masz ulubione mity greckie? albo z innych mitologii?
// a nawet lubię od czasu do czasu jakiegoś wszamać, najlepsze są z malinami albo z różą, chociaż kiedyś jadłam z makiem i też był dobry
Ostatnio zmieniony przez idontcare (21-12-2022 o 18h15)
Strony : 1 ... 1296 1297 1298 1299 1300 ... 1527
masz ulubione mity greckie? albo z innych mitologii?
// a nawet lubię od czasu do czasu jakiegoś wszamać, najlepsze są z malinami albo z różą, chociaż kiedyś jadłam z makiem i też był dobry
Ostatnio zmieniony przez idontcare (21-12-2022 o 18h15)
Ostatnio zmieniony przez Mariah (21-12-2022 o 17h04)
Ostatnio zmieniony przez lychee (21-12-2022 o 21h39)
Lubisz bardziej dawać czy dostawać prezenty?
Jakie odczucia co do świątecznych ubranek na eldaryi?
/Trudne pytanie. Mam całą gamę trudnych emocji, a one wszystkie się różnią w zależności od sytuacji. Ale zazwyczaj wolę z nimi zostać sama, bo jestem wtedy przewrażliwiona i mogę mimowolnie wyżywać się na innych, czego nie chcę. A co do mówienia o nich, raczej nie łatwo, ale też rzadko mam ochotę by o nich rozmawiać. Czasem też dlatego, bo sama ich nie rozumiem i nie wiem dlaczego czuję się jak się czuję.
Oczywiście odeszłam od pytania. xD No to zazwyczaj próbuję przepracować je sama albo dać po prostu sobie czas, rzadziej z kimś o tym rozmawiam, ale nie czuję się z tym zbyt komfortowo. Sama nie wiem czy to dlatego, że to moja "słabość", może po prostu nie chcę zostać oceniona i niezrozumiana, bardziej z lęku niż ze wstydu.
Ostatnio zmieniony przez Hisari (21-12-2022 o 18h25)
Jak radzisz sobie z trudnymi emocjami? Łatwo przychodzi ci mówienie o nich czy masz opór przed okazywaniem słabości?
// Dobrze sobie z nim radzę. Najpierw próbuję w jak najefektywniejszy sposób kontrolować stresor. Jeśli mi się to nie udaje, to skupiam się na tym, co mogę kontrolować, czyli na sobie i na swoim sposobie myślenia. A jeśli nadal mam w sobie napięcie, to rozmawiam o tym z zaufanymi osobami.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (21-12-2022 o 18h25)
dobrze sobie radzisz ze stresem czy niekoniecznie?
// jak co roku jedziemy z rodziną do babci, bo w sumie to nie była pewna sprawa przez to, że jest chora, ale na szczęście już trochę lepiej się czuje i mam nadzieję, że do wigilii kompletnie wyzdrowieje :> a z wigilią u drugiej babci to jeszcze nie wiadomo, do niej też co roku jeździmy, ale mówiła, że nie wie, czy w tym roku też zrobi
Ostatnio zmieniony przez idontcare (21-12-2022 o 18h45)
Jak spędzasz w tym roku Wigilię?
// Najbardziej lubię księgarnie - zapach książek, przeglądanie ich, obracanie kartek... Coś wspaniałego!
Ostatnio zmieniony przez Lythan (21-12-2022 o 18h35)
Jaki rodzaj sklepu jest twoim ulubionym? Może kochasz oglądać ubranka albo rzeczy do domu, a może jeszcze co innego?
/O "zawsze" raczej trudno, ale moje zwierzątko to miód na moje serce i rozpływam się przy nim, więc czuję się mniej sadge patrząc na jego puszystość.
Ostatnio zmieniony przez Hisari (21-12-2022 o 21h01)
jest coś, co ci zawsze poprawia humor?
// haku!! bo może się zamieniać w smoka, a ja kocham smoki :D gdybym sama nim była, to mogłabym jeszcze lepiej robić to, w czym jestem najlepsza, czyli uciekać od moich problemów
aa, no i umie czarować B)
Ostatnio zmieniony przez idontcare (21-12-2022 o 19h37)
Gdybyś miała być kimś z Krainy Bogów z filmu Spirited Away, to kim? :>
Piłam z piankami, ale chyba już za dużo słodyczy w jednym kubku, jak dla mnie. XD Wolę bez. U_U
Ostatnio zmieniony przez Cansani (21-12-2022 o 22h59)
Lubisz jakieś dodatki do gorącej czekolady, typu pianki?
