2023 już cię czymś miło zaskoczył?
nie planuje sobie życia, będzie co będzie
Ostatnio zmieniony przez Mystification (04-01-2023 o 15h04)
Strony : 1 ... 1318 1319 1320 1321 1322 ... 1527
2023 już cię czymś miło zaskoczył?
nie planuje sobie życia, będzie co będzie
Ostatnio zmieniony przez Mystification (04-01-2023 o 15h04)
Ostatnio zmieniony przez Mariah (04-01-2023 o 13h46)
Masz ulubionego pokemona?
Edit: Idk po prostu
Ostatnio zmieniony przez Shemei (04-01-2023 o 13h59)
Skąd się wzięła fascynacja mackami?
Jak każdy przechodziłam dziecięcą fazę zainteresowania dinozaurami, która jednak z czasem wygasła, chociaż nadal byłam zainteresowana szeroko pojętą biologią. Kiedy byłam w szkole średniej powstał w moim mieście JuraPark i szukali przewodników - stwierdziłam, że spróbuję, bo to czego musiałam się nauczyć to pracy mnie interesowało. Pracę dostałam i chociaż teraz pracuję zupełnie gdzie indziej to zamiłowanie do tych gadów wciąż zostało.
Ostatnio zmieniony przez Vandea (04-01-2023 o 13h58)
a skąd się wzięło twoje zamiłowanie do dinozaurów? czy to prawdziwa miłość od dzieciaka, czy z czasem się pojawiło??
// nope, bo nie umiem śpiewać i się wstydzę ;_;
Ostatnio zmieniony przez idontcare (04-01-2023 o 16h52)
Śpiewasz pod prysznicem? xD
/Moje dzieci <3
Ekhem, to znaczy moje postacie, kocham je całym serduszkiem, a poza tym kocham bawić się kolorami i wszystkim, robić im ciuszki i tworzyć w ogóle nowe postacie (ja tworząca postać: dobra, to teraz przydałoby się stworzyć jej rodzinę... *pięćdziesiąt lat później* ok to teraz została tylko ewa i adam i koniec uff), a moje rysowańsko miesza się z tym co sobie tworzę w głowie na ich temat.
W ogóle najbardziej lubię rysować ludziopodobnych - zwierzęta, krajobrazy, rzeczy dużo mniej (ale też tego nie unikam ^^), kocham rysować twarzyczki (w tym bawić się mimiką), ciało, ubrania.
Nie ma innej opcji <3
Ostatnio zmieniony przez Hisari (04-01-2023 o 15h31)
Co najchętniej rysujesz?
//Oc najważniejsze <3
Edit: W sumie nie rysuję xD Nie zmuszam się do rysowania czegoś czego nie lubię a lista jest długa. Z takich które rysuję ale bardziej z musu niż przyjemności to postacie innych ludzi czyli takie tradycyjne, rzadko przeze mnie otwierane zamówienia.
Ostatnio zmieniony przez Shemei (04-01-2023 o 15h01)
To odwrócę pytanko - co rysujesz najmniej chętnie?
Rozumiem, ciekawe jak wygląda ta twoja lista :>
/Ni ma faworyzowania dziecka!!!
A tak odpowiadając po ludzku to, nope, nie umiałabym wybrać najulubieńszej i zresztą nie chcę, bo każda jest na swój sposób dla mnie wyjątkowa ^^ Czasem mam powiedzmy fazę na jakąś postać czy historię, ale to nie dlatego że lubię ją bardziej, tylko po prostu przyszedł czas się nią zająć. ^^
Ostatnio zmieniony przez Hisari (04-01-2023 o 16h56)
Masz pośród swoich postaci tę najbardziej ukochaną?
Zawsze lubiłam opowiadać o terizinozaurze, bo na mega ciekawy wygląd. Ogromny, opierzony z gigantycznymi szponami, a żywił się mrówkami. No inna sprawa, że mrówki wtedy to malutkie też nie były.
Na gwiazdkę dostałam też piękny wisiorek ze spinozaurem i chyba też odżyje moja miłość do niego.
Ostatnio zmieniony przez Vandea (04-01-2023 o 15h02)
Czy masz ulubiony gatunek książki?
//Hejka! Ten napis to cytat z mojej ulubionej lektury z podstawówki, "Tam, gdzie spadają Anioły" Doroty Terakowskiej. Chciałam mieć ładną sygnaturkę, ale jestem cienka w tych sprawach, więc ograniczyłam się do cytatu. Długo szukałam odpowiedniego, aż w końcu trafiłam na ten. Bardzo mi się spodobał i bardzo się z nim utożsamiam, dlatego postanowiłam go zaadoptować i dać w sygnaturkę ^^
Ostatnio zmieniony przez Ilmaris (04-01-2023 o 15h32)
Jaką historię ma ten napis w twojej sygnaturce? To jakiś cytat czy może przekaz twojego światopoglądu?
