziej, niż oryginał?
Nie wiem, ale mało. Ze cztery? Na pewno czytałem save the cat i teraz najnowszy tomik Overlorda. I jeszcze coś pewnie
Ostatnio zmieniony przez Noku (07-01-2023 o 11h01)
Ile książek przeczytałeś w tamtym roku?
// Jakbym dobrze widziała i miała czas to bym czytała.
Ostatnio zmieniony przez Makkarii (07-01-2023 o 21h13)
Ostatnio zmieniony przez lychee (07-01-2023 o 14h04)
którą owieczką dziś jest lychee?
Ostatnio zmieniony przez idontcare (07-01-2023 o 19h50)
Jakie jeszcze wholesome anime oglądałaś a które mogłabyś polecić?
//Muminki to totalnie anime i to jedno z lepszych i kocham bo estetyka jest niezapomniana, widoczki cudowne i po prostu comfort anime 100%
Edit: A powiem ci że nie, nigdy nie zostaje u nas ciasto po pierogach, jakoś udaje się nam zrobić idealne proporcje farszu do ciasta i nigdy nie zostało : D
Ostatnio zmieniony przez Shemei (07-01-2023 o 17h34)
Jak u ciebie w domu robi się pierogi, to z pozostałego ciasta robi się placuszki z cukrem czy to tylko u mnie??
// Bezgłowy Anioł. Mogłabym tak nazwać zespół rockowy XD
Ostatnio zmieniony przez Cuks (07-01-2023 o 15h33)
Jak nazwałabyś swój zespół??
// Dzisiaj jestem kotkiem numer 9 UwU
Ostatnio zmieniony przez Cuks (07-01-2023 o 16h51)
Tag yourself mi się skończyły, muszę jakieś dobre znaleźć UnUWiem że kitku dobre więc jak który kitku dziś się czujesz?
Ostatnio zmieniony przez Shemei (07-01-2023 o 17h26)
a ty chyba ostatnio wspominałaś, że masz kotki, jakie są i jak się zwą??
/ potwierdzam, też mam taką galerię
// daję, a nawet trzecie i czwarte
Ostatnio zmieniony przez idontcare (07-01-2023 o 17h48)
Dajesz drugie szanse?
// Uczyłam się o panu Hofstede, który przeprowadził badania w wielu krajach świata, na podstawie których da się porównać różne kultury na płaszczyźnie wyznawanych przez nie wartości. Trzymaj:
https://www.hofstede-insights.com/fi/product/compare-countries/
Już wczoraj przyniosłam to cacko na forum i poprosiłam o zgadywanie, jakie wyniki ma Polska :D
Dla wyjaśnienia:
Power distance - dystans społeczny: Jak bardzo szanuje się hierarchię społeczną (szef i pracownik nie są na tym samym poziomie itp.)
Individualism - indywidualizm: Jak bardzo jednostka jest skupiona na własnych celach, bez zważania na opinie i potrzeby innych ludzi
Masculinity - męskość: Jak bardzo przedstawiciele danej kultury promują bycie twardym, ciężko pracującym, niedzielenie się swoimi uczuciami itd.
Uncertainty avoidance - unikanie niepewności: Jak bardzo ludzie trzymają się znanych i utartych schematów i są zamknięci na nowe rzeczy
Long term orientation - Orientacja długoterminowa: Jak bardzo ludzie skupiają się na tym, jak ich teraźniejsze czyny wpłyną na przyszłość
Indulgence - dogadzanie sobie: Jak bardzo ludzie gonią za krótkotrwałymi przyjemnościami nie patrząc na ich skutki długoterminowe
Ostatnio zmieniony przez Cuks (07-01-2023 o 18h00)
----
Ostatnio zmieniony przez lychee (07-01-2023 o 21h55)
Ostatnio zmieniony przez Melotarí (07-01-2023 o 23h33)
Jaką klasą będziesz według tego idealnego tag yourself?
Ostatnio zmieniony przez Shemei (07-01-2023 o 18h22)
masz ulubioną postać z csm? albo taką, za którą nie przepadasz?
