Którą księżniczką Disneya byłaś w dzieciństwie?
Byłabym błaznem XD nie ma lepszej postaci niż ta która rozwesela ludzi.
Ostatnio zmieniony przez Flower (22-03-2022 o 23h36)
Strony : 1 ... 1096 1097 1098 1099 1100 ... 1527
Gdybyś była postacią z Disneya, to jaką by była twoja moc lub cecha charakterystyczna?
Żadnego nie lubię XD Najmniej męczy mnie chyba mycie podłóg
Ostatnio zmieniony przez Noku (23-03-2022 o 11h07)
Jaki obowiązek domowy lubisz robić?
Umiem dziergać na drutach, trochę szyć na maszynie, zacerować coś.
Nie wiem czy to się liczy, ale potrafię wykuć sobie np zestaw żelastwa do kominka, czy po prostu sztylecik. Z bardziej klasycznych: polerować srebra, zająć się niemowlakiem, usmażyć pączki, upiec ciasto... XD
Ale np, nigdy nie szykowałam weków Muszę spróbować!
Ostatnio zmieniony przez Anatea (23-03-2022 o 07h37)
Posiadasz jakieś umiejętności, które w dawnych czasach posiadała niemal każda kobieta, a dziś już ciężko o to? Na przykład szycie
/Wydaje mi się, że nie był to na pewno jakiś wystawny piknik niczym z amerykańskiego filmu, ale tak, było parę takich sytuacji, że szłam nad rzekę z kocykiem i jakimiś przekąskami. Najfajniej było jednak wtedy, kiedy zamówiliśmy z chłopakiem sushi, pojechaliśmy do Białki Tatrzańskiej, wyszliśmy na taką skalistą górę, rozłożyliśmy koc i obserwowaliśmy zachód słońca wcinając sobie pyszne futomaki <3
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (23-03-2022 o 07h40)
Organizowałaś kiedyś piknik?
Nie, zdecydowanie nie. Jestem typem, który w takich sytuacjach sam siebie pogania batem XD
"nie bądź leszcz, zasuwaj"... I jakoś to działa w warunkach trudnych.
Ostatnio zmieniony przez Anatea (23-03-2022 o 07h59)
Jak jest z Twoją koordynacją na wysokości? Łatwo tracisz równowagę, gdy pod sobą masz przepaść?
/Niestety nie miałam okazji. W moim mieście to tylko sushi i ramen XD Ale fajnie wyglądają te dania, muszę kiedyś spróbować, może znajdę to w Krakowie.
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (23-03-2022 o 08h11)
W kwestii futomaki... A próbowałaś hot-potów? Lub koreańskiego bbq?
Eldkę, syf, pinterest, nonogram.
Ostatnio zmieniony przez Anatea (23-03-2022 o 08h24)
Jakie strony internetowe odwiedzasz najczęściej?
/Totalnie nie xD Też bym chciała zrobić sobie kolczyk, na przykład w nosie, ale to tylko takie mrzonki póki co xD Najlepiej no to chyba się do piercera udać i z jego wiedzy i doświadczenia skorzystać Tak będzie najbezpieczniej xD
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (23-03-2022 o 08h29)
Znasz się na rodzajach kolczyków?
Od dłuższego czasu przymierzam się do kupna jakiś... i tu się gubię strasznie. labret. helix. XD a jeszcze szerokości...
Staram się wielokrotnie wykorzystać kreację Najczęśniej to sukienka zdaje się, że typ koktajlowy?
Najczęściej w odcieniu czerwieni lub ciemnego fioletu. I ja i luby dobrze czujemy się z tymi kolorami
Ostatnio zmieniony przez Anatea (23-03-2022 o 08h34)
Jak zwykle ubierasz się na wesela? Masz jakiś jeden stały set, czy może za każdym razem prezentujesz na sobie nową kreację?
/Coś takiego mi się podoba. Delikatne, niezbyt się odznacza, ale jednak daje ten fajny błysk
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (23-03-2022 o 08h36)
Jaki konkretnie kolczyk w nosie byś chciała?
Cztery, które zrobiłam na własne potrzeby, reszta systemowa.
Ostatnio zmieniony przez Anatea (23-03-2022 o 11h12)
Ile masz tablic na pintereście?
