Aaa właściwie, jak i czym najbardziej lubisz rysować? Jesteś zdecydowanie team tradysz czy digital, a może po równo? :>
Hm, myślę, że byłby to rysunek, na którym trójka moich Oc przechadza się po jakimś, hm, chyba wzgórzu lub wąwozie, tak w zasadzie ciężko stwierdzić haha. Po prostu górzysty teren.
Raz, że to był pierwszy mój rysunek, który tworzyłam po dłuższej przerwie i jeszcze pierwszy poważny na nowym sprzęcie – a to oznacza, że linie nie chciały mi wychodzić takie, jak powinny, szkic poprawiałam milion razy przedtem, a i w trakcie już kolorowania wykwitały jakieś niedopatrzenia i kombinowałam, jak to naprawić tak, by nie zmarnować tego, co już udało mi się zrobić. Sam fakt rysowania trzech postaci, od góry do dołu, przedtem był dla mnie wymagający, tym bardziej, że jak tak patrzę, to na tamten czas jeden z najbardziej szczegółowych rysunków, głównie pod względem ubioru. Choć jak teraz patrzę, to wcale mi się aż tak nie podoba i widzę, że ten czas pracy był nieproporcjonalny do jakości, to i tak, jeśli będę kiedyś potrzebowała podglądowego arta właśnie dla tych postaci, to wiem, że tamten będzie się w miarę nadawał ^^ I jeszcze ma jakieś względne tło (aczkolwiek trochę niedokończone, a ciągle sobie obiecuję, że do tego wrócę) ^^'
Ile zajął? W sumie ciężko powiedzieć, ale tak myślę, że tak, włącznie z tymi wszystkimi poprawkami, to tak z 70? tych godzin na tym się zeszło (podejrzewam, gdybym próbowała na telefonie, to byłoby o wiele dłużej, dlatego nie porównuję tego). Ale nie jestem pewna, najwyżej jutro sprawdzę i to edytuję ^^'
Jeszcze tak długo siedziałam nad rysunkami, które tutaj robiłam dla innych, ale po pierwsze to dlatego, że tak bardzo się martwiłam, jak to wyjdzie, że ciągle coś zmieniałam, ale no, tak jak mówię, to były arty rysowane z telefonu, tam czas pracy naprawdę się wydłużał (a jak aplikacja się zcinała, o matko, nawet nie chcę sobie tego przypominać haha) i chyba wszystkie takie "pełne" rysunki (skończone i w miarę moich umiejętności i możliwości dopracowane) to było w granicach chyba 130 godzin? Coś w tym rodzaju ^^' Ogólnie ja to we wszystkim jestem do bólu powolna, więc nie mogłaby być inaczej i tutaj XD
Ostatnio zmieniony przez Melotarí (05-01-2023 o 00h02)