/ o taak, denji jest bardzo fajen wykreowaną postacią
// jacy znajomi, ja tam nie mam żadnych znajomych, nie umiem w znajomych :')
coś tam kiedyś nas pytali, co chcemy robić i kilka osób mówiło, że będzie pracować w jakichś instytucjach unijnych czy coś, ale z tego co wtedy usłyszałam, to mało kto planuje pracować w zawodzie, pewnie są tam tak samo randomowo jak ja xdd
(w jakich konkretnie chcą pracować, to nie pamiętam)
Ostatnio zmieniony przez idontcare (07-01-2023 o 19h49)
W jakich zawodach chcieliby pracować twoi znajomi po studiach? Bo wiem, że ty to nie w zawodzie > , <
*Znajomi ze studiów powinnam dodać.
// Przedziwne i niezrozumiałe jest dla mnie to, że nie obowiązuje już nakaz noszenia maseczek, a jednak są osoby, które nadal je noszą, tyle że n i e p o p r a w n i e. Zwisają im pod nosem. Nie jestem w stanie pojąć, jaki jest cel takich osób. Nie chronią się ani przed mandatem, ani przed bakteriami. Chyba po prostu lubią jak im jest niewygodnie. Przedziwne.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (07-01-2023 o 18h34)
Ostatnio zmieniony przez Melotarí (07-01-2023 o 19h45)
Jakie lubisz słowa?
// Tak, bywają fajne :D
Ostatnio zmieniony przez Cuks (07-01-2023 o 18h52)
Lubisz bawić się w robienie jakiś testów typu jakim chlebem jesteś?
Edit: Jako ogół to spoko że przeżyty ale tak jakbym miała patrzeć na osiągnięcia albo coś ważnego dla mnie to nie :" )
Ostatnio zmieniony przez Shemei (07-01-2023 o 18h59)
Czy Macki są zadowolone z minionego roku? Co fajnego ci się udało zrobić?
// Numero uno naturalnie szachy. Numero dos Scrabble. Numero tres go.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (07-01-2023 o 19h01)
Lubisz grać w planszówki? Jakie?
Nie wiem czy mam jakiekolwiek ._.
Chciałbym automatycznie pamiętać o takich zwykłych rzeczach typu mycie zębów, wiem że niektórym to przychodzi naturalnie i bez wysiłku, też bym chciał. Ogólnie pamiętanie o czymkolwiek co trzeba robić regularnie typu podlewanie kwiatków czy no cokolwiek innego.
Tylko jedzenie kotom pamiętam dawać, bo się przypominają cwaniaki
Fajnie by było też zasypiać wcześniej, ćwiczyć i inne zdrowe rzeczy
Nie wiem czy nastawianie miliona budzików to dobry nawyk, ale powiedzmy, że mam system miliona budzików i alarmów w kalendarzu na wszystkie wydarzenia i jakoś to zwykle działa
Ostatnio zmieniony przez Noku (07-01-2023 o 19h09)
Jakie masz dobre nawyki? Jakie chciałbyś mieć?
// Cyprian Kamil Norwid*, żeby poinformować go, że będzie miał nieśmiertelną sławę po śmierci. Ciekawi mnie, jaka byłaby reakcja takiego człowieka, którego dzieła nie są docenianie za jego życia na taką wiadomość.
@Makkari, AAAAA, masz rację, pomyliło mi się XDDDD
Ostatnio zmieniony przez Cuks (07-01-2023 o 21h33)
Możesz przywrócić do życia na 24h jakąś sławną postać- kto by to był i dlaczego?
od zera to może japoński ale tak to chce mieć anglika opanowanego perfekt
Ostatnio zmieniony przez Mystification (07-01-2023 o 21h11)
są jakieś języki obce, których chcesz się nauczyć?
// jakieś 8/10, bo z jednej strony mega się jaram, a z drugiej to w końcu bioware, więc podchodzę do tej gry z dozą rezerwy xdd chciałabym , żeby qwydion z absolution była towarzyszką, a już w ogóle ideolo by było, gdyby ją pozwolili romansować ♥ no i też ciekawie by było, gdyby główny bohater miał już zwoje własne lore, jak hawke z dwójeczki, bo raczej wątpię, że miriam z daa będzie główną bohaterką dread wolf, chociaż kto wie...
na nic więcej chyba nie liczę, niech mnie zaskoczą :p
Ostatnio zmieniony przez idontcare (07-01-2023 o 23h33)
W skali od 1 do 10 jak bardzo czekasz na nadchodzącego Dragon Age'a, na co liczysz w tej części?
Edit: Nie gierczę, gardzę gachą to jedno a drugie że kompletnie nie mój styl i nie przepadam za basic anime ludzkimi patyczakami jako postaciami.
Ostatnio zmieniony przez Shemei (07-01-2023 o 20h19)