Fajnie wiedzieć ^^
/ Pączkowanie to dobre określenie xDD
Ogólnie mam listę moich postaci, ale tam znajduje się większość postaci, nawet te, które sa w planach ale dużo się nimi nie zajmowałam. Jeśli miałabym określić ilość tylko tych postaci, które są bardziej ogarnięte to nie wiem, może z 60? A ilość ukończonych postaci... 0! Ale to też dlatego że dla mnie ukończona postać to postać, do której już nic nie idzie dopisać, a ja zawsze coś znajdę. W ten sposób ja też nie byłabym "ukończona". :D
Ostatnio zmieniony przez Hisari (04-01-2023 o 16h59)
Jesteś w stanie określić ile tych postaci masz czy rozmnażają się przez pączkowanie?
Właśnie będę sobie odgrzewać zupę ogórkową.
Ostatnio zmieniony przez Vandea (04-01-2023 o 16h46)
Co jadłaś/będziesz jeść na obiad a jak nie obiad to kolację?
// pytasz dzika!! dalej jestem zła, debile
/ to zdecydowanie uratowało sytuację! ale i tak skargę złożę
Ostatnio zmieniony przez Makkarii (04-01-2023 o 20h23)
czy idziemy razem bojkotować inpost za sabotaż mojego listu??
/ wiedziałam, że tym patałachom nie można ufać!! ale dobrze, że chociaż zdążyło przyjść ;-;
/ i dobrze, krótko z nimi >:(
// jak to cię nie ma, jak jesteś przecież ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ostatnio zmieniony przez idontcare (04-01-2023 o 20h27)
czemu nie ma mnie w cool people??
/ uh uh ( ͡° ͜ʖ ͡°)
// bardzo dziękuje!
papug i dalej mi tak zostało i chyba wszystko, teraz to się boję wszystkiego xd
Ostatnio zmieniony przez Makkarii (04-01-2023 o 20h24)
Wszystkiego najlepszego!
Czego bałaś się w dzieciństwie i jak to się ma do ciebie teraz?
/Moja pierwsza oc.... Była kucykiem. Dostała upgrade na człowieka i aktualnie jest w sumie, taką moją multiuniwersową postacią, która ma różne wcielenia w różnych moich historiach i różne charaktery i backstory. A nawet zdarzało mi się wsadzać ją w istniejące światy hehe.
Ale powiedzmy zostając przy samym pierwowzorze, tysiąc lat temu jak w podstawówce moja koleżanka miała fazę na My Little Pony, ja do niej dołączyłam i w ten sposób powstała. Chociaż jedyne co z kucykami miała wspólnego to właśnie bycie kucykiem, bo jej historia była kompletnie w innym świecie, stworzonym właśnie dla niej. I nie porzucam tego pomysłu, ale z pewnością go zmodyfikuję i cóż, jak wspomniałam, nie będzie dłużej kucem. Ale nie zajmowałam się jej "pierwszą" historią zbytnio, bo z biegiem czasu wpadły mi inne projekty.
Ostatnio zmieniony przez Hisari (04-01-2023 o 17h34)
Pamiętasz swojego najstarszego, pierwszego OC jakiego stworzyłaś? Kim był i czy nadal istnieje lub dostał redesign?
//Absolutnie wholesome i kocham jak ludzie zostawiają swojego pierwszego OC i robią z niego coś innego ale jednak to "coś", core postaci zostaje <3
Edit: Ja o moich OC mogę pisać godzinami tak naprawdę więc nie ma żadnego problemu xD
Zaczęłam rysować jako dziecko, miałam szczęście mieszkać obok mojej kuzynki która była jednocześnie moją najlepszą przyjaciółką i razem bawiłyśmy się od dziecka. I już od dziecka tworzyłyśmy własne postacie bawiąc się razem (wiadomo, początkowo to było zaklepywanie postaci z kreskówek czy filmów, dopiero w pewnym momencie przerodziło się to w "ej ale ja mogę mieć coś lepszego swojego!"). I tak to się kręci, w sumie mogę podziękować właśnie jej za to jak to się zaczęło i nigdy nie skończyło c:
Ostatnio zmieniony przez Shemei (04-01-2023 o 18h44)
Korci mnie by zdublować twoje pytanie, ale no, może jeszcze wymyślę coś innego
Jak wyglądała twoja rysunkowa droga? Kiedy zaczęłaś tworzyć własne projekty i oc i w sumie co to spowodowało, może jakaś inspiracja?
rozumiem ja też wole z pc pisać ^^
/Taki totalnie zwykły, gumowy w kolorze pudrowego różu, z tym że jest przybrudzony od długopisów i innych rzeczy które używam i nie da się tego zmyć. xD Ale specjalnie nie zwracam na to dużej uwagi, więc mi to nie przeszkadza.
Ostatnio zmieniony przez Hisari (04-01-2023 o 18h28)
Jaki masz case na telefon?