Hmmm. Z mang bardzo lubię Pluto, Monster, Death Note, alterier spiczastych kapeluszy. Z webtoonów to living in the circle, Shiloh, Asterion, Not even bones, Uriah, carl, Acception, living forever i jeszcze parę innych. A takich komiksów komiksów to Sandman i przygody Tintina <3
Ostatnio zmieniony przez Noku (23-03-2022 o 12h01)
Jak nazywa się Twój ulubiony komiks?
W zasadzie nie mam czasu niestety, chyba, że ukradnę go z innej aktywności- jak dziś. W pracy jest na tyle spokojnie...
Tęsknię za tym wszystkim, ale wiadomo, doba się nie rozciągnie.
Nie mam w zwyczaju tworzyć stada OC, mam ich bardzo niewiele- i wystarczają ^^ więc z reguły rysuję fanarty. Może dlatego, że moje oc znam tylko ja, inni nie zrozumieją kontekstu i dowcipu
Ostatnio zmieniony przez Anatea (23-03-2022 o 12h17)
Ostatnio zmieniony przez Markiz (23-03-2022 o 12h21)
Co u Ciebie zdarzyło się "28 weeks later"?
Xai. To dziewczyna ze wspaniałym chaosem w głowie. Bard, wyznawczyni wyklętego bóstwa. Typ chaotyczny neutralny po prawdzie, ale mam wrażenie, że bardzo dobra z niej towarzyszka. Przypomina mi bardziej swobodne czasy.
Ostatnio zmieniony przez Anatea (23-03-2022 o 12h41)
Którą ze swoich OCek najbardziej lubisz
Najbardziej lubię wymyślanie postaci i świata przedstawionego. Robienie ładnych kart postaci jest bardzo fajne
Ostatnio zmieniony przez Noku (23-03-2022 o 12h50)
Co najbardziej lubisz w pisaniu OG?
Ignorancja, którą istota na dodatek się chwali jest jedną z takich rzeczy. Bezmyślne narażanie siebie i innych. Mitomania szeroko pojęta. Fanatyzm.
Wbrew pozorom nie jest tego wiele.
Ostatnio zmieniony przez Anatea (23-03-2022 o 14h45)
Jakie zachowania sprawiają, że uznajesz jakiegoś człowieka za głupiego? A może nie myślisz o nikim w taki sposób?
// Na razie mam na widoku dwa kierunki: anglistykę i japonistykę. Oba niepewne, bo po angielsku w tych czasach mówią wszyscy, więc po co komu następny tłumacz angielskiego? Z japońskim podobnie: japonistów uzbierało się sporo przez lata, bo to zaskakująco popularny kierunek studiów, ale popyt jest niewielki, więc po co komu następny tłumacz japońskiego? No i dochodzi do tego jakiś taki mój prywatny kompleks, że jak to tak, jakieś fikuśne kierunki studiować, taka sztuka dla sztuki, co mi się może do niczego nie przydać, jak trza znaleźć jaką pracę i harować na życie??? :C Ale myśląc w ten sposób wracamy do anglistyki, a to znowu wydaje mi się jednak trochę zmarnowaniem talentu ~ v ~ No bo, kurka, angielskiego to się może nauczyć prawie każdy, a na japoński nie jesteśmy wystawiani z każdej strony od najmłodszych lat i żeby się go nauczyć, to już trzeba mieć to coś. Ale znowu jest to mniej praktyczna umiejętność i w sumie, to tak skończyć japonistykę, ale anglistyki nie??? Dziwnie tak, a na dwa kierunki, to nie wiem, czy pociągnę, zwłaszcza, że japoński do łatwych języków żadną miarą nie należy, zwłaszcza biorąc pod uwagę ilość znaków do nauczenia się... Także widzisz, jestem w kropce.
~~~ v ~~~
No i jeszcze męczy mnie bardzo kwestia uniwersytetu. Mam wybór albo zostać w domu i studiować w najbliższej dziurze albo zrobić kierkegaardowksi skok w wiarę (tak, powtarzałam filozofów do matury, skąd wiedziałaś???) i po raz pierwszy w życiu się przeprowadzić i być zupełnie sama i zdana na siebie ~~~~~~~~ u ~~~~~~~~~ Wszyscy naokoło mnie zachęcają, żebym się wyrwała i zobaczyła trochę świata, ale ja jestem miętka kluska, w dodatku niesamodzielna i stresuję się na samą myśl o tym, a co dopiero gdybym faktycznie to zrobiła... No i logistyka, to kosztuje, trzeba się nauczyć dojazdów w zupełnie obcym mieście, a ja po trzech latach liceum dalej potrafię czasem zapomnieć na jakim przystanku wysiadam i się zgubić... Dobrze przynajmniej, że doprowadziłam sztukę pytania obcych ludzi co kilkanaście metrów o drogę do perfekcji C':
Nie wiem, same dylematy ಹ_ಹ
PS. Sorki że tak wlazłam na forum, wwaliłam się w Zapytaje i od razu sobie poszłam, a do tego byłam cały czas aktywna > , < Padłam niespodziewanie na łoże i zasnęłam kamiennym snem z komputerem nadal włączonym, nieczułym na tyle na moje zmęczenie, żeby samemu się wyłączyć bądź poinformować innych o mej niefortunnej kondycji.
