Jakie zwierzątka to twoje ulu? Psy, koty, króle, a może totalnie jakieś egzotyczne i niedomowe?
/Akurat trafiłaś, bo siostra mi przesłała ich zdjęcia to mam, bo zazwyczaj to raczej nie mam ich żadnych zdjęć, to domena siostreły by zakrólikowywać ludziom życia. xD
No to tak... Ciastek, królik alfa, jest tym pewniejszym siebie poszukiwaczem skarbów i jedzonka. Jak siostra go wypuszcza z wybiegu to on chętnie wszystko zwiedza, a to do łazienki, a to wąchać ziemniory w kuchni. xd Podsiada też siostrę na fotelu, bo why not, jego terytorium. Jest też bardziej gryz type, więc uważam żeby trzymać łapki zdala od jego mordki.~~~
Shrekuś, to grzeczny bobo, bardziej nieśmiały i skryty, chociaż też czasem robi zwiedzanko po domku. Lubi odbijać sobie piłeczkę nosem, dlatego jest naszym Lewandowskim. Jest też mistrzem króliczych zabawek, tam gdzie trzeba coś odkręcić albo zrobić by dostać smakołyka to on to zrobi, ale zara Ciastek wszystkożerca przyjdzie i mu zabierze smakołyk sprzed nosa >:( I Shrek w ogóle nie gryzie, family friendly type.
I rasowo Ciastuś to miniaturka, a Shrek to lewek, co się okazało w sumie dopiero potem, ale widać po nim tę lwią grzywę. :D
Oczywiście imiona wzięte ze Shreka, bo siostra lubi (zresztą ja też, ale to nie moje króle więc ona nadawała imiona).
Dla mnie są w miarę grzeczne, ale ja nie spędzam z nimi jakoś dużo czasu, więc to już tylko siostra może na nich ponarzekać jak Ciastek się domaga jedzonka rano, więc gryzie kraty, albo pewnie nierzadko ją też podgryza. xd
~~dobłanoc!
Ostatnio zmieniony przez Hisari (06-01-2023 o 02h39)