Lubie, ale zawsze sie stresuje ze nie bedzie dla mnie miejsca albo ze nie dam rady otworzyc drzwi w tych starszych xdd
// haha z dosiadką do kogoś nie mam problemu, ale w godzinach porannych i/ albo pociągach długodystansowych często jest tak ze trzeba stac w przejsciu albo siedziec na ziemi i mnie to zawsze stresuje xdd albo ze kupie bilet na dane miejsce, ktos mnie podsiądzie, poprosze zeby sobie stamtąd poszedl a on mi odmówi i bede musiala sie klocic xdd
// haha noo, mieszkam w mniejszym mieście, ale pod dużym miastem, wiec masa ludzi dojezdza pociągami do szkoly i pracy, bo jest szybciej, pociągiem to trwa 30min, a autobusem 1h bo naokoło, to rano jak sie idzie do szkoly i pracy albo jak sie z nich wraca to zawsze jest full xd
Ostatnio zmieniony przez Flower (21-12-2022 o 19h52)
lubisz pociągi czy raczej nie posłuchamy o kwiatku co jeździł koleją? /same xD miałam sie z tymi drzwiami zmierzyć i gdyby nie panie na peronie co chciały z kolei wejść to bym tego nie otworzyła xDD
//aaa to potężne jakieś te Twoje pociągi, jak aż tak miejsca nie ma, mam nadzieję, że nie będę musiała się z nikim kłócić :< jedyne co to pan żul mnie kiedyś podsiadł to z nim nie chciałam wchodzić w konfrontację, ale kiedy ogarnął że zbliża się konduktor to sie ulotnił ez xD
//no właśnie lubię pociągi, kiedyś też się cykałam o to miejsce ale już się powoli wyrabiam zwłaszcza, że w październiku i listopadzie to jeździłam co tydzień xD to się do kogoś po prostu dosiadłam + jeszcze motywacja żeby coś zrobić, bo czuję się obserwowana xD to cisnę wtedy najczęściej immunologię, najlepiej w pociągu wchodzi, a w IC to już ez sie domagam swojego miejsca jak mnie jakiś podsiądzie B)
ale podobało mi się też podróżowanie promem, a najlepsze to było w nim spanie i generalnie fajno buja, ja fanka : D
Ostatnio zmieniony przez chochoł (21-12-2022 o 19h48)
a chochoł czym najbardziej lubi jeździć?
// yep, kiedyś był taki tłok w autobusie, że nie zdążyłam wysiąść na moim przystanku, do tej pory mam lekkie autobusowe ptsd i nawet jak jest mało ludzi, a wiem że potem będzie dużo, to zawsze staję pod samymi drzwiami :')
aa, i kiedyś jak jechałam do szkoły, to mi odjechał bo się zatrzymał tak daleko, że myślałam, że jeszcze podjedzie na przystanek, a tu niespodzianka, przejście dla pierwszych nagle stało się przystankiem xd
Ostatnio zmieniony przez idontcare (21-12-2022 o 20h30)
oglądałaś baking bread? :0
//nie no, na specke to za wcześnie xD jestem dopiero na drugim roku, więc nadal męczę się z naukami podstawowymi tj. na drugim roku przede wszystkim fizjologia i patofizjologia
także mimo iż mam jakiś pomysł w głowie to wstrzymuję się raczej z przyznawaniem się co to jest konkretnie, bo myślę, że kiedy wreszcie na trzecim roku dojdą przedmioty kliniczne to dopiero będzie można czuć się zaznajomionym z tematem, bo teraz to nadal my jesteśmy strasznie nieporadni jeśli chodzi o kontakt z pacjentem (na praktykach wakacyjnych tak naprawdę tylko xD)
mogę w sumie powiedzieć, że moja druga opcja to chirurgia ogólna, chciałam wziąć coś ze specjalizacji priorytetowych i jednocześnie zabiegowych, jeszcze zobaczę jak tam u mnie z szyciem, bo dałam radę się dopchać na fakultety z anatomii chirurgicznej ale myślę, że wszystko jest do wyćwiczenia
Ostatnio zmieniony przez chochoł (21-12-2022 o 20h05)
Na jakiej specjalizacji jestes, albo w co planujesz isc po studiach? xd
// ooo tez chcialam isc na chirurgie xDD
Yuzuru Hanyū, Kamila Valieva, Jelizawieta Tuktamyszewa, Aleksandra Trusowa, Nathan Chen, Yuma Kagiyama, Evan Lysacek, nie pamietam kto tam jeszcze byl bo nie oglądalam zawodów w tym roku xd lubilam tez Evgeniego Plushenko, ale przeszlo mi jak przeczytalam na jego insta ze wspiera Putina xd
Ostatnio zmieniony przez Flower (21-12-2022 o 20h25)
Ostatnio zmieniony przez Mariah (21-12-2022 o 20h09)
jakiej sceny z książek hari pota zabrakło Ci w filmach?
//w sumie to ja jestem mrożone owocki endżojer i jak już to biere całą mieszankę, albo tylko truskawki ale to chyba leśne nie są xDDD
Ostatnio zmieniony przez chochoł (21-12-2022 o 20h26)
Ostatnio zmieniony przez Mariah (21-12-2022 o 20h38)
masz jakąś adaptację filmową, która Twoim zdaniem jest lepsza od książkowego protoplasty?
//musiałam uruchomić moje ostatnie szare patyki co miałam w głowie, żeby sobie przypomnieć o czym to było xD
nie miałam ulubionej postaci, ale były tam pieski chyba, mogę wybrać pieski? xD
Ostatnio zmieniony przez chochoł (21-12-2022 o 20h38)
Ostatnio zmieniony przez Mariah (21-12-2022 o 20h33)
są jakieś gry, które są twoim zdaniem niedocenione?
// diamentowy pałac zawsze był moim fav!! ale też zawsze bardzo lubiłam jezioro łabędzie i magię pegaza (bo kiedyś byłam koniarą) :D
Ostatnio zmieniony przez idontcare (21-12-2022 o 20h42)
Ostatnio zmieniony przez Mijane (21-12-2022 o 20h43)