To Judy, dziewczynka, haha. Dostałam ją w prezencie od cioci. I królowa to dobrze powiedziane. Ogólnie jest przekochana, ale wybredna XD np. z pietruszki obgryza tylko liście, gałązki zostawia. Jak nie posprzątasz jej kuwetki na czas, to ją rozsypie. Cwaniak mały i kombinator, wszędzie się wciśnie, wszędzie doskoczy. Nie lubi mojej mamy, bo ją trzymała podczas obcinania pazurków, więc teraz jest dla niej złośliwa XD np. jeśli sobie biega a mama gdzieś stoi albo siedzi po drodze, to ją szybko ugryzie i biegnie dalej XD albo jak mama wstanie z łóżka, to Judy tam biegnie i specjalnie się kładzie w miejscu gdzie wcześniej siedziała mama, żeby nie miała gdzie usiąść. A do tego aktorzyna jeden, podczas obcinania pazurków zachowuje się jakby nie wiadomo co się działo, panikuje, ucieka, ale jak tylko obetnę pazurki to dosłownie sekundę później skacze ze szczęścia XD i zawsze jest na mnie zła jak ją zamknę w klatce na noc, to wtedy tupie ze złości, haha. A jak się tulimy i przestanę ją głaskać, to wstaje i zaczyna lizać mnie po twarzy, żeby zwrócić na siebie moją uwagę i żebym znowu ją głaskała, haha.
// haha noo, króliczki to takie małe królewicze :D a mi się ten jej charakterek podoba, bo przynajmniej od razu wiem kiedy jest niezadowolona, no a jak jest szczęśliwa to też sobie hopsa i fikołkuje po całym domu xD
Ostatnio zmieniony przez Flower (04-01-2023 o 19h44)
Opowiesz coś o króliczku o którym wspomniałaś? To twój król?? Jak ma na imię?
Moja siostra ma dwa króliki i po prostu w skrócie mówi na nie króle hehe :D Ale charakterna ta twoja Judy, pewnie się z nią nie nudzicie ^^
/Rzecz w tym że u mnie postacie tła nie są postaciami tła. xDD A przynajmniej najczęściej, nawet jeśli robię postać która ma się pojawić w fabule X na jedną rozmowę to chcę wiedzieć kim jest, więc tworzę ją w całości. W ten sposób zaczyna się też jej historia i powtarza się z innymi postaciami tworząc nieskończony ciąg. XD
Ale i tak spróbuję odjąć te najmniej rozbudowane to... 150 tak około. Oczywiście potrafiłabym policzyć dokładnie, ale największy problem jest tu z określeniem które mogę uznać a które nie, w mojej całościowej liście postaci mam 266, ale już starałam się trochę przesitkować przez te, którymi się mniej zajmowałam. Ale nadal są dla mnie oc, a nie jakimiś 2 minuty postać i mam zamiar je dopracować.
Ostatnio zmieniony przez Hisari (04-01-2023 o 19h16)
No właśnie, OC - potrafiłabyś policzyć ile na ten moment takich posiadasz? Pomijając może takie które nie są głównymi a są bardziej tłem albo kimś kto pojawił się raz i to tyle.
//Załóż sobie Toyhou.se więc XD
Edit: Nie ma inspiracji z niczego może tak. Trzeba nasiąknąć czymkolwiek, oglądać coś, zobaczyć, zainteresować się, przeglądać chociażby pinteresta chociaż to kopalnia reuploadu więcno, love-hate relation. Ale jak dla mnie to ładne owady, kwiatki, prace moich przyjaciół i ludzi którzy są moimi "bohaterami" to dobry start dnia (albo przeglądanie przed snem) żeby czymś nasiąknąć. I może coś wpadnie : ")
Ostatnio zmieniony przez Shemei (04-01-2023 o 19h44)
jest coś konkretnego, co cię jakoś inspiruje do rysowanka, czy po prostu wstajesz sobie rano i myślisz "o kurde, narysuję to"??
// lubię tą atomsferę z tym ala satanistycznym portalem, co można ją w butiku dostać i te takie okularki ala okulary magistra z pierwszego wiedźmina, a tak poza tym to nic mi nie przychodzi do głowy chyba xd
Ostatnio zmieniony przez idontcare (04-01-2023 o 20h37)
Jakie ubranka na eldaryi z tych nieeventowych i nieodcinkowych (chodzi mi o takie podstawowe które np. możesz znaleźć na zwykłej mapce albo ze skrzynek chowańca) ci się najbardziej podobają?
/Chciałabyyym. Ale jestem totalnie krytyczna i mam oczekiwania wyjumane w kosmos, więc rzadko kiedy mój rysunek uznaję za dobry, raczej jest on dla mnie "oke, to dobry początek by zrobić coś lepszego kiedyśtam". Więc dla każdego rysunku znajdę swoje "ale" szybciej niż jakiś komplement, a tym bardziej niż uznanie go za ulubiony! Chociaż pewnie znajdą się jakieś rysunki, które lubię bardziej, ale na myśl ulubionego nic nie przychodzi mi do głowy.
ale no wiem że to mi tylko szkodzi, więc to nie tak że akceptuję swój wszechkrytycyzm xD
A i nie przeszkadzają mi pytania o rysowanko, więc noł problem łif dat B)
Ostatnio zmieniony przez Hisari (04-01-2023 o 20h02)
Ostatnio zmieniony przez Melotarí (04-01-2023 o 20h09)