Wolisz swieta w mniejszym, czy wiekszym gronie?
10/10, zawsze mialam same szósteczki z dyktand i bylam chwalona za ladny dobór słów, w gimnazjum nawet nauczycielka powiedziala mi, ze powinnam pisac alternatywne zakonczenia do lektur, bo tak jej sie spodobalo moje wypracowanie! Byc moze nawet bylabym teraz humanem, ale w technikum trafilam na okropną nauczycielke, ktora byla strasznie wredna dla wszystkich (nawet na swoim FB dodawala memy typu "kiedy widzisz jakie glupoty powypisywali uczniowie na maturze" [byla egzaminatorem i sprawdzala wyniki]) i skutecznie ostudzila moj zapał do jezyka polskiego. Nadal mialam dobre oceny, ale kazda lekcja z nią to byla dla mnie (i 99% mojej klasy, bo lubila z niej chyba tylko jedną osobe) katorgą, ledwo sie zaczela, a ja juz myslalam o tym kiedy sie skonczy (nie dlatego, ze czegos nie umialam, tylko ta nauczycielka mnie tak okropnie denerwowala). A niestety nie moglismy jej zmienic. A na Eldce czesto pisze bele jak (tak jak np teraz, bez polskich znaków), bo a) nie chce mi sie xd, b) takie w 100% poprawne zdania wydają mi sie czasem zbyt formalne i powazne, a ja nie chce zeby moja wypowiedz byla odebrana w tym tonie. Umiem uzywac srednikow, ale no znowu, a) nie chce mi sie xd, b) nie mam potrzeby ich uzywac w luznych wypowiedziach na forum, uzywam ich tylko gdy musze i gdy są mile widziane, np. w wypracowaniach.
Ostatnio zmieniony przez Flower (23-12-2022 o 21h03)