U - U
Ostatnio zmieniony przez Qoona (23-03-2022 o 18h05)
Gdzie zamierzasz udać się po szkole średniej?
/Ulubionego nie mam, ale znam ich kilka i zwykle, gdy sytuacja temu sprzyja, to używam Ostatnio kilka razy użyłam "niósł wilk razy kilka, ponieśli i wilka", więc niech to będzie ulubione powiedzonko marca xD
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (23-03-2022 o 16h29)
Masz jakieś powiedzonko, kwestię którą często powtarzasz?
19 stopni, słonecznie. Tak, odpowiada, stęskniłam się za światłem dziennym.
Ostatnio zmieniony przez Anatea (23-03-2022 o 15h40)
jaka jest u ciebie pogoda? Odpowiada ci taka?
@down musiałyby sobie tą fabułę najpierw cała rozpisać, pomyśleć czy ma to sens i logikę, wyciągnąć wnioski z reakcji graczy na SF i Eldaryę i zaangażować tak bym im się chciało to robić dla nie tylko pieniędzy ale też w jakimś stopniu robienia. Bo przy dziewiątym odcinku 2 sezonu szczególnie widać, że oni by to już skończyli, że nic dalej nie wymyślą, ale gracze muszą zapłacić, za coś próbującego udawać fabułę.
Ostatnio zmieniony przez Acerola (23-03-2022 o 16h05)
Myślisz, że Pszczoły napiszą sensowną fabułę jakieś gry?
Niestety, mam w szafce straszliwy bałagan. Od dziecka nie znoszę układania ubrań xD
Ostatnio zmieniony przez Anatea (23-03-2022 o 17h19)
Utrzymujesz porządek w swojej szafie/garderobie? Masz zawsze wszystko poskładane, czy może panuje tam chaos? xD
/Zostałam w rodzinnej miejscowości i mega się cieszę z tego wyboru. Nie traciłam czasu na dojazdy, kasy na wynajmowanie mieszkania w jakimś akademiku czy innym mieszkaniu zapewne dzielonemu z obcymi ludźmi. Miałam ten ogromny komfort. Poza tym, chcąc rozwijać swoją własną firmę i tak zostałabym w moim regionie, zatem bardzo na rękę były mi przedmioty oferowane przez moją uczelnię, szczególnie wybrane na ten specyficzny rynek.
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (23-03-2022 o 18h29)
Wyjechałaś gdzieś daleko na swoje studia czy zostałaś w rodzinnej miejscowości? Jak oceniasz swój wybór?
// W tylko jedno - Kraków. Wielkie miasto, stosunkowo blisko, prestiżowy uniwersytet, możliwości, wszystko, czego można by chcieć od takiej wyprowadzki. No i podobno sprawna komunikacja miejska, co jest bardzo praktyczne, jeśli jest się mięczakiem i nawet nie podchodzi do prawa jazdy jak ja ~ v ~
Ostatnio zmieniony przez Qoona (23-03-2022 o 18h38)
Faktycznie wizja samotnej wyprowadzki do dużego miasta wydaje się być stresująca. Ale jeśli już miałoby do tego dojść, w jakie miasta byś celowała?
/Suplementuję passiflorę od ponad roku w związku z nerwicą, która dość mocno mi dokuczała i uniemożliwiała normalne funkcjonowanie. Efektem ubocznym jest to, że mniej odczuwam stres w trudnych sytuacjach. Natomiast jeśli już jest tak mocny, że się przebija przez wszystko, to po prostu wykorzystuję ten fakt na swoją stronę i powtarzam sobie, że i tak muszę to zrobić
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (24-03-2022 o 09h08)